fredag, augusti 25, 2006

Annonsen

Efterlysningen bar frukt. Tack Jonas H.


Norra Västerbotten, den 23/8 (sidan 3)

Det är alltså denna annons en del tidningar inte velat publicera (2 av 14 enligt Ronnie L.), med hänvisning till materialet på hemsidan som det görs reklam för.

Förra veckan skrev Metro om ett annat fall där en pappa just oroade sig för sitt barns sexuella orientering.

Pappan tyckte att den åttaårige sonen lekte för mycket med flickor.
Ibland när pappan blev arg slog han sonen. Nu åtalas han vid Göteborgs tingsrätt för misshandel. Den 30-årige pappan erkänner att han gav sonen en örfil vid ett tillfälle i våras eftersom sonen hade betett sig underligt och börjat göra ”äckliga saker”.

I förhör säger pappan att sonen visst får leka med flickor, men han ser med oro på att sonen nästan uteslutande leker med dem. Han säger att de andra pojkarna på gården retar honom. Därför har han sagt till sonen att försöka få ett mer balanserat umgänge, annars kan han bli som tjejerna och bli bög, menar pappan.

Nu är det givetvis inte misshandel Ronnie Lindén förordar för att lära upp sönerna i heterosexualitetens mysterier, men det kan onekligen lätt bli konsekvensen av den stress och press han är ute efter att skapa bland föräldrar och far-/morföräldrar genom sin skrämsel- och äckelpropaganda.

Jag motsätter mig dock inte att annonsen publiceras. Samhällsdebatten behöver maximal öppenhet. Men jag förstår givetvis också de publicister som har vägrat publicera.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Trogen blog-läsare said...

Idag har Västerbottens-Kuriren en artikel om att de valt att inte ta in annonsen och motivering varför.

lördag, augusti 26, 2006 12:16:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home