fredag, augusti 18, 2006

Enögd frizon

I mina öron klingar ordet frizon av tolerans, andrum och ödmjukhet. En plats där man kan mötas i ro, men även i nyfikenhet gentemot sin nästa. Frizon är också namnet på en årlig festival för kristna ungdomar, som enligt en insändare i dagens Dagen står under attack från det religiöst inkorrekta. Skribenterna ondgör sig över att den kristne artisten Tomas Andersson Wij bjudits in till festivalen två gånger i rad - "Han har en bibeltolkning som är totalt främmande för klassisk kristendom", skriver de. De har hittat ett citat i en intervju i tidningen QX där han kritiserar frikyrkornas bibelsyn, och drar därur slutsatsen att han inte tror på frälsningen.

Lika mycket som att han har mage att kritisera frikyrkan, är det nog det faktum att han uttalat sig i en gaytidning som gör att skribenterna anser att han bör bannlysas från kristliga sammanhang. De oroar sig över att artister som han kan komma att bli förebilder för ungdomarna på festivalen.

Om den linje skribenterna företräder är typisk för den unga kristenheten, borde festivalen nog byta namn från Frizon till Dogma. Eller Bulla. Eller varför inte Fatwa.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

följ debatten i veckan på dagen.se så ska du få se att det finns andra sätt att se på det...

mvh ivan

söndag, augusti 20, 2006 9:59:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det betvivlar jag inte. Ska följa debatten...

måndag, augusti 21, 2006 7:47:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Här ligger en kommentar i Dagen:

Frizonkritiker verkar rädda för oliktänkande och tvivel

onsdag, augusti 23, 2006 5:01:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ledningen bakom festivalen ställer sig helt emot kritiken. Varför attackerar du festivalen när det är dess kritiker som uttalar sig illa om TAW?

måndag, augusti 28, 2006 9:33:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Eftersom jag försvarar festivalens initiativ att anlita TAW, kan jag väl inte betraktas attackera festivalen? Kritiken riktar sig mot de som vill inskränka festivalen.

måndag, augusti 28, 2006 10:44:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home