fredag, december 29, 2006

Unikt fall av "äkta" homofobi

Vi har sett otaliga exempel på hur den konservativa kristenheten (och för all del: extremhögern, men det är en annan historia) försöker urholka och bagatellisera begreppen homofobi och hatbrott mot homosexuella. De vanligaste sätten är att sätta citationstecken kring orden (vanligt förekommande i Världen Idag), och att klyva hår kring ordet fobi – också vanligt förekommande i Världen Idag:

Fobi är ett sjukligt tillstånd, en icke-rationell rädsla som leder till panik, svettingar, blodtrycksfall eller hjärtklappning.

Skribenterna menar härvidlag att homofobi är ett inadekvat uttryck, eftersom de inte upplever dessa symptom kring sin homoskepticism. Men i samband med karaktärerna Adam och Ian gifte sig i den brittiska radiosåpan Archers i mitten av december tycks ett fall av "äkta" homofobi ha drabbat i alla fall den kristne lobbyisten och spektakelmakaren Stephen Green: Han upplevde nämligen ceremonin som nauseating – illamåendeframkallande. Jag hoppas att Green hämtade sig snabbt, och inte kräktes alldeles för mycket.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home