tisdag, juni 03, 2008

Homosexuella i nazityskland, del 2: Förnekandet

Jag har redan skrivit åtskilligt om hur naziförföljelserna mot homosexuella förnekas, främst av konservativt kristna grupper. Men eftersom äment är relevant inom ramen för dessa inlägg, repeterar jag kort:

Huvudideologen bakom förnekelsen tycks vara den amerikanske predikanten Scott Lively, som tillsammans med Kevin Abrams skrivit boken Pink Swastika. Första upplagan kom 1995. Tesen i boken är att nazismen i själva verket var en homosexuell rörelse och att förföljelserna därför är en myt. I inledningen skriver de bland annat:

Vi tror att The Pink Swastika tydligt kommer att visa att den värld som nazisterna försökte skapa inte är en värld i det förflutna, utan i en möjlig framtid. Det kommer att framgå att om landets [homotoleranta] inriktning bibehålls och inte ifrågasätts, kommer USA lätt att bli 30- och 40 talets nazityskland.

Och vad sägs om detta:

Precis som sina nazistiska föregångare saknar dagens homosexuella skrupler. Homosexualitet är framförallt en rovdjursmässig besatthet som strävar efter att dra de svaga och godtrogna med sig i fallet. "Gay"-agendan är en kolossal bluff; en stöld på medvetandet.

Läs mer om boken i inlägget Anteckningar om Pink Swastika. Scott Lively har under de senaste åren missionerat och spritt sitt budskap i Baltikum och Ryssland i samarbete med New Generation Church.

I Sverige introducerades teserna i Pink Swastika i domedagsteoretikern Pierre Enberts bok Det är nära nu!?, och upprepades 2005 av pastor Maria Hallman i Homosexualitet är synd. Så här skrev hon apropå att homosexuella nämndes som offer under förintelsekonferensen i Stockholm år 2000:

Var det verkligen nödvändigt att lyfta fram de homosexuella vid detta tillfället, inför alla internationella gäster? Speciellt därför att vi vet, att det var bara en del av sanningen som presenterades och flera inbjudna gäster kanske var mera pålästa än Sverige, vem vet? Pierre Enbert skriver "Utåt sett förföljde nazisterna de homosexuella, men ideologiskt sett passade åtminstone den 'manliga' homosexualiteten bra ihop med nazisternas filosofi och mål."

Något av det sista sajten Homosexuellt.com gjorde innan den lades ned, var att skriva om och länka till Pink Swastika. En annan som har bagatelliserat de homosexuellas situation under nazitiden är Paul Cameron. För vidare läsning om Camerons hållning till nazisternas hantering av homofrågan rekommenderar jag Jim Burroways utförliga text Paul Camerons world.

1 Comments:

Blogger Charlotte W said...

...och här är ju fortsättningen redan nu! (Såg inte det först utan trodde den skulle följa senare....:))

tisdag, juni 03, 2008 12:43:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home