tisdag, augusti 29, 2006

Barn mot alla odds

Denna vecka fokuserar Sveriges Radios P1 på funktionshinder i satsningen Välviljans Apartheid. Många av kanalens program handlar om funktionshindrades villkor under veckan. Missa inte programmet Föräldrarna som handlar om gravt handikappade föräldrar. Så här skriver SvD:s radiokrönikör Martin Aagård:

Mötet med Carina Andersson börjar omtumlande, berättade [programledaren] Staffan Andersson. Hon sitter i Permobil och är ungefär en meter lång. Han frågade hur hon tänkte när hon skaffade barn.
- Jag tänkte inte alls.

Hennes önskan att skaffa barn skilde sig inte från många andras. Den var knappast särskilt genomtänkt eller välplanerat. Idag behöver hon hjälp med att lyfta, klä på och bada åttaåriga Brynolf. Vilket innebär att hennes föräldraroll är synonym med att ständigt bli ifrågasatt. Staffan Andersson ifrågasatte även han och undrade om det är en mänsklig rättighet att skaffa barn? Svaret var ja.

Är funktionshindrade nästa grupp de förmenta ivrarna av barnens bästa ska ge sig på? Hur normal blir dessa barns uppväxt? Kommer de inte att bli mobbade? Är det inte lite äckligt att föreställa sig funktionshindrade ha sex?

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home