måndag, augusti 28, 2006

Förakt, förvanskning och fabuleringskonst på Amoso

(Uppdaterad den 8 september 2006)

Missa inte Ronnie Lindéns genomgång av affären med den sexköpande HD-domaren. Läs särskilt hans kommentarer. Jag försvarar givetvis inte brottet, men jag kan inte låta bli att fascineras av Lindéns tvångsmässiga behov av att vältra sig i de explicita sexdetaljerna, hans monomana fixering vid rektum, samt förvanskningarna av fakta. Han kallar till exempel den sexsäljande personen för ung stockholmspojke, fast han var 20 år vid brottstillfället. En 20-åring är ingen pojke, och verkligen inte någon ung pojke. Men precis som Världen Idag gjorde (se här), vill Ronnie Lindén förvanska sexköpet till ett pedofilifall.

Detta är en vanlig strategi för att få homosexualitet att verka vara pedofili. I USA har flera delstater 18 år som age of consent (Oregon, North Dakota, New Hampshire m.fl), och age of consent är högre för homosexuella i vissa delstater (t.ex. Nevada). En 20-årig man som förgriper sig på en 16-årig flicka i New Hampshire blir våldtäktsman, men om han förgriper sig på en 17-årig pojke blir han pedofil, eftersom åldern för heterosexuellt sex är 16, medan den är 18 för homosexuellt. Självfallet påverkas statistiken av det här.

I sina kommentarer till chatten mellan parterna spekulerar, fabulerar och hånar han på ett oerhört föraktfullt sätt. Han talar bland annat om det impulsiva och betvingande beteende som är så typiskt för homosexuella män – ett tvång som orsakade den första ödesdigra explosionen av AIDS-epidemin

Diskussionen om vad de parterna ska göra med vid sexmötet kommenteras så här:

Vi ser här hur den unge 20-årige pojken vill undvika att bli analt penetrerad av någon som hade identifierat sig som en 59 år gammal man. Detta kan bero på att han ännu inte är en fullfjädrad homosexuell, och är rädd för att hans inre organ skall skadas, och/eller så är han fortfarande känslomässigt äcklad av det hela. Han kanske gör det motvilligt för att han har ett desperat behov av pengar. Kanske fast i droger?

Och vidare:

Tydligen går domaren med på att undvika anal penetration, vilket är ovanligt för en äldre homosexuell man. För honom och med hans lön är 500 svenska kronor ett trivialt belopp för den förväntade njutningen. Domaren kanske vet från tidigare erfarenheter att väl på rummet kan han erbjuda flera femhundringar, och att frestelsen för en ung man, desperat efter pengar, blir oemotståndlig.

Lindén fantiserar. Enligt Ronny Tikkanens avhandling Risky Business? (2003) är äldre homosexuella män den grupp inom "homokollektivet" som är minst benägna till anala samlag.

Lägg märke till att det som är brottsligt i det här sammanhanget är sexköpet – BARA sexköpet. Men av Ronnie Lindéns språk och attityd att döma borde såväl själva konversationen som det parterna kommer överens om att göra vara olagligt.

Med detta i åtanke blir Lindéns inledningsord en skrattretande uppvisning i hyckleri och bedrägeri:

Allt är baserat på vetenskaplig forskning och inte på moralisk eller religiös grund.

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

jag läste hans sida. jag bara skrattar. antigayretoriken är alltid absurd, men här har det verkligen gått över till att bli parodi på sig själv.

tisdag, augusti 29, 2006 1:43:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det är generellt lätt att skratta, men just den här texten tycker jag är motbjudande. Den dryper av djuriskt förakt.

tisdag, augusti 29, 2006 1:55:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home