tisdag, januari 09, 2007

Protester mot antidiskrimineringslagförslag

Ikväll röstar det brittiska parlamentet om en lag som ska skydda homosexuella från diskriminering. Kristna, muslimer och judar kommer att protestera utanför och överlämna en skrivelse till drottningen, självfallet med budskapet att lagen inte skall gå igenom.

Enligt den här artikeln i The Guardian har religiösa grupper publicerat skräckpropaganda om vad lagen kommer att innebära, till exempel att alla skolor kommer att tvingas att aktivt propagera för homosexualitet, och att familjeägda Bed & Breakfast-ställen kommer att tvingas ta emot transsexuella (sic!) par och erbjuda dem dubbelrum - mitt framför ögonen på familjens barn... Märkligt skräckscenario, eftersom lagförslaget inte berör transsexuella. Andra uttalanden har kommit från kristna soppkök, som kommer att stå upp för sin rätt att förvägra homosexuella härbärge och soppa.

Halv åtta lokal tid är det omröstning. Hoppas det ösregnar och blåser kallt utanför parlamentet i London ikväll.

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Bra Tor. Jag håller med. Dessa människor ger kristendomen ett fult smutsigt tryne som jag som kristen skäms för så otroligt.

Dessa fördömande stenkastande hycklande kristna som i sinna begränsade och små, små världar tror sig kunna tolka Guds ord och göra sig till det "rättmätiga" hatets företrädare på jorden.

V.I.D.R.I.G.A är va dom är.

onsdag, januari 10, 2007 10:04:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home