måndag, april 09, 2007

Tror de inte?

Så ofta man får läsa om Guds straffdomar som ska komma över Sverige och svenskarna på grund av bland annat den positiva lagstiftningen kring homosexualitet. "Tänk på Sodom", får man höra. Hur Gud förstörde Sodom och dödade samtliga invånare på grund av att alla män i staden velat gruppvåldtaga två änglar som gästade Lot. För männens synd, lät Gud döda även alla kvinnor och alla barn - till och med de som låg i sina mödrars liv. De enda som klarade sig var Lot och hans familj, som tipsades om att fly från den syndiga staden medan tid var.

Den fundamentalistiska kristenheten (Maranata, RKTL med mera) ser Sverige som ett Sodom. "Det blir konsekvenser när vi inte lyder Gud", skriver RKTL-mannen Stefan Grevle på sin sajt Sverigepredikan och fortsätter: "Gamla Testamentets domsagor och straffdomar tillhör inte gången tid. Gud agerar." Och Bloggfundamentalisten Thomas Illman skriver att han tror att "det blir lättare för Sodom och Gomorra än för Sverige på domedagen."

Jag ställer mig alltid samma fråga. Varför flyr de inte? Varför gör de inte som Lot? Varför stannar de i Sverige? Varför utsätter de sina familjer för faran att dras med i fallet när Gud straffar Sverige för homosexualiteten? Det faktum att de stannar kvar, kan bara tydas som att de i själen inte tror på sin egen tolkning av Bibeln. Så länge fundamentalisterna bor kvar i Sverige utgör de liberalteologins främsta argument! Tack för ert generösa stöd, Maranata, Grevle, Illman med flera...

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Grue said...

"Varför flyr de inte? Varför gör de inte som Lot? Varför stannar de i Sverige? Varför utsätter de sina familjer för faran att dras med i fallet när Gud straffar Sverige för homosexualiteten?"

Haha, klockrent! Ska bli intressant om nån kommer svara på detta.

tisdag, april 10, 2007 12:48:00 fm  
Blogger Christian BK Aasvestad said...

Ja, varför flyr man inte till ett av de länder i världen där homosexualitet straffas med döden?

Sudan ska vara trevligt har jag hört...

tisdag, april 10, 2007 3:56:00 fm  
Anonymous Leif Ekstedt said...

Det förekommer fundamentalister i alla delar av mänskligheten.
När en biskop anser att vigselrätten för samfunden kan plockas bort så himlar gay-sidan med ögonen och säger- "men det är ju orättvist mot oss" som då inte kan vara upprörda för att vi särbehandlas? eller?
För övrigt äräktenskapet ganska skavt i sina ramar. Det där med till dess döden skiljer oss åt verkar inte fungera för mer än 50%
av äktenskapen. Fram för kontrakt-
välsignelse och sedan fest.

tisdag, april 10, 2007 3:39:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Vad är kontraktsvälsignelse?

onsdag, april 18, 2007 8:59:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home