onsdag, september 28, 2011

Amsagor om religiösa nätverk

av TOR BILLGREN

På femtiotalet var det föreställningar om homosexuella nätverk i maktens korridorer som fick rättrogna att darra och agera irrationellt i samband med Kejneaffären. På 2010-talet är det idéer om religiösa nätverk som skapar samma typ av panik.

Idag begärs tidningen Aluma i konkurs, skriver Dagen. Orsak: Att den redaktionella ledningen hoppat av för att de är rädda för vad "folk ska tycka" om att den nytillsatte ansvarige utgivaren tidigare arbetat för Livets Ord. "[D]e har en konservativ syn på homosexualitet och abort", är en av den före detta chefredaktörens förklaringar till varför hon inte kunde stanna kvar. Och slår därmed underförstått även fast att hon aldrig skulle kunna jobba under en chef som är medlem i eller har arbetat för en muslimsk församling [eftersom det som bekant inte existerar några homovänliga sådana]...

Läs Sydsvenskans utmärkta reportage om tioårsfesten som kom av sig för bakgrund och fördjupning.

4 Comments:

Anonymous Per-ÅkeA said...

Det är inte omöjligt att du har rätt, men ett par små invändningar.

1. Det är skillnad på att vara anställd för och vara medlem i en församling. Det är väl rätt rimligt att anta att det finns medlemmar i Livets Ord (och muslimska församlingar) som är för arbort. Men ju högre upp i hierakin man kommer ju rimligare är det väl att man har en mer samstämmig syn på saker. Tror inte Livets Ord skulle anställa en marknadschef som inte tyckte som ledningen i för dem viktiga trosfrågor.

2. I annan artikel på Sydsvenskan (som jag inte lyckas hitta nu) påstås det att Johan Ericson gjort klart för avhoppande chefredaktören att Alumas abortnummer skulle sett annorlunda ut med honom som ansvarig utgivare. Om inte chefredaktör och ansvarig utgivare har samma syn på innehållet i tidningen är det väl fullt rimligt att en av dem avgår?

3. Var i Dagens artikel du länkar till står det att ledningen hoppat pga av rädsla för vad folk ska tycka?

onsdag, september 28, 2011 7:27:00 em  
Anonymous MJE said...

Aluma gick inte i konkurs på grund av de senaste avhoppen. Det var moderbolaget som gick i konkurs och med det försvann de pengar som gått från Aluma till huvudägaren;:

http://svtplay.se/v/2549182/tidningen_aluma_i_konkurs

Hela den här historien rör upp förvånansvärt mycket känslor.

onsdag, september 28, 2011 9:12:00 em  
Anonymous David said...

Ett annat exempel på samma attityd är ju när det blev protester mot rekryteringen av ny rektor för naturvetenskap i Lund, för att han var frikyrklig och tidigare hade varit medlem i en pingsförsamling.

Tyvärr är den omtalade svenska toleransen understundom endast en tunn fernissa, åtminstone när det gäller grupper som det för ögonblicket inte är positivt medialt fokus på. Karismatiska kristna och katoliker får tåla mycket spott och spe i vårt land. Inte direkt något som bidrar till ett sansat och sunt klimat för att på allvar diskutera skillnader i värderingar.

Det är ju som du säger på samma (intellektuella) nivå som Kejneaffären, alternativt t.ex. föreställningarna som finns hos vissa att alla homosexuella per någon form av automatik skulle vara sexfixerade eller pedofiler.

fredag, september 30, 2011 12:43:00 em  
Blogger Allison Howarts said...

Jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i flera år bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, bad jag Han med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
1) Förälskelse Spells (2) Förlorade Love Spells (3) Skilsmässa Spells (4) Marriage Spells (5) Bindande Stava. (6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskelse (8) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning (9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
ogagakunta@gmail.com

söndag, oktober 21, 2018 8:32:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home