torsdag, februari 09, 2012

Yttrandefriheten beskärs i Ryssland

av TOR BILLGREN

Sydsvenskan skriver idag om nya lagar i S:t Petersburg, som förbjuder uttalanden om homosexualitet som inte är negativa.

Drygt tusen kronor i böter blir straffet för den privatperson som offentligt talar i positiva ordalag om homosexualitet i Rysslands andra stad, S:t Petersburg. Det beslutade stadsfullmäktige i går med 31 röster mot 6.

Tjänstemän som gör sig skyldiga till brottet ”propaganda för homosexualitet” riskerar upp till det tiodubbla straffet. Organisationer som kämpar för homosexuellas rättigheter kan dömas till drygt hundratusen kronor i böter om deras publikationer bedöms strida mot det nya förbudet. I lagtexten jämställs homosexualitet med pedofili – straffet för den som offentligt förordar sex med barn blir detsamma.

Lagförslaget lades fram av fullmäktigeledamoten Vitalij Milonov som representerar maktpartiet Enade Ryssland. Han föreslår nu att en särskild moralpolis som består av ”troende personer” upprättas i S:t Petersburg.

Förutom att yttrandefriheten och opinionsarbetet kring hbt-frågor stryps helt, får lagen också konsekvenser för forskningen, eftersom den innebär att vetenskapliga artiklar med objektiv hållning till homosexualitet kan bli olagliga.

Ryssland och andra före detta kommunistdiktaturer har länge varit "det nya slagfältet" för USA:s kristna antigaylobby. Jag tror att Ryssland är fullt kapabla att stifta människorättsvidriga lagar på alldeles egen hand, men man ska inte underskatta det moraliska stödet till homofientlighet som strömmar över världen från USA:s många homoparanoida församlingar och organisationer.

2 Comments:

Anonymous Kalle said...

Troligen kommer inte vetenskapliga artiklar att påverkas, eftersom lagen syftar till att "skydda minderåriga", som inte ingår i målgruppen för sådana texter. Och generellt tror jag att lagen inte kommer att tillämpas, utan mest stiftas som symbolhandling. Men jag kan ha fel.

Vad gäller de amerikanska antigayfanatikerna så tror jag inte att de har mycket att hämta i Ryssland. De ryska antigayfanatikerna är nämligen oftast även högst misstänksamma mot allt amerikanskt.

torsdag, februari 09, 2012 8:48:00 em  
Blogger Allison Howarts said...

Jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i flera år bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, bad jag Han med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
1) Förälskelse Spells (2) Förlorade Love Spells (3) Skilsmässa Spells (4) Marriage Spells (5) Bindande Stava. (6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskelse (8) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning (9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
ogagakunta@gmail.com

söndag, oktober 21, 2018 8:31:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home