tisdag, mars 28, 2006

Mordbrännare gör skillnad på synd och syndare

Hovrätten för övre Norrland sänkte straffen för de två unga nazister som dömdes för mordbrand och försök till mordbrand mot RFSL:s lokal i Piteå. Från fyra och ett halvt års fängelse för båda, till tre respektive två och ett halvt år.

Ynglingarna förklarar att attentatet givetvis inte riktar sig mot homosexuella, utan mot RFSL. Det är ju aldrig personer man vänder sig mot, utan handlingar.

Artiklar:
Norrländska Socialdemokraten
Piteå-Tidningen

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Fast RFSL är inte en handling enligt mig utan en oganisation som fått mycket om "bakskallen" om du ursäktar mig.

En organisation som ser som sin yttersta mission att i en tid då vår kärlek inte förtjänar samma värde istället rikta in sig på att ordna så kallade Fuckshops på Pride som handlar om hur man idkar bra analsex?

IOF behärtansvärt med tanke på HIV och andra sjukdomar i preventiv synpunkt men detta vore snarare en mission för Landstinget att bedriva och de sanna och viktiga jämstäldhetsfrågorna borde bedrivas av någon bättre motsvarighet till RFSL fast utan proggiga anarkist vänstern med 78 säkerhetsnålar i varje kind och 5 års erfarenehet av a-kassa och socialbidrag per person, inte den gamla dammiga 70 tals fria "knulla dygnet runt" sex idealiseringen.

I stället någon som likt www.hrc.org eller www.glaad.org ( två amerikanska, starka organisationer som kämpar framgångsrikt för homosexuellas rättigheter) orkade, vågade ta den viktiga och sanna debatten om att vinna slaget om vår kärlek som lika värd. Utan säkerhetsnålarna och utan Che Guevara flaggornna, utan att jucka mot en symbolisk fallos samtidigt som man kräver respekt utan avskalat, äkta och innerligt.

Om den svenska Gay rörelsen någonsin kommer att komma dit.....

tisdag, mars 28, 2006 9:48:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home