tisdag, mars 28, 2006

Notis om boken Hetero och aktionsgruppen Bevara Äktenskapet

Det senaste Bevara Äktenskapet-projektet går längre än föregångarna vågat göra i synen på kärleken i homosexuella relationer. De erkänner den, och det är sensationellt. Nu gör givetvis inte detta att homosexuella ska kunna gifta sig, slår aktionsgruppen fast i en rapport som framlades på Internationella Kvinnodagen – ty äktenskapet sammansvetsar bara det som är OLIKA.

Återigen denna bisarra fixering könsorganen. Tror de verkligen att egenskaperna som gör att människor passar för varandra sitter endast där? Ska poetiska föreställningar om män-från-Mars och kvinnor-från-Venus styra lagstiftning som påverkar människors juridiska villkor och status?

Detta irrationella synsätt – som ju bara är kamouflage för religiösa motiv, gör Sandra Dahléns bok Hetero ytterst angelägen (Tiden 2006). Det är ovant och mycket uppfriskande att läsa en kritisk granskning av det som annars betraktas vara normalt och allenarådande. Och det finns mycket att göra upp med – det är till exempel hög tid att erkänna vad djuren har för sig när de religiöst korrekta filmkamerorna är avstängda. Varför kan vuxna människor år 2006 inte acceptera verkligheten som den är? Det bästa är att varje försök att avfärda boken som gaphalsig queerfeministpropaganda bekräftar att den behövs.(Publicerad i Sydsvenska Dagbladet den 28 mars 2006)


Tidigare texter om Aktionsgruppen Bevara Äktenskapet i omvänd kronologisk ordning, den äldsta sist:

Att fokusera på fel saker
Aktionsgrupp för äktenskapet går på grund. Igen.
Myrdal svamlig omslagspojke
Snedvriden argumentation om barns bästa
Motsägelsefullt om barnens bästa

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home