fredag, mars 17, 2006

Världen Idag under täcket

Johan Hakelius frågar sig i Aftonbladet vad svenska journalister läser under täcket när ingen ser, och kommer fram till: Världen Idag. Slutsatsen baseras på att Nuri Kinos artiklar om oegentligheter inom polisväsendet även har citerats i andra tidningar, och att Världen Idags upplaga ökat betänkligt det senaste året.

Vi får hoppas att Hakelius har rätt; att det inte bara är jag (och han) som läser Världen Idag. Tidningens kampanjer får inte stå oemotsagda. Jag har begränsat mig till att granska deras demoniserande vinkligar av homosexuella, men jag hoppas verkligen att någon har tagit på sig att granska deras skriverier om till exempel islam också...

8 Comments:

Anonymous Niklas O said...

Det är tough love med Hakelius ibland, man gillar att han finns men det är jobbigt med det där skvallerviskande tilltalet han använder ibland, "jag ska berätta för er svensson hur medieeliten verkligen tänker, kolla så skitnödigt pk de är".

Men som han kan skriva ändå!

Ett ex:

http://www.svd.se/dynamiskt/Inrikes/did_2498652.asp

fredag, mars 17, 2006 3:57:00 em  
Anonymous ab said...

.............Tor, har du sett den här sidan? Katoliker mot Vatikanens syn på homosexuella i ledande positioner inom kyrkan: http://www.cahl.us/

lördag, mars 18, 2006 6:59:00 fm  
Anonymous Björn said...

Inte konstigt att Hakelius försvarar ViD. Läser man hans kolumner ser man att dom i många fall avslöjar hans nedvärderande syn på homosexuella. Hakelius är som en klonad Marie Söderqvist (kolumnist på Expressen) och båda ser som sin uppgift att införa neo kristna- högern ala George Bush's USA i Sverige.

Så, vem är förvånad över Hakelius vurmande för Livets Ords propaganda organ?

lördag, mars 18, 2006 10:09:00 fm  
Anonymous ab said...

............Han är även en varm anti-feminist, såvitt jag kan förstå.

lördag, mars 18, 2006 1:42:00 em  
Anonymous Björn II said...

Har ni märkt att KD håller på att etablera en 'dolkstötslegend' över det faktum att SVT idag sänder ett program som heter 'Bögfaktorn'?

I Dagens Nyheter ägnar sig Alf Svensson och Göran Hägglund åt skadebegränsning genom att påstå att alla påståenden om att KD är ett homofobt parti är politisk smutskastning. Samtidigt har Världen Idag skrivit 3-4 artiklar om hur ojournalistisk Lena Scherman (som gjort programmet 'Bögfaktorn') är.

:)

söndag, mars 19, 2006 12:34:00 em  
Anonymous Björn said...

Japp, det passar de hycklande högerkristna att ta på sig offerrollen.

"stackars vi små ynkliga svaga kristna som kämpar mot alla homofeminist,socialist- Queer radikala abbortdyrkande satanisterna på jorden" Typ. :-)

De högerkristnas värld är så begränsad och deras syn på omvärlden så snäv.

I inlägget i DN i morse pratar Hägglund/Svensson om att vi ska visa tolerans mot de som vill motarbeta tolerans för homosexuella. Alltså att vi ska vara toleranta mot de intoleranta.

Snacka om att säga emot sig själva.

söndag, mars 19, 2006 1:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

Apropå att smutskasta islam, jag är lärare och har en exiliranier som tipsade mig om en hemsida gjord utav exiliranier som kritiserar islam (med rätta!). Heja Världen Idag som vågar säga vad det handlar om - var inte så blåögda! Vill homosexuella införa Sharia?
http://efsha.co.uk/indexen.htm
Mvh Fredrik

torsdag, maj 04, 2006 9:48:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Hej Fredrik

Världen Idags kamp mot islam handlar som jag ser det om religionskonkurrens och tycks ske utifrån premissen att kristendomen är den enda sanna religionen. Tidningen rapporterar konsekvent kritiskt även om buddhism, hinduism och andra andliga rörelser. Jag får en upplevelse av att tidningen även är kritisk mot kristna rörelser som inte uppfyller redaktionens uppfattning om vad som är "sann" kristendom, till exempel Maranata.

Islam och islamism skall givetvis granskas, men inte utifrån premissen att det är fel religion, utan utifrån premissen att all fundamentalism är farlig. Jag kritiserar själv islam och islamism, till exempel här:

Islamism på frammarsch

Lysande reportage om fundamentalism

Dags igen. Denna gång Moskva

Islam och homosexualitet

torsdag, maj 04, 2006 10:37:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home