lördag, mars 11, 2006

Fråga

I vilka andra sammanhang skulle det vara comme-il-faut att starta upprop och namninsamlingar med syfte att begränsa villkoren för en utpekad grupp av människor?

6 Comments:

Anonymous Björn said...

Förmodligen inget annat sammanhang.

Saken är den att vi homosexuella ses som en legitim måltavla med hänvisning till myten om att vår sexualitet är ett val eller som höger- kristna vill uttrycka det: en livsstil.

Dom tror dom är smarta när dom använder det retoriska knepet med rubriken "Bevara Äktenskapet"

Frågan blir då: Vem har velat avskaffa det? :-)

Den mer sanningsenliga rubriken på uppropet borde istället vara: förbjud homosexuella att ingå lagstadgade relationsbildningar på lika villkor som hetrosexuella.

Men som jag alltid säger, ärlighet och rättframhet är tyvärr inte värderingar som den kristna högern sätter speciellt högt så man maskerar sitt budskap och får det att låta som vi homosexuella på något sätt vill motverka äktenskap för hetrosexuella.

Nu ska jag ut och idka den homosexuella syndiga livsstilen genom att åka skidor i naturen denna vackra vinterdag. :-)

lördag, mars 11, 2006 11:24:00 fm  
Anonymous Björn said...

Tor, jag är förundrad över den tystnad som råder efter det bestialiska mordet på en homosexuell pingstvän nyligen. Ett klart hatbrott. Läs här: http://expressen.se/index.jsp?a=525462

Jag förmodar att det handlar om att offrets anhöriga vill tysta ner det faktum att offret var homo med tanke på Pingst medeltida syn i ämnet.

Så motbjudande att de anhöriga inte står upp på barrikaderna och kämpar mot den hat- stämning som finns mot oss homosexuella i Sverige idag utan sitter tysta och skäms för att dom hade ett homo i familjen.

Du som är duktig på att skriva och argumentera, skulle inte du kunna kika närmare på detta?

Ha en fin helg!

lördag, mars 11, 2006 11:43:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Det kan mycket väl vara som du besrkiver med fallet i Umeå.

Hoppas att din utlevelse av den homosexuella livsstilen ger dig många fina timmar i skidspåret. Själv ska jag leva ut den homosexuella livsstilen genom att diska, bädda och ta en promenad.

lördag, mars 11, 2006 1:08:00 em  
Blogger malte said...

Svar: när det handlar om torskar. Hivsmittade. Pedofiler. Asylsökande. Hemlösa. Psykiskt sjuka. Knarkare. Stenrika direktörer. Tonårsgäng.

lördag, mars 11, 2006 4:27:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Malte, du har rätt. Som vanligt.

söndag, mars 12, 2006 8:09:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tycker det är, på något sätt, tragikomiskt. Att folk bryr sig om att skriva under något så otroligt fånigt och ointressant. Hur kan någon vettig människa orka lägga tid på att kämpa mot homoäktenskap?? Bekämpa världssvälten okej, men homoäktenskap?!? För oss som inte är queer - vem bryr sig? -Markus

måndag, februari 19, 2007 1:18:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home