fredag, november 24, 2006

Kristendomen som argument för stoppad invandring

I Dagen kritiserar opinionsredaktör Thomas Österberg "sverigedemokraten David Kronlid, oppositionsråd i Örebrolandstinget, när han, på nyhetsplats i Dagen i dag, använder kristen tro som utgångspunkt för att vilja stoppa muslimsk invandring till Sverige, och för att argumentera mot det mångkulturella samhället".

Och tror vi som demokratiskt samhälle på religionsfriheten kan vi inte säga nej till att muslimer får bygga moskéer i Sverige. Men självklart ska krav samtidigt ställas på motsvarande religionsfrihet i andra länder. Skyldigheten att bejaka och välkomna människor av annan tro utesluter heller inte att vi får ha synpunkter på islam som religion.

Kronlid har uppenbart gjort bort sig. Men är det så att han har hämtat sin version av kristendomen från tidningen Världen Idag, förklarar det hela saken. Det skall understrykas att jag inte på något ställe har sett tidningen argumentera för minskad muslimsk invandring, men islam utmålas konsekvent som ett hot och ickereligion. Tonen är alltid kritisk, och det är den för övrigt mot alla religioner och livsåskådningar som inte är de rätta varianterna av kristendomen (eller judendomen). Trots att tidningen utropat sig till en stor försvarare av religionsfriheten, förhåller den sig alltid kritisk mot uppförande av moskéer och tempel (som inte är kyrkor). I en sådan jordmån kan det vara lätt att missförstå budskapet, och tolka det som Kronlid har gjort.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Muslimer Har Som Ett Enda Mål Världsherravälde Och Det Är Synd Att Vissa Människor Inte Kan Förstå Deras Sanna Avsikter!!

Men Det Kommer Säkert Snart Någon Som Är Trött På Daltandet Av Muslimerna Och Tar Över Vårt Kära Europa Och Sätter Europas Kurs På Rätt Spår!!

Mvh

Richie Staar

onsdag, augusti 20, 2008 7:06:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home