tisdag, januari 30, 2007

Aftonbladet svalde Ex-Gay-satir

Aftonbladet slickade i sig historien om Donnie Davies och hans Love Gods Way-Ministries, som gäckat internet de senaste veckorna. Vad som från början verkade vara en fundamentalistisk Ex-Gay-sekt, visade sig vara satir - ganska tydlig sådan.

Nyheten lär försvinna snart från Aftonbladets sajt eftersom den inte är sann, så jag sparar den här. Det är den här listan som avses i texten.

Kristen sekt listar artister som ”gör ungdomar homosexuella”

Nirvana, The Doors, Wilco. Det är några av de artister som en kristen amerikansk sekt menar ”gör ungdomar homosexuella”.
Lyssna på Nirvana – och bli homosexuell. Det är budskapet som den amerikanska kristna sekten Love Gods Way nu saluför på Internet, skriver brittiska musikmagasinet Uncut. Sekten har sammanställt en lista över band och artister som de menar att kristna familjer bör undvika. Anledningen: deras musik gör barn homosexuella.
– Ett av de mest farliga sätt som homosexualitet invaderar familjelivet är via populärmusik, skriver Love Gods Way på sin hemsida. Bland artisterna som påstås leda ungdomar till att älska personer av samma kön återfinns bland andra Nirvana, Jay-Z, Velvet Underground, The Doors, Wilco, Queen, Scissor Sisters, Morrissey och Erasure.

Elton John får en helt egen kategori på sajten, och gör utslag på farlighetsskalan genom att vara ”jättegay”. Sekten har dessutom listat artister som de anser vara ”säkra” för kristna ungdomar att lyssna på. Att fjoll- och knaspopdrottningen Cyndi Lauper finns med där får nog anses som ett mysterium….

Här skriver Box Turtle Bulletin om Donnie Davies, som i verkligheten heter Joey Oglesby och är skådespelare i Dallas.

Men ibland är det inte lätt att veta vad som är satir eller allvar. De senaste veckorna har den kristna tidningen Världen Idag drivit en hård kampanj mot thrash metal och hårdrock, och utnämt Slayer till nazister. Följdaktligen har de också anklagat P3 för att spela vit makt-musik. Kolla insändarsidan. Här ligger ett urval av de övriga artiklarna.

Etiketter:

5 Comments:

Anonymous trollhare said...

Misstänkte hela tiden att det var något skumt med det. Mest för att jag aldrig gillat något av de "farliga" banden ;-)

tisdag, januari 30, 2007 3:39:00 em  
Blogger Mattias said...

haha, jag antar att jag cokså är blåst. men det fanns ju onekligen en del feta hints om att det var bluff, särskilt i safe bands-listan. roligt, hursom. :)

tisdag, januari 30, 2007 5:36:00 em  
Blogger Emanuel Karlsten said...

Kolla författaren av artiklens kommentarer:
http://karlsten.blogspot.com/2007/01/aftonbladet-svarar-ang-deras-falska.html

torsdag, februari 01, 2007 8:15:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Hej Emanuel K:

Det har jag redan gjort... Jag har kommenterat också. Du har rätt i sina synpunkter.

torsdag, februari 01, 2007 8:18:00 fm  
Anonymous Amanda said...

klart man blir gay av cyndi lauper!
hahaha kolla här bara!

http://www.youtube.com/watch?v=DDt0xIemkS4&mode=related&search=

har du missat den?
och blir man inte gay blir man åtminstone dragqueen..

helt underbar video för övrigt.
tror det var 1994

tisdag, augusti 21, 2007 5:25:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home