måndag, januari 15, 2007

Världen Idag kritiseras för Vit Makt-stämplar

Signaturen Belrondis kritiserar idag på debattsidan Världen Idags skriverier om bandet Slayer och P3:s sändningar av nazimusik.

Jag är kristen, hårdrockare, tonåring samt väldigt trött på denna känslighet som finns i kristna världen. [...] Något som tydligen ingen har tänkt är att det är skillnad på att sjunga låtar med satanistiska, eller ockulta texter, och vara det. [...] Jag är utled på att kristna tidningar alltid ska bli upprörda över någonting som de inte förstår.

Välformulerad och relevant kritik. Jag tror i och för sig att Världen Idags redaktion mycket väl förstår vad det handlar om. Skriverierna om Slayer har inte syftat till att reda ut deras eventuella nazistiska preferenser, utan snarare att svartmåla och undergräva förtroendet för "etablissemangsmedia". Oavsett om det tidningen har skrivit är sant eller ej, så har de ju uppmått avsedd effekt: En känsla hos läsarna av att Sveriges Radio sänder Vit Makt-musik. Enligt retorikens lagar är det inte viktigt att det man säger är sant. Det viktigaste är att det är sannolikt.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home