fredag, oktober 16, 2009

Sparlåga. Fokus på Sydafrika.

av TOR BILLGRENAntigayretorik går på sparlåga. Jag måste försöka lägga all min tid och koncentration på Sydafrika.

Att verka som frilansreporter härifrån var svårare och motigare än vad jag hade trott. Framförallt för att det finns en utbredd föreställning på tidningar och redaktioner om att det inte går att samarbeta med mer än EN reporter på den afrikanska kontinenten. Är man dessutom som jag "profilerad" som kulturskribent, är det ännu svårare att få gehör för idéer som rör politik och utrikes. Och så är det visst en sån där finanskris också...

Det känns bisarrt att befinna sig mitt bland händelser, musik, levnadsöden, ljud, naturupplevelser, konflikter, böcker, nyheter och personer som man verkligen vill berätta om – men inte ha möjligheten att göra det. Så för att inte förtorka som journalist, måste jag i fortsättningen försöka skriva de där reportagen och artiklarna ändå, även om ingen tidning eller radiokanal vill ha dem. Ekonomiskt självmord, javisst, men det var det redan att ta steget att bosätta sig här :-)

Jag samlar mina Sydafrikarelaterade texter på Sydafrika – Politik och Kultur. Jag twittrar också, dels vanligt vardagsnonsens, dels om nyheter och större händelser, som Fredrik Reinfeldts besök under EU-toppmötet i september. Adress: http://twitter.com/torbillgren

Den som vill följa med i antigayretorikens underbara värld hänvisas till bloggarna i listan till höger, t.ex. Box Turtle Bulletin och Bengt Held. För mer teologiska utgångspunkter, klicka på Gregorius Rex (skriv oftare!) och Fredrik Ivarsson. Det kommer nog att hamna en och annan text här lite då och då, men bara undantagsvis. Vi hörs när vi hörs. (PS: På måndag visas charmiga bögfilmen Shank, som jag skrev om här, på Köpenhamns gayfilmfestival.)

2 Comments:

Blogger Gunilla said...

"Det känns bisarrt att befinna sig mitt bland händelser, musik, levnadsöden, ljud, naturupplevelser, konflikter, böcker, nyheter och personer som man verkligen vill berätta om – men inte ha möjligheten att göra det."

Tor, tyvärr är det ungefär likdant här i New York. Så du är inte ensam. ;-) USA bevakas till stor del från Sverige nu, vad det verkar.

onsdag, oktober 28, 2009 4:37:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det är dystert.

fredag, oktober 30, 2009 7:33:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home