fredag, mars 05, 2010

Stenström avslöjar sanningen om Livets Ord och Världen Idag

av TOR BILLGREN

Om jag ska tillåta mig spekulera varför Ruben Agnarsson är så snarstucken och konfliktsökande just nu, skulle jag tro att förra chefredaktören Carin Stenströms avslöjande om tidningens relation till Livets Ord spelar viss roll. Världen Idag har alltid med näbbar och klor förnekat att församlingen har en särställning på tidningen. Stenström förnekade det själv under sin tid på som chef. Men på Emanuel Karlstens blogg igår publicerades en kommentar där hon förklarar att Livets Ord av olika orsaker har "större grepp över tidningen än vad aktieinnehavet motiverat".

När tidningen startade fanns en ekumenisk bredd i redaktionen och på tidningen som successivt har tunnats ut. En klar majoritet av de anställda, framför allt på de ledande posterna, tillhör Livets Ord. Man kan konstatera att tidningens vinnande slogan om att vara en oberoende och ekumenisk tidning knappast längre används.

Avslöjandet visar att redaktionsledningens ständiga förnekande av att Livets Ord har en särställning på tidningen är – om inte lögnaktiga så åtminstone grovt vilseledande.

Som så många gånger tidigare vill jag i sammanhanget understryka att det inte är fel av en tidning att ha band till en församling. Och en församling får naturligtvis ha hur många tidningar den vill. Men självklart måste det råda fullständig transparens kring detta. Om man gör anspråk på trovärdighet, det vill säga.

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Amen! Håller helt med! Livets Ord får driva hur många tidningar dom vill men för Guds skull kan dom inte sluta ljuga och maskera ägandebilden!!!

söndag, mars 07, 2010 10:19:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home