fredag, oktober 21, 2005

Istället för argument: Förakt...


American Family Association (AFA) är America’s Largest Pro-Family Online Action Site, och eftersom den kristna högern har fabricerat ett motsatsförhållande mellan familj och homosexualitet, är AFA givetvis också mot homosexuella. Under vinjetten Homosexual agenda beskriver de metodiskt homosexualitetens fördärv.

I deras så kallade action alerts uppmanar de sina gräsrötter till exempel olika aktioner. Till exempel att tacka presidenten om han har godkänt en lag som försvårar villkoren för homosexuella, be för utgången i rättstvister, eller mailbomba företag som inte diskriminerar homosexuella medarbetare. Det finns liknanade initiativ i Sverige, jämför till exempel med den samordnade aktionen mot Sveriges Radio efter Lena Anderssons Sommarprogram. Radion fick hundratals identiska mail...

I torsdags handlade ”larmet” om att läkemedelsföretaget Walgreens har beslutat att sponsra 2006 års upplaga av Gay Games med 100 000 dollar. På ett hånfullt sätt insinuerar AFA att Gay Games är en förevändning för en ohämmad sexfest, och anser det vara en paradox att Walgreens motiv till sponsringen är HIV-prevention.

Som bevis för att Gay Games är en HIV-orgie skickar AFA med några bilder med varningstexten WARNING: THESE PHOTOS ARE EXTREMELY OFFENSIVE and are provided only as proof of what we are saying.

Men det enda AFA bevisar med sitt mail och sina bilder, är att de är desperata och populistiska. De visar inte upp argument - bara förakt! Skulle en kyss mellan Carolina Klüft och Patrik Kristansson vara ett tecken på friidrottens moraliska förfall?

3 Comments:

Blogger malte said...

Jag har en nätbekant som är med på nämnda AFAs mejllist. Han skickar ofta uppmuntrande brev till företag som de bojkottar.

fredag, oktober 21, 2005 10:50:00 em  
Anonymous Björn said...

Kan ge ett exempel på ett företag som de flesta i Sverige skulle tycka vara mycket traditionellt nämligen Disney som bojkotas av den enda anledningen att man tillägnar en dag om året på Disney World i Florida åt homos. Nästan komiskt hur man kan se Disney som en fiende åt traditionella familjevärderingar.

Den kristna högern steppar upp när det gäller sina hot om bojkott och har även fått företag som Microsoft att dra tillbaka stöd för antidiskriminerings lagstiftning i USA. När opinionen bland de homosexuella anställda blev tydlig kring detta så har man nu ändrat sig och stödjer numera denna lagstiftning.

Ändå ett tecken på att den krigsförklaring och den maffiateknik som den kristna högern använder sig av inte ser några gränser.

Koll upp detaljerna här: http://www.usablogg.org/usa-inrikespolitik/microsoft-backar-om-gay-rights.htm

En för övrigt mycket rekommenderad blogg av en svensk i Silicon Valley som är skarp och kämpar för det progressiva USA.

lördag, oktober 22, 2005 1:51:00 em  
Anonymous Bengt said...

"En för övrigt mycket rekommenderad blogg av en svensk i Silicon Valley som är skarp och kämpar för det progressiva USA."

Menar du inte "kämpar för bakåtsträvarna", till tider då tex baal och astarte tillbads?

Hoho? Björn?

måndag, november 06, 2006 10:49:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home