tisdag, augusti 01, 2006

"Det handlar mycket sällan om hat"

Henrik Torehammar skrev härom dan en artikel i Expressen apropå den senaste hatbrottsrapporten, och exemplifierade med ett självupplevt fall, där han blivit nedslagen på stan för att han höll en kille i handen. Kommentarerna till artikeln är otroliga:

Syrled pfft
Ska man sätta folk folk i fängelse för att de inte gillar homosexuella? Vad är nästa steg? Förbjuda folk att säga tjockis? Fuling osv? Hur långt ska moralismen gå i vårt samhälle?

Sture Det handlar mycket sällan om hat.
Hatbeteckningen är något som homolobbyn har lyckats sälja in till Riksdag och lagstiftare. Snarare rör sig istället om grundvärderingar i livet, såsom religion eller grundfilosofi. Jag måste ju inte vara vegetarianhatare bara för att jag väljer att äta kött, inte ens om någon köttätare skulle mörda en vegetarian så berörs jag av detta. Men, det är argumentation på den låga nivån som homolobbyn fått lagstiftare att köpa.

Torehammar berättade om ett tillfälle då han blivit utsatt för våld, och kommentatorerna argumenterar emot genom att hänvisa till "religion och grundfilosofi"... Well well well...

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Det är det som är det otäcka. Den kristna högern har ingått ett registrerat partnerskap :-) med högerextremismen. Får än så länge för dom väl inte ingå äktenskap?

tisdag, augusti 01, 2006 12:27:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home