tisdag, oktober 10, 2006

TV3 ikväll!

Ikväll sänds programmet där journalisten Facundo Unia som misshandlades under Pride 2003 träffar den vansinnige antigayaktivisten Fred Phelps och den mördade Matthew Shepards mor. Jag uttalade farhågor och förhoppningar om programmet i texten TV3-program riskerar bli ovärdig freakshow.

Program
45 Minuter

Kanal
TV 3

Sändningstid
Tisdag 10 oktober klockan 21.00

14 Comments:

Blogger Christoffer Smitz said...

Det vore bra om Phelps inte ägnades mer än max 5 minuter och att de sedan granskar de lite klipskare homomotståndarna som finns. Du gav exempel på Paul Cameron.

Det roligaste skulle vara om de ägnade en stund av programmet till att granska artiklar i en tidning som Världen idag, som faktiskt - enligt min erfarenhet - är något som läses tämligen flitigt inom frikyrkliga kretsar i Sverige. Jag är betydligt mer oroad för de lögner som de sprider (och hur de okritiskt tas emot) än någon tok som inte kan bete sig.

tisdag, oktober 10, 2006 12:42:00 em  
Blogger Johannes said...

Mm. Det blir lätt freakshow när WBC får vara med och uttala sig. Å andra sidan kanske det är bra att visa dem så att folk får se att det finns kompletta galningar bland de kristna fundamentalisterna också, och att denna fåra inte bara är reserverad för islamisterna.

tisdag, oktober 10, 2006 6:55:00 em  
Anonymous James said...

Smitz: Jag skulle vara intresserad av en granskning av RFSL, vad de egentligen ägnar sina miljonbidrag åt och vad de egentligen sponsrar med sin verksamhet. Det vore intressant, men tyvärr finns det nog ingen som skulle våga göra detta. Tragiskt nog.

onsdag, oktober 11, 2006 12:58:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Skulle ingen våga göra det???

onsdag, oktober 11, 2006 1:34:00 em  
Anonymous James said...

Nej, jag tror inte att etablerad media skulle det. Men om motsatsen bevisas är jag redo att ta tillbaka mitt påstående. Du är välkommen att motbevisa detta, jag vore den första att glädjas.

onsdag, oktober 11, 2006 2:21:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Nähä. Med all respekt, men det där stinker percis samma konspirationsdravel som man kan läsa på de nazistiska hemsidorna apropå judarnas dolda och stora makt över samhälle, justis och media.

Världen Idags RFSL-granskning är omfattande och högst etablerad. Journalisten Nuri Kino har till exempel fått Guldspaden för några av reportagen. Inte särskilt underground...

onsdag, oktober 11, 2006 2:37:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Nyheten om RFSL:s "knarkbroschyr" i

Aftonbladet

DN

onsdag, oktober 11, 2006 2:45:00 em  
Anonymous James said...

"Nähä. Med all respekt, men det där stinker percis samma konspirationsdravel som man kan läsa på de nazistiska hemsidorna apropå judarnas dolda och stora makt över samhälle, justis och media." Ursäkta, vad eller vem talar du om här. Så att jag inte bemöter det felaktigt. Det är ju rätt så skarpa anklagelser...

Vad jag minns fick Kino guldspaden tack vare artiklar om pedofili, men jag visste inte att han också kopplat ihop det med kritik mot den homosexuella läggningen. ar det så, får jag erkänna mig överbevisad.

torsdag, oktober 12, 2006 6:10:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag har inte själv haft förmånen att läsa Kinos artiklar, men de brukar av Världen Idag framhållas som ett bevis på kopplingarna mellan homosexualitet och pedofili, till exempel av Ruben Agnarsson i kommentarspåret här. (Av någon anledning verkar det dessutom som att Kino endast sökte barnsexköpare på RFSL:s kontaktchat, och inte på några typiskt heterosexuella kanaler.)

Pratet om att ingen skulle våga granska RFSL är samma typ av konspirationsdravel man kan läsa på tidigare nämnda sajter. "Den högljudda och mäktiga homolobbyn som skrämmer sina kritiker till tystnad." Av någon anledning exakt samma retorik och mönster som används för att beskriva "den högljudda och mäktiga judelobbyn".

Som jag visade med mina Aftonbladet- och DN-länkar rapporterar dessutom etablissemangsmedia visst kritiskt om RFSL när anledning finns.

måndag, oktober 16, 2006 12:40:00 em  
Anonymous James said...

Så du påstod att Kino fick guldspaden för homokritiska artiklar utan att ens ha läst dom? Bara genom att du läst OM dom? Oj då...

OK, jag medger att det var dumt uttryckt, och tack för länkarna, du har helt klart motbevisat mig. Och det är med glädje jag konstaterar att jag haft fel.

måndag, oktober 16, 2006 1:33:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag har sökt Kinos artiklar på nätet och i Mediearikvet, men har tyvärr inte hittat dem. De kompletterande pressarkiven har jag inte tillgång till. De är så vitt jag har kunnat inhämta inte explicit "homokritiska" (detta konstiga begrepp...), utan handlar om barnhandel. RFSL:s chattrum användes för att komma i kontakt med personer som missbrukar detta forum för sådan brottslighet. Av någon anledning användes inga typiskt heterosexuella forum (t.ex. Lunarstorm och Aftonbladets chat).

RFSL:s årsredovisningar är offentliga. Det är bara att beställa.

tisdag, oktober 17, 2006 4:07:00 em  
Anonymous James said...

OK, jag bara ifrågasatte påståenden och slutsatser kring texter man inte läst.

onsdag, oktober 18, 2006 1:12:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ja, det är rimligt... Har du läst dem? Var finns de?

onsdag, oktober 18, 2006 1:23:00 em  
Anonymous James said...

Jag tror mig ha läst ngn av dem, men är annars övertygad om att de kan beställas från Världen Idags arkiv. Men det var några år sedan nu...

onsdag, oktober 18, 2006 5:35:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home