onsdag, januari 02, 2008

Högerkristen besatthet av homosexualitet

När jag i november uppmärksammade listan över de tio mest besökta artiklarna på Conservapedia (ett högerkristet alternativ till "liberala" Wikipedia), var jag övertygad om att de häpnadsväckande siffrorna var någon form av sabotage från skojfriska homoaktivister. Nio av de tio mest besökta artiklarna handlade nämligen om homosexualitet ur olika bisarra perspektiv: homosexualitet och hepatit, homosexualitet och gonnoré, homosexualitet och mental hälsa, och så vidare. Jag har sedan dess hållit tio-i-topp-listan under uppsikt, och upptäckt att det förmodligen inte är sabotage – den sanslösa statistiken över besök på homorelaterade artiklar bibehålls. Den nu aktuella listan ser ut så här:

1. Homosexuality‎ [2,204,833]
2. Main Page‎ [2,090,012]
3. Teen Homosexuality‎ [301,716]
4. Homosexuality and Anal Cancer‎ [296,481]
5. Homosexual Agenda‎ [279,793]
6. Wikipedia‎ [255,081]
7. Arguments Against Homosexuality‎ [253,496]
8. Examples of Bias in Wikipedia‎ [249,315]
9. Theory of Evolution‎ [230,893]
10. Adolf Hitler‎ [230,183]

Den konservativa och högerkristna besattheten av homosexualitet styrks även av tidningen Christian Posts lista över de tio vikigaste kristna nyhetsämnena 2007. På fjärde plats kommer homosexualitet, före händelser som den evangelikale förgrundsfiguren Jerry Falwells bortgång och den koreanska gisslankrisen i Afghanistan. Här ligger listan i sin helhet:

1. Rise of Militant Atheism, Apologetics
2. The Presidential Race
3. Mormonism
4. Homosexuality
5. Creationism vs. Evolution
6. Evangelical Giants Passing
7. Ecumenical Landmarks
8. More Efforts to Dispel Negative Church Stereotypes
9. Spotlight on ‘Prosperity’
10. Korean Hostage Crisis

Vi har samma tendenser i Sverige. De två främsta uttrycken för kristen extremism, tidningen Världen Idag och Maranataförsamlingen, visar båda upp samma typ av fixering vid homosexualitet. Jag är så oändligt nyfiken på vad det beror på.

(Via Ex Gay Watch)

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag är inte förvånad över de främst bokstavskristnas besatthet över sina homosexuella medmänniskor och det fretetiska demoniserandet över sina homosexuella systrar och bröder.

Jag har sett det innifrån.

Man måste börja med att se det från deras vinkel, deras fönster. Som kristen ser man med sorg utöver världen och de mängder med orättvisor och naturkatastrofer, krig och svält här förekommer. Man vill hitta en anledning, ett skäl. Dagens problem i världen har en enorm komplexitet och givetvis är ingen enda företeelse ansvarig för detta men som bokstvskristen vill man hitta snabba och enkla svar, allt med stöd av Bibeln.

Man tar då de stycken som berör företeelsen homosexualitet och konstaterar att detta tycks "växa". Voila så har man kokat soppa på en spik och har lagt ihop homosexuella + världens alla eländen = Sant.

Sedan bygger man vidare i konspiratorisk och demoniserande agenda och retorik i syfte att starta ett heligt krig emot det man uppriktigt ser som grunden till i stort allt ont på jorden idag.

Självklart är detta beklämmande och djupt sorgligt. Särskilt som så många av dessa företrädare för bokstavskristna sedan länge tappat all heder och sans och gladeligen spyr ut sig lögner och maskerar åsikter som om de vore fakta (i Sverige främst och tydligast genom Livets ords tidning, Världen idag) allt i syfte att kriga mot de väderkvarnar som vi homosexuella har kommit att bli i deras förvirrade och lilla, lilla föreställningsvärld.

Sorgligt.

onsdag, januari 02, 2008 11:17:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Listan själv kanske kan ge lite ledtrådar.

"Anal*", "teen" - moralpanik/nyfikenhet

"Agenda", "wikipedia", "evolution" - paranoia

"Arguments", "Hitler" - *fobi

(Notera att listan inte innehåller något som helst teologiskt...)

onsdag, januari 02, 2008 12:13:00 em  
Anonymous Anonym said...

Men de skriver själva:

Popular Articles at Conservapedia

* Examples of Bias in Wikipedia
* Theory of Evolution
* Homosexuality
* George W. Bush
* Jesus Christ
* Global Warming
* Barack Obama
* Bible
* Atheism
* Conservative
* Dinosaur
* Liberal Bias
* Creationism
* Big Bang Theory
* Conservative Links

onsdag, januari 02, 2008 12:16:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home