tisdag, juni 10, 2008

Da Ekman Code

Notera titlarnas typografiska likheter...


OBS: Collage

19 Comments:

Anonymous Anonym said...

Japp, bra jobb av layoutaren i fråga...

tisdag, juni 10, 2008 3:05:00 em  
Anonymous Anonym said...

Noterbart också är att bokstaven A har ersätts med bokstaven Lambda i ordet pastor, Lambda är ju som bekant symbolen, jämte regnbågen, för den internationella gayrörelsen.

Eller finns det annan symbolik, som att "Pastorn" saknar "ribba"?

tisdag, juni 10, 2008 3:46:00 em  
Anonymous Anonym said...

Skönt att enskilda organisationer och rörelser lägger beslag på alla symboler, bokstäver, färger och mönster således...

tisdag, juni 10, 2008 3:54:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ser du något problem med det, Anonym? Så har det väl alltid varit? Fisken, korset, duvan, osv...

tisdag, juni 10, 2008 4:06:00 em  
Anonymous Anonym said...

Min GUD vilket pretentiöst omslag!

tisdag, juni 10, 2008 4:55:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

teas mamma, jag hoppas det framgår att bilden är ett collage. Annars lade jag precis till ett litet tillägg som anger det.

tisdag, juni 10, 2008 5:05:00 em  
Anonymous Anonym said...

Imorgon röstar stortinget i Norg ja till en könsneutral äktenskapslag. Först i Norden blir de alltså. Låt oss hålla tummarna för att det blir en stor majoritet som kan sända en tydlig signal till de konservativa samfunden som är emot en jämlik äktenskapslag.

Som vanligt så beter sig vissa kristet-konservativa som värsta dramaqueens, eller man kanske ska säga dramakings. En kristdemokratisk politiker har nämligen skrivit brev till självaste kungen i Norge och bett honom försöka stoppa lagen.

"Kongen oppfordres til grundig å vurdere hvilke muligheter kongen har for å påvirke og spille en rolle i en viktig situasjon for landet og folket."

Läs hela artikeln på

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article3593756.ece

Vi får se om Lennart Sacredeus postar ett brev med liknande innehåll till svenska kungahuset när det blir dags för vårt land att ändra äktenskapslagen. Det lär ju vara mer än en bög som velat se kronprisen Carl-Philip göra ett uttalande om homosexuellas rättigheter eller varför inte inviga någon Pridefestival....

Bengt Held
som principiellt tycker monarki är något absurt

tisdag, juni 10, 2008 6:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ah, nu kanske vi får veta att det är Ulf Ekman som är nutida släkting till Jesus och Maria Magdalenas i rakt nedstigande led.

tisdag, juni 10, 2008 6:06:00 em  
Anonymous Anonym said...

aqurette: Hahaha... humorn på den här bloggen är verkligen, hmmm, kul...

Billgren: En öm tå? Du menar att bara kristna använde korset som symbol? Duvan? Fisken? Nej, knappast. Så då borde väl även gaysymboler vara tillgängliga för andra, inte sant? Regnbågen användes mig veterligen av kristna långt före homosexuella...

teas mamma: Ja... ett omslag med en titel mot svart bakgrund är verkligen pretentiöst... verkligen....

tisdag, juni 10, 2008 6:53:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor: Nej nej, jag förstod naturligtvis att det var ett collage, och väljer att inte bli förnärmad över att du ens snuddade vid tanken att jag inte skulle ha insett det. ;-)

Anonym:
Men snälla vän. Försök inte kommunicera vidare med mig förrän du dragit ned på attityden. Jag har inte tid med dina försök till spydigheter.

tisdag, juni 10, 2008 7:28:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Anonym, du slår knut på dig själv med dina sarkasmer. Självklart är gaysymboler tillgängliga för alla. Har jag påstått något annat? Att lambda förekommer på omslaget av Öholms bok är inte min poäng (tror för övrigt att det brukar vara "lilla" lambda som brukar användas i gaysammanhang). Nej, min poäng är att omslagsmakarna i det närmaste har gjort en parafras på omslaget till Da Vinci-koden - en bok som den konservativa kristenheten vad djupt kritisk emot. Nu verkar man istället försöka tjäna pengar på dess renommé som bestseller. Jag utgår från att det är en tillfällighet, alternativt ett misstag.

tisdag, juni 10, 2008 7:44:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Bengt

Brev till kungen??? Det låter ju inte klokt...

tisdag, juni 10, 2008 8:20:00 em  
Anonymous Anonym said...

Anonym:
Jag tycker det är hejdlöst kul att den kristna högern härmar Dan Browns bok. Men detta roliga kommer ändå inte i närheten av ironin i att karismatiska predikanter försökte stoppa Brown med argumentet att han försökte tjäna pengar på att ljuga om Jesus.

Tor:
Kan du inte förbjuda anonyma kommentarer?

tisdag, juni 10, 2008 8:40:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jovisst. Ibland har jag god lust. Men nej... Än så länge tänker jag hålla ut.

tisdag, juni 10, 2008 9:16:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor

"Självklart är gaysymboler tillgängliga för alla."

Instämmer. Om nu Livets ord skulle få för sig att göra Regnbågsflaggan till sin symbol och tex flaggar även vid Pridefestivaler så ska jag då inte protestera.

Bengt Held

tisdag, juni 10, 2008 9:20:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bengt

Brev till kungen??? Det låter ju inte klokt...


En typisk norgehistoria?

onsdag, juni 11, 2008 8:56:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Norges storting har med röstsiffrorna 84-41 sagt ja till en könsneutral äktenskapslag inklusive likställande av adoptions- och inseminationslagarna.

Grattis Norge! :-)

Bengt Held

onsdag, juni 11, 2008 6:21:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag kan inte riktigt dela glädjen över beslutet i Norge. Inte för att jag är homofob, utan för att tvåsamhetsnormen lägger sig som en blöt trasa över beslutet, och alla andra liknande beslut. Varför är det bara par som får gifta sig?
Förklara någon, detta är ingen sarkasm, utan en ärlig fråga.
Erik

torsdag, juni 12, 2008 11:32:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Erik

Jag tycker iofs du ställer en berättigad fråga.

När det gäller mina argument kan jag hänvisa till en debattartikel jag och Bassem Nasr hade i mars i år varför folkpartiet och centern säger ja till en könsneutral äktenskapslag men nej till månggifte.

Du kan hitta artikeln i sin helhet på RFSL:s hemsida.

http://www.rfsl.se/?p=3815&aid=11017

Från artikeln

"Göran Hägglund, ordförande för kristdemokraterna, har i media uttalat sig om en könsneutral äktenskapslag. Han har frågat varför vi ska avskaffa kravet att ett par ska ha olika kön för att få gifta sig medan vi ska behålla kraven att det måste vara två personer, att de ska ha en viss ålder och inte vara nära släkt.

När det gäller ålderskravet är det synnerligen enkelt. Det är till för att skydda minderåriga från relationer som vanligtvis innehåller sex. Sedan är det nog inte någon psykolog som skulle tycka det är sunt för personer att gifta sig och ha sex med någon nära släkting, t ex en far och en dotter. Det kan även krångla till det vid arv om nära släktingar gifter sig med varann.

Vi menar att månggifte är betydligt mer komplicerat än ett ja till homoäktenskap. När man infört en könsneutral äktenskapslag i några länder har ingen kunnat hänvisa till några negativa resultat. Tvärtom har det blivit positiva resultat för samkönade par som stolt kan berätta att de gift sig.

Månggifte kan däremot påverka jämställdheten i negativ riktning eftersom vi ännu lever i ett samhälle där män är generellt överordnade kvinnor. Det kan även vara juridiskt invecklat vid tvister i ett månggiftesäktenskap. Ska det krävas konsensus eller votering?....

Folkpartiet och centerpartiet är båda för en liberal familjepolitik med respekt för att familjer faktiskt är olika. Därför säger vi ja både till en könsneutral äktenskapslag och privata alternativ inom barnomsorgen. Däremot är vi emot att tillåta månggifte eftersom det riskerar försämra jämställdheten."

Även Skånska dagbladet publicerade vår artikel.

Bengt Held

torsdag, juni 12, 2008 12:30:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home