lördag, januari 10, 2009

Redaktionell upplysningFrån och med den 8 januari bedriver jag all verksamhet från Sydafrika, för närvarande Stellenbosch, strax öster om Kapstaden. Min man ska forska på vinrankornas genomik vid universitetet här, och jag ska frilansa som skribent, kritiker och radioproducent. Antar att det också kommer att bli en hel del tid åt bloggande. Den kommande veckan, när vi håller på att söka bostad och ordna med andra praktikaliteter kommer det dock bli något sporadiskt.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Min man ska forska på vinrankornas genomik..."

Så, hur ofta får han höra "dricka vin"-skämt?

lördag, januari 10, 2009 4:28:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kom igen nu, det här inlägget var skrivet enbart för att göra oss med snö upp till naveln som jävlas med snöskottning i minus 15 avundsjuka, erkänn, eller hur?
Okej jag är avundsjuk, nöjd nu? ;)

lördag, januari 10, 2009 4:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det är inte ens snö i Sverige. Det är liksom nollgradigt.

lördag, januari 10, 2009 5:38:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ha det så trevligt i Sydafrika. Det är ett land som verkligen har erfarenhet av hur särlagar drabbar människor. Många kristna samfund i landet var FÖR apartheid med argumentet att alla människor har lika värde men måste inte därför ha samma rättigheter. Bekant retorik eller? :-)

Till sist kan jag inte låta bli att publicera ett citat jag hittat idag av John Stuart Mill, ansedd som den som utvecklade socialliberalismen som ideologi.

"I never meant to say that the Conservatives are generally stupid. I meant to say that stupid people are generally Conservative. I believe that is so obviously and universally admitted a principle that I hardly think any gentleman will deny it."

Inget illa ment till er konservativa som är kloka för jag att många av er är det. Men visst är citatet kul, gillar det där med gentleman som argument. :-)

Mill var annars inte någon typ som ensidigt favoriserade gentlemen. Han var den förste viktige debattören som tyckte att kvinnor ska ha rösträtt precis som män. Ett revolutionerade uttalande på den tiden (mitten av 19++-talet) som gjorde att många tyckte han var en galen extremist.

Bengt Held

lördag, januari 10, 2009 10:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

Rättelse

Ett revolutionerade uttalande på den tiden (mitten av 19++-talet) .

"mitten av 1800-talet" ska det vara.

Bengt Held

lördag, januari 10, 2009 10:42:00 em  
Blogger Signe Rocklin said...

Ha det så kul i värmen! ^_^

Maja: Var bor du egentligen? Skåne? Det är ju fullt med snö överallt! :P

söndag, januari 11, 2009 2:44:00 fm  
Anonymous Anonym said...

"Skåne"

Ja, här är det inte någon snö. Men kallt ibland.

Bengt
Läntar till våren

söndag, januari 11, 2009 1:00:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home