fredag, oktober 23, 2009

Homoäktenskap i Kyrkan #2: I väntan på katastrofen

av TOR BILLGREN

Världen Idags VD Ruben Agnarsson har under de senaste åren jobbat hårt med att lägga upp bollen för Åke Green och förbereda Världen Idag-läsarna på den dag då han ska krönas till Profet.

Detta gör han genom att ständigt lyfta upp eller anknyta till den passage i Greens antigaypredikan där han framhåller att Sverige kommer att drabbas av katastrofer på grund av landets toleranta inställning till homosexualitet. Agnarsson visar gång på gång att han vill att Greens ord ska bli sanna.

Inför Riksdagens beslut om homoäktenskap i våras, hänvisade han även till en då nyligen publicerad katastrofprofetia signerad David Wilkerson. Beslutet kommer att leda till katastrofer!

Och igår, i samband med Kyrkomötets beslut om samkönade vigslar upprepade han varningen på sin blogg. Svenskarna "som folk har avsagt oss Guds beskydd", skrev han.

De politiska besluten i riksdag och kyrkomöte att avskaffa äktenskapet kommer att medföra stora olyckor för vårt land. Bibeln ger otaliga exempel på hur länder och folk som överger förvärvad insikt om vad som är rätt och fel, drabbas av elände och svårigheter.

Nu sitter Agnarsson och väntar på en olycka, katastrof eller kris, som ska passa in i den mall han har klippt till. Och naturligtvis kommer han inte att behöva vänta länge. Olyckor och katastrofer inträffar. Folk mördas och skadas. Kriser uppstår. Det sker hela tiden, runt omkring oss. Så frågan är inte NÄR det händer, utan hur motbjudande och illamåendeframkallande Ruben Agnarssons exploaterande av lidandet kommer att vara.

5 Comments:

Blogger Lars Ewald Lenka said...

Tor,
Intressant iakttagelse. Tror helt enkelt att det beror på att de som debatterar frågan idag inte var med när det "senast begav sig".

Människan har ju en tendens att upprepa sig själv vilket historien ger många goda och dåliga exempel på. Givetvis kommer beslutet att följas av en hel del debatt såväl mellan som inom samfunden, och dessvärre kanske en del konflikter också. Men världen kommer inte att gå under på grund av kyrkomötets beslut igår.

fredag, oktober 23, 2009 3:29:00 em  
Blogger Lars Ewald Lenka said...

Sorry, min kommentar hamnade under fel inlägg. Jag kommenterar alltså ditt inlägg "Varför splittring just nu?".
/ Lars

fredag, oktober 23, 2009 3:40:00 em  
Blogger sMARTAss said...

Vet inte om du har sett det här klippet? http://www.youtube.com/watch?v=3VRllXxsRoo

Amerikansk högerkristen propaganda, använder sig av katastrofargumenten på liknande sätt... "Sedan beslutet fattades har självmordsstatistiken ökat..."

fredag, oktober 23, 2009 4:51:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Rätt roligt, då Wilkerson också i samband med profetian om homosexualitet (totalt 11 profetior (varav 9 har gått i uppfyllelse) också profeterar om att ekumenik med den romersk katolska kyrkan ska vara ett tydlig tecken på avfallet inom kristenheten. Vad ser vi i dag? Det mest populära man kan göra inom kristenheten i dag är ju att söka sig till Rom. Varför tas inte detta upp? Se gärna http://www.youtube.com/watch?v=69Io08K7aGk

måndag, oktober 26, 2009 12:17:00 fm  
Blogger Andreas Holmberg said...

Håller med dej här, Tor. Ruben Agnarsson-retoriken är inte rolig. Bra att du påtalar den.

tisdag, oktober 27, 2009 7:16:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home