måndag, oktober 10, 2005

Friska tag på Homosexuellt.com

Nu är Homosexuellt.com tillbaka med en ny och fräsch design. Men lika erbarmligt fegt anonym som tidigare, och således precis lika lite värd att ta på allvar. Anonymiteten är en kortsiktig och mycket billig poäng, som mycket tydligt signalerar att det inte är debatt som är syftet med sajten, utan att ha ett forum där man utan att behöva ta personligt ansvar över urval eller argumentation kan kompromettera homosexuella, och konsolidera och sprida en negativ bild av homosexuella som grupp. Upphovsmannen drivs även av en personlig vendetta mot gayrörelsen, vilket givetvis minimerar möjligheterna till en saklig och nyanserad framställning...

Trots att Gud inte nämns någonstans och att HS.com tycks kokettera med att tillhandahålla sekulära och vetenskapliga argument, är sajten skriven utifrån ett tydligt religiöst perspektiv. Det ger samma redaktionella trovärdighetsproblem som om en militant vegan hade varit redaktör för personaltidningen på Scan, eller om en satanist var chefredaktör på Världen Idag.

Här bemöter jag artikeln Hur man säljer en åsikt.

3 Comments:

Anonymous annika b said...

Likheten med sverigedemokrati - och naziargumentation i HS-artikeln är verkligen slående, det var det första också jag kom att tänka på när jag läste den. – Frågan är om de inte har nazistiska resonemang som en ren förebild för sin egen propaganda? Sättet att argumentera är identiskt.

tisdag, oktober 11, 2005 12:39:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Nej det tror jag inte.

Men det är konstigt att de inte upptäcker vad de håller på med...

tisdag, oktober 11, 2005 12:43:00 em  
Anonymous Björn said...

Angående Nazi argumentation så har jag en bra länk som jämför hur höger kristna idag förföljer homosexuella med hur Nazisterna förföljde judar. Likheten i retorik och skrämsel propaganda är slående. Länken kommer från Matthew Shepards online resources. För er som inte vet vem han var så var han en ung man som blev brutalt mördad av (kanske en slump men ändå) just två Mormoner som fann näring till sitt hat i sin kristendom. Läs och begrunda: http://www.hatecrime.org/subpages/hitler/hitler.html

Vill markera kraftigt att jag inte på något sätt vill säga at kristendom är hat, tvärtom, men att många kristna blandar ihop egen motvilja mot homosexuella med Guds vilja.

tisdag, oktober 11, 2005 8:03:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home