fredag, januari 16, 2009

God TV:s homoserie producerad av charlataner

Idag börjar God TV sända en serie på sju program om homosexualitet och kristen tro. Enligt Dagen är programserien producerad i samarbete med den amerikanska organisationen Focus on the Family, och utgår från organisationens årliga konferens Love won out. Ack, att jag inte har tillgång till God TV... Detta hade sannerligen varit sevärt. Förhoppningsvis hamnar programmen på Youtube så småningom.

Focus on the Family leds av James Dobson, en av USA:s mest extrema kristna antigayaktivister, vars syn på homosexualitet sammanfattas av följande kärnfulla citat:


Homosexuals are not monogamous. They want to destroy the institution of marriage. It will destroy marriage. It will destroy the Earth. (källa)


Han är en ivrig förespråkare för att homosexuella ska diskrimineras. Han är en notorisk vetenskapsförfalskare när det gäller studier om homosexualitet; det finns otaliga exempel på hur forskare tvingas protestera mot hur han citerar dem och drar slutsatser utifrån deras studier. Och för några år sedan gjorde han sig till stort åtlöje genom att anklaga den tecknade barnserien Svampbob Fyrkant för att "propagera för den homosexuella agendan".

Beträffande den ambulerande konferensen Love won out syftar den till att "framhålla sanningen om att förändring är möjlig för dem som upplever homosexuella känslor". Den amerikanska ex-gay-rörelsen är ökänd för sina hemsnickrade vetenskapliga teorier och horribla terapimetoder, och har orsakat stora trauman för hundratusentals människor som låtit sig luras av deras retorik och metoder. För några år sedan startade organisationen Beyond Ex-Gay, där människor med en bakgrund i exgay-rörelsen kan mötas och dela sina erfarenheter.

2007 skrev Jim Burroway på Box Turtle Bulletin en wallraffande artikelserie om Love won out, första inlägget ligger här.

Fotnot:
Jag hävdar inte att förändring är omöjlig. För vissa människor är inte sexualiteten något fast och fixt. Andra människor är bisexuella. Jag menar inte att de som menar sig ha blivit "botade" från homosexualitet nödvändigtvis ljuger. Men jag menar att Exgayrörelsen ofta ljuger och slänger sig med oärlig retorik och vetenskapsförfalskning. De inger sårbara människor förhoppningar som de inte har täckning för.

16 Comments:

Anonymous Anonym said...

"For The Bible Tells Me So" är en dokumentär som utmynnar i en protest mot Focus on the Family. En del snyftande amerikaner som bryter ihop när de inser hur fina människor de är, men också en mycket angelägen film. Rekomenderas.

Recension: http://www.variety.com/review/VE1117932526.html?categoryid=2471&cs=1

fredag, januari 16, 2009 4:19:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

"For The Bible Tells Me So" finns på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=HpJAucyX7RE&eurl=http://telling-secrets.blogspot.com/&feature=player_embedded

Den sista länken funkar inte men de andra bitarna är synnerligen sevärda!

fredag, januari 16, 2009 5:31:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vad skulle de här människorna ta sig till om de inte kunde fokusera sina liv på homosexuella?

fredag, januari 16, 2009 6:22:00 em  
Anonymous Anonym said...

ab

De kanske skulle sköta sina egna liv.

fredag, januari 16, 2009 6:24:00 em  
Anonymous Anonym said...

Uppenbarligen är det något som fattas i deras egna liv.

fredag, januari 16, 2009 6:38:00 em  
Anonymous Anonym said...

God Tv går att se på via hemsidan God.tv. Förut gick det att se på live-sändning direkt, men nu tror jag att man måste registrera sig, alltså med mail och sånt, och då får du ett nyhetsbrev också.

lördag, januari 17, 2009 2:05:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tor, pusha gärna för den utmärkta siten: http://www.truthwinsout.com/

Den är skapad och drivs av en person som deltagit i "avprogrammerings" terapierna hos antigayaktiisterna. Han heter: Wayne Besen. Han är självklart fortfarande homo och har en hel del insikter.

Han skriver också om God.tv's lilla antigay programmserie som du uppmärksammat.

Dessutom driver Wayne: Respec My research på:
http://www.respectmyresearch.org/

som hanterar de många felaktiga refferenser och förvrängning av forksning som antigay aktivisterna frekvent använder sig av.

lördag, januari 17, 2009 9:57:00 fm  
Anonymous Anonym said...

oj, kastar om bokstäverna ser jag. Svenska är inte mitt modersmål och dessutom är jag ordblind. Skulle vara bra om det fanns en stavnings koll på bloggen, sorry och hoppas folk kan läsa vad jag skriver.

lördag, januari 17, 2009 9:58:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Söker du på web-TV på google så är det flera som streamar God TV, du kan också reg. här: http://www.god.tv/user?_goto_=http%3A/%252Fwww.god.tv/stream för att se.

Själv tycker jag God TV hör bland de mest oseriösa kristna TV kanalerna, och personligen försöker jag inte ta till mig deras undervisning. Kristen "showbiz/money maker" är inte helt det jag önskar att bidra till.

lördag, januari 17, 2009 12:27:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Skulle vara bra om det fanns en stavnings koll på bloggen"

Ladda ner senaste versionen av Firefox, så får du stavningskoll på svenska på allt du skriver.

lördag, januari 17, 2009 5:24:00 em  
Anonymous Anonym said...

Skriv livets ord på piratebay då
hittar du filmen Insider - De homosexuellas kamp Ladda hem och
titta

söndag, januari 18, 2009 12:19:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Har du en internetuppkopling (bredband), så kan du faktiskt se God TV - gratis! Man behöver dock registrera sig för att kunna logga in, vilket inte är lätt.

måndag, januari 19, 2009 12:37:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag fick med ett inte som INTE skulle vara med... :-)
- Det ÄR LÄTT ATT REGISTRERA SIG, för att kunna se GodTV streamad. Jag tror dessutom att man kan se gamla program om man går in på "God on demand".

www.god.tv klicka dig vidare...

måndag, januari 19, 2009 12:42:00 fm  
Anonymous Anonym said...

"God on demand"

... en smula freudianskt, eller vad?

måndag, januari 19, 2009 9:18:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Majoritet i Svenska kyrkan styrelse för samkönade äktenskap.

Jag kan berätta att det nu är majoritet i kyrkostyrelsen i Svenska kyrkan för att förrätta vigslar för samkönade par inom Svenska kyrkan. Av de 15 ledamöterna så var det december 2007 bara de 5 socialdemokraterna som var för att förrätta samkönade äktenskap inom samfundet (majoriteten ville då istället förrätta sådana vigslar men kalla det partnerskap).

Men sedan dess har både ärkebiskopen och centern svängt och säger nu ja till samkönade äktenskap inom Svenska kyrkan. Centern har två ledamöter i Svenska kyrkan. Alltså är nu 8 av 15 som är för.

Folkpartister i Svenska kyrkan avgör lördagen 24 januari om gruppen ska säga ja till samkönade vigslar.

Kyrkostyrelsen lämnar sitt förslag i juni i år. Sedan är det till sist kyrkomötet i oktober som avgör om Svenska kyrkan ska säga ja till att förrätta samkönade äktenskap.

Bengt Held

tisdag, januari 20, 2009 4:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Apropå pastorer och ex-gay:

http://www.theweek.com/article/index/92332/3/Gossip_Ted_Haggard

lördag, januari 24, 2009 3:55:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home