fredag, maj 29, 2009

Antigayretorik 2.1

av TOR BILLGREN

Från och med idag publicerar Bengt sina inlägg på en egen blogg: Helds HBT-nyheter. Jag tackar Bengt för hans insatser på Antigayretorik och önskar honom lycka till på nya bloggen.

10 Comments:

Blogger Bengt Held said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

fredag, maj 29, 2009 1:17:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Jag vill passa på att tacka Tor för det samarbete vi haft.

Orsaken till att jag "startat eget" förklarar jag i det senaste meddelandet på min blogg.

www.bengtheld.blogspot.com

Min blogg och Tors blir givetvis inte "konkurrenter" utan komplement. Jag rekommenderar andra HBT-rättighetsintresserade att också starta egna bloggar.

Jag har i många år funderat på att starta en blogg men gissade att det skulle vara mycket tekniskt komplicerat. Månaderna här på Antigayretorik har avslöjat att det inte är komplicerat när man väl lärt sig hantera tekniken. Nu kan jag markera att jag gjort ännu av mina "att-göra-så-småningom-saker".

Min blogg blir ju inte så layout-avancerad från start men hoppas det kan bli "snyggare" senare.

Tack för alla som gett stöd här åt mitt arbete, det har vekkligen varit till glädje, och tack även till en del som haft helt olika åsikter. Utan de konservativa debattörerna hade den här bloggen inte blivit vad den är.

Trevlig helg.

Bengt

fredag, maj 29, 2009 1:18:00 em  
Anonymous Micke said...

Eftersom ni, Tor och Bengt, har olika inriktning på vilka frågor som enagerar er mest så tycker jag det är bra att ni har varsin blogg. Ju fler desto bättre =)

Jag hoppas dock att vi kommer att få fortsätta se dig aktiv i diskussionerna även på den här bloggen Bengt.

Lycka till med din "egna".

fredag, maj 29, 2009 7:31:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Tack Micke.

Hur aktiv jag blir här vet jag inte ännu. Sannolikt så blir det inte så mycket på min egen blogg de närmaste dagarna heller så bli inte besvikna om ni besöker min blogg och det är få eller inga nyheter. Det ska bli mer aktivitet senare. Trevligt om ni gör min blogg till favorit om ni gillar den, det var så jag började besöka den här bloggen så ofta som jag gjorde, det var enkelt att nå den.

Orsaken till att jag ska ta det lugnt är att jag jobbat så mycket med min EU-rapport. Det blev mycket mer arbetet än jag gissat. Det av tre orsaker.

1. Det var helt "nya" reformer för min del när det gäller granskningen av partier (när jag granskat partiernas inrikespolitik har det varit mycket enklare eftersom jag ofta bara behövt göra justeringar där partierna bytt åsikter sedan rapporten året innan.

2. Moderaterna blev kraftigt försenade vilket de alltid blir när jag mailar dem om den här typen av rapporter. De är alltid sist att svara trots att de har näst mest kansliresurser efter sossarna. Jag mailade påminnelse, ny påminnelse, ringde, mailade igen, fick löften om svar en viss dag och sedan uteblev det. Det var en helt absurd situation men till sist fick jag (ett i sak mycket bra) svar från moderaterna.

3. Jag hade också mycket problem med kd, de svarade iofs hyfsat i tid, men de vägrade till en början att svara ja, nej eller möjligen på frågorna utan lämnade bara vackra ord som givetvis hade blivit till intet förpliktigande. Det blev nästan en förhandlingssituation mellan mig och några centrala kd-politiker om svaren, inte så att jag avgjorde vad de i sak skulle svara men jag fick förklara i detalj vad EU-direktiv mot diskriminering betydde, definitionen av transsexuella etc. Innan de till sist kunde besvara frågorna med ja.

Det är också orsaken till att jag skrivit få nya artiklar här senaste dagarna. Jag måste ta det lugnt med bloggande och sånt några dagar om jag ska orka jobba vidare med det HBT-politiska arbetet.

Bengt

fredag, maj 29, 2009 10:59:00 em  
Anonymous mirakelpojken said...

Jag tycker kd:s ointresse (speglat i deras oinsatthet) av vad frågorna handlar om är ett svar i sig. Kanhända gäller det delvis även moderaternas senfärdighet, men det kan ju bero på deras kanslikultur bara.

fredag, maj 29, 2009 11:08:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Mirakelpojken

"Jag tycker kd:s ointresse (speglat i deras oinsatthet) av vad frågorna handlar om är ett svar i sig."

Ja, du har en poäng. Generellt har kd-politiker sämre kunskaper delvis för att det är så få av dem som jobbar för HBT-reformer. Men när jag väl fick förklarat för dem vad det egentligen handlade om så kunde de säga ja (förutom reservationen att det är fel att jobba för att länder utan partnerskap ska erkänna samkönade pars partnerskap från ett annat land.)

"Kanhända gäller det delvis även moderaternas senfärdighet, men det kan ju bero på deras kanslikultur bara."

Det är nog främst deras kanslikultur, jag ska inte dissa alla m-politiker, vissa svarar snabbt och tydligt, men det är inget annat parti där det är så svårt att få entydiga svar som från m.

Ett problem som m kan ha är att de har en konservativ minoritet vilket ibland gör det svårare för dem att snabbt lämna positiva svar för hela partiets del. Men jag skulle inte vilja säga att m-politiker idag är okunniga om HBT-rättigheter, de var det för 5-10 år sedan men det har blivit en dramatisk förbättring både när det gäller värderingar och kunskaper om HBT-reformer inte bara bland de mest liberala utan bland vanliga moderata riksdagsledamöter eller folk i regeringskansliet. I alla fall när det gäller homo- och bireformer, transreformer är de sämre på. Ska man generalisera kan man säga att m är där s var för några år sedan när det gäller HBT-attityder och kunskap.

Bengt

fredag, maj 29, 2009 11:54:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Och här har jag raderat ytterligare en havererad kommentar från trollet Skeptikern.

lördag, maj 30, 2009 9:21:00 fm  
Blogger Andreas said...

En riktigt äcklig bögblogg du har här herr Billgren.

söndag, maj 31, 2009 2:51:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Tack, jag gör så gott jag kan.

söndag, maj 31, 2009 3:30:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ska du inte radera Anderas?!

söndag, maj 31, 2009 11:00:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home