tisdag, maj 26, 2009

Besattheten vid särskilda sexuella praktiker

av TOR BILLGREN

En av Världen Idags utrikesredaktör Mats Tunehags huvuduppgifter är (förutom att demonisera islam) att resa världen runt och sprida föreställningen om att kristna är förföljda av homomaffian och den av homomaffian hjärntvättade allmänheten. Kontentan är att tolerans och respekt mot homosexuella och deras familjer oundvikligen leder till förföljelse och undergång för världens kristna. Att rättigheter för homosexuella är lika med kränkningar av kristna. Så här ser det t.ex. ut i dagens blogg:

“The government had better start building more prison space — for Christians and moral conservatives generally,” says an editorial in recent edition of the Church of England Newspaper (founded 1828).

Why? A couple of reasons: The Labour government wants to make it illegal to express opinions on homosexual lifestyle. Secondly, the same government wants to force – by law – Churches and religious organizations to employ people who engage in homosexual practices.


Låt oss lämna den vanliga (men ytterst relevanta) frågan om vad som egentligen menas med "homosexuell livsstil" därhän, liksom frågan om vilka åsikter som enligt skräckpropagandan kommer att bli illegala, för att istället studera den sista formuleringen: "People who engage in homosexual practices". Tunehag tycks mena att religiösa organisationer ska kunna vägra anställa folk som har sex på särskilda sätt.

Men menar han verkligen att man ska ha rätt att efterforska hur enskilda människor har sex? Hur ska denna efterforskning gå till? Ska man även efterforska hur heterosexuella har sex? För allt sex är väl inte Bibliskt bara för att det råkar ske mellan heterosexuella makar?

Världen Idag brukar argumentera mot sexualiseringen av samhället och för att sex ska vara en privatsak. Gott så. Men varför ska då plötsligt explicita och ingående frågor om sex kunna ställas och vara avgörande under anställningsintervjuer?

9 Comments:

Blogger Bengt Held said...

Mats Tunehag sprider som vanligt myter och halvsanningar. Metoden är likadan som rasistiska grupper som nationaldemokraterna använder. De hittar en aktuell nyhet, berättar en del av den, men undanhåller andra viktiga delar för att det ska gynna deras syften.

Så här skriver Tunehag i en kommentar på sin blogg.

"This was a fact
even before – also for homosexuals – in the
law books in the UK, with a specific free speech
clause, guaranteeing the right to express various
opinions and freely debate. The government wants to remove this clause."

Det här ju inte annat än spridande av lögner. Tunehag låtsas som att homosexuella ska få ett skydd som inte andra grupper har.

Här är fakta.

Sedan flera decennier har Storbritannien en lag som förbjuder hets p.g.a. etnicitet. För några år sedan ändrades lagen så att den även förbjuder hets p.g.a. religion. Många brittiska debattörer var då kritiska emot att man kanske inte fick raljera med religiösa grupper som muslimer, judar och kristna. Men den yttrandefrihetsdebatten har tidningar som Världen idag aldrig skrivit något om. När det gäller att ge kristna juridiskt skydd mot hets så försvinner ju deras intresse för den obgränsade yttrandefriheten.

För några år sedan beslutade då den socialdemokratiska regeringen i Storbritannien att den ville förbjuda även hets p.g.a. sexuell läggning. Något som de flesta demokratier i Västeuropa redan har gjort däribland Sverige sedan 2003.

Liberalerna i Storbritannien stödde förslaget, partiet har jobbat för reformen i många år. Det andra oppositionspartiet, konservativ Tory, var däremot oeniga internt. Flera av deras ledamöter röstade för regeringens förslag däribland några av de konservativa parlamentsledamöter som är öppet gay.

Men partiet i sin helhet föreslog en "free speech"-klausul för hets p.g.a. sexuell läggning som i praktiken gjort det nästan omöjligt att åtala någon för hets mot bögar och lesbiska. Men notera att de konservativa INTE föreslog motsvarande yttrandefrihetsklausul när det gäller hets p.g.a. etnicitet och religion, med deras förslag så skulle det allså bli möjligt att åtala folk när det gäller den typen av hets utan någon begränsning av en klausul. Som det är idag i Storbritannien.

Socialdemokraterna och liberalerna reagerade, med rätta, mot det här och lyckades till sist få bort klausulen. Med motiveringen att det inte ska vara olika regler för olika minoriteter i lagen.

Det är alltså inte så, vilket Tunehag antyder att homosexuella nu får ett bättre skydd än tex invandrare, muslimer och kristna av den brittiska hetslagen. Men hade Tory fått majoritet för sin klausul hade homosexuella fått ett sämre skydd än de andra grupperna. Tack vare att sossar och liberaler i det brittiska parlamentet envisades med att alla grupperna ska ha samma juridiska skydd (till sist avgörs det ju av domstolar som ska tolka lagen) så blir det så.

Bengt

tisdag, maj 26, 2009 7:53:00 em  
Blogger Bengt Held said...

"Secondly, there are
public statements made by government ministers
that they will force homosexuals onto churches."

Det här är den andra delen som Tunehag vilseleder om.

Här är fakta.

Storbritannien införde för några år sedan en lag mot diskriminering pga sexuell läggning inom arbetsmarknaden. (det måste för övrigt alla EU-länder ha). Men den socialdemokratiska regeringen kompromissade med konservativa samfund då de föreslog ett undantag för religiösa samfund och föreningar. Det betydde att ett kristet samfund skulle kunna vägra anställa en vaktmästare eller receptionist eller om kyrkan bedrev någon caféverksamhet, en servitör, jobb för att vederbörande är homosexuell eller bisexuell. Det här är givetvis helt oacceptabelt. Att vara vaktmästare, servitör eller receptionist är inte några människor som utövar de teologiska delarna av verksamheten.

Det har också lett till protester. Dels från liberalerna i brittiska parlamentet som velat avskaffa undantagsregeln för religiösa föreningar. Dels från både HBT-föreningar och fackföreningar. Den största fackföreningen TUC (brittiska LO) gjorde häromåret ett uttalande att det var oacceptabelt att religiösa föreningar skulle ha rätt att lagligt avskeda folk för att de är homosexuella eller bisexuella tex vaktmästare.

Nu har även socialdemokraterna ändrat sig och vill avskaffa det religiösa undantaget. Eller egentligen så vill de precisera vilka jobb som samfunden fritt ska få anställa folk till.

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/5357247/Law-will-force-churches-to-employ-gay-staff.html

"Religious leaders had hoped to lobby for exemptions to the Equality Bill but Maria Eagle, the deputy equalities minister, has now indicated that it will cover almost all church employees.

"The circumstances in which religious institutions can practice anything less than full equality are few and far between," she told delegates at the Faith, Homophobia, Transphobia, & Human Rights conference in London.

"While the state would not intervene in narrowly ritual or doctrinal matters within faith groups, these communities cannot claim that everything they run is outside the scope of anti-discrimination law.

"Members of faith groups have a role in making the argument in their own communities for greater LGBT acceptance, but in the meantime the state has a duty to protect people from unfair treatment."

Under existing equalities legislation, any roles deemed to be necessary "for the purposes of an organised religion" are excluded from gay rights protection.

But the Equality Bill, which is currently passing through parliament, for the first time defines this as applying only to those who lead the liturgy or spend the majority of the time teaching doctrine - essentially just ministers, bishops and their equivalents in other faiths."

Det blir alltså ungefär samma typ av lagar i Storbritannien som de flesta länder i Västeuropa redan har. Och jag vet inte någon kristen personalansvarig som hamnat i fängelse i något land för att de inte följt policyn. Ofta är den enkla orsaken att bögar och lesbiska inte söker sig till jobb i homofientliga samfund och även om några gör det berättar många av dem inte att de är homo. Och som Tor säger har ju inte arbetsgivaren med att göra vad en vaktmästare eller servitör gör på sin fritid.

Bengt

tisdag, maj 26, 2009 7:54:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bra skrivet bortsett från "respekt mot homosexuella" ...

Ersätt "mot" med "för"!

onsdag, maj 27, 2009 5:01:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Här har jag raderat ytterligare en havererad kommentar från trollet Skeptikern.

onsdag, maj 27, 2009 7:54:00 fm  
Anonymous Lars Flemström said...

Nej, allting är inte bibliskt bara för att det sker mellan heterosexuella makar. En person som vet med sig att han / hon har ett alltför avancerat sexliv, ska avstå från kyrkliga anställningar.

Om det inte hade funnits någon religiös tro, hade det inte funnits några kyrkliga anställningar. Religiös tro handlar inte om att rent intellektuellt ha vissa teologiska åsikter.

onsdag, maj 27, 2009 3:57:00 em  
Anonymous Clapham said...

@ Lars Flemström

Vad menas med alltför avancerat sexliv mellan gifta heterosexuella par?

onsdag, maj 27, 2009 4:43:00 em  
Anonymous Feedback66 said...

Det undrar jag också.

onsdag, maj 27, 2009 5:29:00 em  
Anonymous Björn said...

Kristi brud hade ju ett väldigt utsvävande sexliv och i Knutbysekten sade pastorerna något i form av: "Ligg inte där bara i sängen som döda pinnar när era män älskar med er" och detta sagt avf en pastor predikande från deras kyrka till församlingen...

Undra vem det är som är mest sexfixerad här...

onsdag, maj 27, 2009 5:54:00 em  
Blogger Unknown said...

Mat Tunehags dotter ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mordförsök. Mats Tunehags dotter knivhögg en försvarslös man i mörkret i skogen. - Mörda går bra, men kysser man en karl är man en dålig person. Mats Tunehag är son av satan!

måndag, november 22, 2021 8:22:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home