tisdag, april 13, 2010

"Homotolerans leder till acceptans mot barnhandel"

av TOR BILLGREN

Ruben Agnarsson är igång igen. Igår skrev han en ledare där han hävdade att personer som begår övergrepp inom "gayvärlden" visas särskild hänsyn inom media, jämfört med t.ex. katolska präster. Han blir väl bemött i kommentarspåret, samt på bloggarna Helds HBT-nyheter, Trollhare och Mer vänster i Uppsala.

Idag drämmer han till med ett blogginlägg där han drar parallellen att tolerans för något han kallar "homosexuell livsstil", leder till acceptans för övergrepp på barn.

Thailand är kanske det land i världen där den homosexuella livsstilen är mest accepterad. Är det bara en tillfällighet att barnsexhandel och utnyttjande av barn sker helt öppet i landet?

Ja ni hör... Just att homosexuella skulle vara mer benägna att acceptera övergrepp är en antihomosexuell kliché som han har kört med tidigare, bland annat mot mig. I början av mars valde han att missförstå en bokrecension jag skrivit, och överöste mig med insinuanta och förolämpande anklagelser, som jag fick ödsla flera värdefulla arbetsdagar på att nästla mig ur.

Så den här gången tänker jag inte lägga någon tid på Agnarsson. Bara ett inlägg. Jag kunde inte låta bli att kommentera hans oerhört selektiva intresse för övergrepp och riskmiljöer. Den här kommentaren postade jag på hans blogg vid 11.45-snåret idag:

Debatten om övergrepp är viktig, gunås. Ändå lägger du din energi på perifera företeelser som katolska kyrkan om något du kallar "homosexuella miljöer". Varför har jag aldrig sett Världen Idag skiva om det verkliga problemet när det gäller övergrepp mot barn - nämligen Familjen? DÄR har du den överväldigande majoriteten av övergrepp och våldtäkter. DÄR har du den verkliga högriskmiljön för barn och ungdomar.


___________________________________
Uppdatering

Kl 12.44 fick jag ett mail om att ovanstående kommentar var publicerad, och den syntes också på Agnarssons blogg.

Kl 12.45 fick jag ett mail om att kommentaren var UNpublished. Oh, om man finge vara en fluga på väggen på Världen Idag-redaktionen :-)

Kl 13.07 kommer Ruben Agnarsson med det häpnadsväckande uttalandet i kommentarspåret här nedan, att min kommentar "publicerades av misstag två gånger på Världen idags hemsida" och att den ena därför togs bort. Det är inte sant. Min och K Rosenqvists kommentar publicerades samtidigt kl 12.44. Sedan togs min snabbt bort. Möjligen för att publiceras samtidigt som Agnarsson skrivit ett svar till den. Om Agnarssons version skulle stämma, dvs att den ena av mina kommentarer togs bort, borde ju den andra vara kvar, inte sant? Men så här ser det ut bland kommentarerna på Agnarssons blogg kl 13.23:Varför, varför, varför måste Agnarsson fara med osanningar beträffande en så oerhört trivial sak? Det är tragiskt och skamligt.

Kl 15.33 postar jag ett Twitterinlägg där jag länkar till denna blogpost med texten: "Här ligger bloggkommentaren som @varldenidag inte ville publicera, och som dess VD ljög om"

Kl 15.46 postar Agnarsson en kommentar här nedan där han meddelar att min kommentar kommit upp på Världen Idags hemsida (15.45 enligt tidsangivelsen på sajten). Bra. Av någon märklig anledning är den dock inte publicerad i diskussionen jag postade den i, utan en annan. En annan märklig detalj är att den är kopierad från denna bloggen, något jag kan se eftersom jag i den version jag postade till Världen Idag hade stavat fel till Familjen (skrev Faniljen). Nåväl. Det behöver inte betyda något annat än teknikstrul till följd av många reaktioner på huvudlösa texter. Jag vill fortfarande vara den där flugan på redaktionsväggen.

16.07 Ruben Agnarsson når den absoluta botten genom att kopiera och klistra in ett gammalt utslitet och flerfalt vederlagt debattinlägg där han anser sig bevisa homorörelsens dolda pedofila agenda.

Så gör man, mina vänner, om man till varje pris vill undvika diskussionen om skandalerna inom den katolska kyrkan, som i nuläget har nått så evinnerligt djupt att den också vidrör världens mäktigaste kristne ledare personligen. Distrahera med något annat! Avled uppmärksamheten! Skyll på någon annan! För varje steg chefredaktör Felicia Svaeren för Världen Idag framåt, dras tidningen tre steg bakåt av Ruben Agnarsson. Det är tragiskt att bevittna.

37 Comments:

Blogger Bengt Held said...

"Thailand är kanske det land i världen där den homosexuella livsstilen är mest accepterad."

Han har fel redan från början. Thailand är visserligen homotolerantast i regionen men opinionen är betydligt mer konservativ än i Västeuropa när det gäller om homosexuell kärlek är lika mycket värt som heterosexuell kärlek. En orsak till att det är få öppet homosexuella i landet.

Att man sedan av tradition har en acceptans för sexindustrin (både homo och hetero) betyder inte att man är genuint homovänlig och för en könsneutral äktenskapslag. Jämför med många kristdemokrater i Tyskland som inte har några problem med bastuklubbar och sexklubbar (för homo eller hetero) medan de är engagerade emot homoäktenskap och homoadoptioner.

Man har konservativa ideal men kombinerar det med respekt för att det är folks ensak vad de gör hemma eller på klubbar. I motsats till den kristna högern i USA som är emot allt som har med HBT att göra.

Bengt

tisdag, april 13, 2010 12:53:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Tor Billgrens kommentar publicerades av misstag två gånger på Världen idags hemsida, den ena togs därför bort.
Med tanke på att hälften av minderåriga på communityn qruiser utsatts för övergrepp vore det klädsamt med lite självkritik.

Kommentera gärna Qruisers bildpolicy. Här är några citat från artikeln i Stockholms fria www.stockholmsfria.nu/artikel/8417:

"Abusegruppen svarar kort och vänligt att de har kontrollerat bilderna och funnit att de inte bryter mot Qruisers policy."

"Vissa av bilderna visar leende pojkar som poserar nakna i en studio. Andra är betydligt grövre. Flera visar iscensatta våldtäkter där äldre män förgriper sig på tonårspojkar. För dessa bilder är incest ett populärt tema."

tisdag, april 13, 2010 1:07:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Snicksnack, Ruben. Rosenkvists och min kommentar publicerades samtidigt, varefter min togs bort. När jag skriver detta är den fortfarande borta. Din avsikt kanske är att publicera den när du har skrivit ett svar till den. Men det är inte särskilt klädsamt att fara med osanningar om en så trivial sak.

"Självkritik"??? Läser jag rätt? Det är absurt att jag som homosexuell skulle vara kollektivt ansvarig för vad någon annan homosexuell gör, säger eller tycker.

Om du vill bråka får du söka dig någon annanstans.

tisdag, april 13, 2010 1:18:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Ruben

Vi är många homosexuella som är kritiska emot att Qx inte är tydligare emot tveksamma barnporrbilder. Vanligen är det bättre att fria än att fälla men när det gäller barnporrbilder bör man resonerar tvärtom. Att ansvariga för QX-förlaget inte gjort det är orsak till kritiken.

Men att de där bilderna skulle vara orsak till att varannan HBT-person 15-18 år skulle varit utsatt för någon typ övergrepp (där även blottning etc är en del) blir bara fånigt. Då handlar det ju om personer som får ha sex med vuxna. För övrigt har Qruiser enligt en intervju med Jon Voss på Qx hemsida en 15-årsgräns.

Det blir även fånigt att göra mig eller Tor ansvariga för allt som alla homosexuella gör. Det är ungefär som att vi skulle anklaga dig för vad Knutbypastorer gör. Eller för att katoliker och protestanter ägnade sig åt inbördeskrig på Nordirland i decennier.

Bengt

tisdag, april 13, 2010 1:30:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Förtydligande till förra meddelandet.

Gränsen frö barnporr är 18 år. Det det handlar om är främst bilder där killar möjligen är 18 år men kan vara yngre. Vid tveksamhet menar jag att man inte ska acceptera bilderna.

Bengt

tisdag, april 13, 2010 1:35:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Äntligen fick jag upp Tor Billgrens meddelande på vår hemsida - det har varit en hel del kommentarer kring artikeln och jag är ledsen att din artikel försvann i all trafik. Trodde uppriktigt att jag fått upp den.
Tor Billgrens senaste inlägg visar att han kan använda kraftord... men fortfarande inte om Qruisers bildpolicy.

tisdag, april 13, 2010 3:45:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Tack.

Bengt Held bemöter din fråga om bildpolicyn väl. Jag delar hans uppfattningar.

tisdag, april 13, 2010 4:05:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Notera även paradoxen att Ruben använder länkar om att många HBT-personer är kritiska emot accepterande av tveksamma bilder som ett argument för att "HBT-rörelsen accepterar sexövergrepp på barn".

Att det varit så mycket debatt även om bilder där killen kanske är 18 år och ibland äldre, men kanske också något år yngre, visar ju att det inte är sant.

Bengt

tisdag, april 13, 2010 4:59:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Ursäkta, men jag uppfattar inte vad Tor Billgren och Bengt Held menar om John Voss och Cruisers bildpolicy? Går det att klämma fram ett litet uns av kritik, möjligen? Kommentera tydligt, så att man förstår:
"Flera visar iscensatta våldtäkter där äldre män förgriper sig på tonårspojkar. För dessa bilder är incest ett populärt tema."

tisdag, april 13, 2010 5:51:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag svarar med ett utdrag ur Jon Voss' kommentar till din ledare:

Den artikel, från 2006, som du om och om igen tipsar om borde du av anständighetsskäl följa upp med att polisen valde att inte göra någon fortsatt utredning om de anmälda bilderna - just för att det inte handlade om barnporr.

Dina halmstrån är inte bara försvinnande få, Ruben. De är hala också.

tisdag, april 13, 2010 5:54:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Så vet vi då att varken Billgren, Held och Voss inte tycker att iscensatta våldtäkter där äldre män förgriper sig på tonårspojkar är bilder som ska censureras.
Därmed behöver vi inte fortsätta den här diskussionen.

tisdag, april 13, 2010 6:09:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Polisen gjorde uppenbarligen inte den bedömningen nej. Du får rikta din ilska dit. Möjligen gjorde de skillnad på verklighet och fantasi. Iscensatt betyder att det inte var på riktigt. Att det var som på teater eller film. Jag vet inte. Jag har inte sett bilderna och vet inget om sammanhanget.

tisdag, april 13, 2010 6:18:00 em  
Anonymous staffanw said...

Fånig kommentar Tor, detta om familjen.

De flesta dör i sin egen säng,men vi brukar inte anklaga sängtillverkarna för det.
Och dödligheten i mammas mage är den i särklass högsta, nästan 35%. Vilken slutsats drar du av det?

tisdag, april 13, 2010 6:34:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Vem vet, staffanw, det kanske finns dolda strukturer inom kärnamiljen som gör att övergreppen frodas i högre utsträckning där. Statistiken tyder ju på det. Eller så är hela logiken och slutsatsdragandet felaktigt redan från början. Precis som i Agnarssons tes.

tisdag, april 13, 2010 6:42:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Den katolske biskopen i Sverige har i dag bett om förlåtelse för två kända övergrepp - ett på 1940-talet och ett på 1970-talet.
På QX community Qruiser har över hälften av de minderåriga utsatts för övergrepp. Kommer någon på Qruiser att be om förlåtelse?
Jämförelsen visar att den här debatten helt och hållet saknar proportioner.

tisdag, april 13, 2010 8:08:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Jag skrev i kommentar 4.

"Vi är många homosexuella som är kritiska emot att Qx inte är tydligare emot tveksamma barnporrbilder."

Rubens svar blir

"Går det att klämma fram ett litet uns av kritik, möjligen"

Du verkar var obildbar. Går det att klämma fram ett litet uns av debattvett från dig möjligen?

"Flera visar iscensatta våldtäkter där äldre män förgriper sig på tonårspojkar. För dessa bilder är incest ett populärt tema."

Jag kan givetvis inte bedöma bilder jag inte granskat. Någon har polisanmält bilderna vilket är bra för att det därmed blivit prövade. Polisen har sedan tydligen bedömt dem inte vara olagliga. Hade polisen bedömt dem vara olagliga och åklagare åtalat tidningen hade jag tyckt det varit bra. Nu blev det inte den bedömningen.

Tycker du polisen gjorde fel får du väl försöka få bilderna prövade igen.

Det förvånar mig sedan något, även om jag iofs inte bedömer dig som en seriös redaktör Ruben, att du har tid att ägna dig igen och igen åt något som varken jag eller Tor har något som helst ansvar för.

Har du för lite att göra på jobbet? Eller är du så desperat nu efter kritiken mot katolska kyrkan, som är homofientlig som du själv är, att du känner du måste flytta fokus till något annat.

Bengt

tisdag, april 13, 2010 8:30:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Att ha uppfattningen att vuxna människor - såväl homosexuella som heterosexuella - ska ta ansvar för sina ord och för sina handlingar är INTE att vara homofientlig.
Går det överhuvudtaget att få några raka svar?
Inte vad Stockholms Fria Tidning tycker, inte vad Världen idag tycker, inte vad polisen tycker, utan vad Tor Billgren och Bengt Held tycker om att John Voss som ansvarig utgivare inte menar att iscensatta våldtäkter där äldre män förgriper sig på tonårspojkar är bilder som ska censureras - trots att hälften av medlemmarna i denna community har utsatts för övergrepp?

onsdag, april 14, 2010 2:27:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ruben, Qruiser är ingen fysisk plats. Ditt krav om att någon på Qruiser ska be om ursäkt för att hälften av dess medlemmar har blivit utsatta för övergrepp är fullkomligt absurd.

Vad menar du förresten med att "den här debatten helt och hållet saknar proportioner". Menar du att medierna inte borde ägna sig åt övergreppen och försöken att tysta ner dem inom den katolska kyrkan, utan att istället fokusera på annat? Hur ska jag tolka dig?

onsdag, april 14, 2010 3:04:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Ruben

Det är dina hatkampnjer mot homosexuella och antydningar om att hela "HBT-rörelsen" accepterar övergrepp som gör dig homofientlig. Men du är tydligen helt oemottaglig för sakargument.

Bengt

onsdag, april 14, 2010 3:43:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Vi kan lämna "hela HBT-rörelsen" och försöka reda ut vad ni tycker om att Voss INTE ville ta bort dessa övergreppsbilder.
Fortfarande inga svar...

onsdag, april 14, 2010 3:52:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Ruben

Har du ett genuint engagemang, maila Jon Voss.

jon@qx.se

han besvarar nog ditt mail. Sedan kan du kanske även publicera hans svar på hemsidan för Världen idag.

Att du frågar mig och Tor är ungefär som om vi skulle fråga dig varför någon katolsk kardinal har sagt eller gjort något.

Bengt

onsdag, april 14, 2010 4:15:00 em  
Blogger Bengt Held said...

I övrigt har jag inte granskat bilderna du snackar om, det har du kanske inte heller själv gjort.

Om det sant att Voss accepterat bilder där minderåriga varit med eller som skadat någon ung människa ska han givetvis ha skarp kritik för det. Men jag har inte granskat bilderna så jag vet inte om de var olagliga eller olämpliga.

Jag konstaterar även att du gör bort dig igen och igen.

Jag skrev i kommentar 4.

"Vi är många homosexuella som är kritiska emot att Qx inte är tydligare emot tveksamma barnporrbilder."

Ditt svar blir

"Går det att klämma fram ett litet uns av kritik, möjligen"

Du verkar var obildbar. Går det att klämma fram ett litet uns av debattvett från dig möjligen?

Med sådan vänner som dig behöver högerkristna inte några fiender.

Bengt

onsdag, april 14, 2010 4:23:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Tack. Bengt Held medger äntligen att Voss ska ha skarp kritik för att dessa bilder publicerats - efter att först ha uppmanat mig att maila Voss.
Tor Billgren har fortfarande inte svarat på min fråga.

onsdag, april 14, 2010 5:05:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Ruben

"Bengt Held medger äntligen att Voss ska ha skarp kritik för att dessa bilder publicerats"

Vad har du för problem egentligen? Har du ingen som helst självrespekt?

Jag har inte granskat bilderna och det har du inte heller tydligen. Men det hindrar dig inte att kommentera dem, som vanligt. Det jag skriver är att OM det är bilder som är olagliga eller olämpliga så förtjänar den som accepterat dem skarp kritik. Det gäller vilken hemsida som helst.

Att du ägnar dig åt en homofientliga propaganda på tidningen Världen idag (och om vi snackar orsak och verkan vet man att fientlig propaganda mot en grupp ofta orsakar hatbrott) ska du ha skarp kritik för.

Det senare måste du inte tacka för.Bengt

onsdag, april 14, 2010 5:59:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Eftersom du inte sett bilderna...?!? Bilderna var noggrant beskrivna av Stockholms Fria.
Med motsvarande resonemang kan vi inte kritisera katolska kyrkan eftersom ingen av oss träffat dem som utsatts för övergrepp.

onsdag, april 14, 2010 6:43:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Ruben

Det är en anmälan om att man tolkar bilder som "iscensatta våldtäkter på tonåringar". Hade det varit entydigt så hade inte polisen inte friat dem.

Att det varit sexuella övergrepp i katolska kyrkan förnekar däremot inte någon. Mer än möjligen du då Ruben.

Men jag visste du inte hade kurage nog att maila Voss själv och få reda på hur han resonerade. Istället gnäller du här.

Bengt

onsdag, april 14, 2010 6:52:00 em  
Blogger Unknown said...

Det är precis tvärtom.
Jag förnekar inte att övergrepp begåtts inom den katolska kyrkan.
Det är du som förnekar att det begås övergrepp på Qruiser, trots följande överväldigande bevis:
- noggrann bildbeskrivning i Stockholms fria.
- en tingsrättsdom där övergrepp konstateras åp en 12-åring.
- en enkätundersökning som visar att hälften av Qruiser-medlemmarna har utsatts för övergrepp.
Så gör man, mina vänner, om man till varje pris vill undvika diskussionen om dessa skandaler.

torsdag, april 15, 2010 8:53:00 fm  
Anonymous Björn said...

Ruben har fåt toksnurr i skallen, uppenbart.

Nu ska alla homosexuella och då speciellt Bengt samt Tor göras ansvariga för det han anser sig vara opassande bilder (som fortfarande ingen har sett) på ett privatägt forum för riktat prmärt mot homosexuella, medn där för övrigt många hetrosexuella också är medlemmar.

Plueese Ruben!

Nog att det är uppenbart att du som sekten Livets Ord's agitator har nedprioriterat saker som rationellt tänkande, hederlighet och ärligthet så borde du i konsekvensens namn härmed göras till personligt ansvarig för de bestialiska sex- mord som dina Pingstpolare begick i Knutby! Jag kräver Ruben!! Du ska omedelbart be om ursäkt på din och tidningen Världen igår` huvudledare för att det förekommer bestialiska sexrelaterade mord i frikyrkosvängar.

Om du inte tar avstånd håller du med! :-)

Din ohederlighet och dina lögner finner inga gränser Ruben.

Vänd om och gör rätt, sluta ljuga som ett första steg mot botgöring är mitt tips.

torsdag, april 15, 2010 12:33:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Tack Björn.

Bengt

torsdag, april 15, 2010 1:46:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Jag borde nog gjort som Tor, lämnat den här debatten. De senaste meddelandena från mig har inte påverkat eftersom den jag debatterat med är oemottaglig för argument och även ljuger om vad andra skriver trots att det är enkelt att kolla vad jag och Tor skrivit tidigare.

Från och med nu ska jag inte slösa tid med debatter med den där "redaktörn".

Bengt

torsdag, april 15, 2010 1:53:00 em  
Anonymous Anonym said...

Alltså Ruben måste du vara så fruktansvärt otrevlig och snorkig i allt du skriver? Jag skäms över att jag har en prenumeration på Världen idag, jag skäms över att jag är med i samma församling som du när du beter dig så här.

Har du någonsin tänkt på att man som kristen kan vara lite ödmjuk?

WWJD?

torsdag, april 15, 2010 5:21:00 em  
Blogger Unknown said...

Hej anonym.
Om du skriver vem du är så ska jag svara.

torsdag, april 15, 2010 6:16:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

En person som själv använder signatur, kräver att en anonym ska röja sin identitet. Praktfullt! "Du ska visa vem du är! Men inte jag! Tittut!"

torsdag, april 15, 2010 6:21:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Ok, nu var det Tor Billgren som efterfrågade svar. Här kommer de (Jag var inloggad på ett annat konto tidigare, väljer nu mitt privata för tydlighetens skull):

1. Jag tycker jag är ganska saklig i jämförelse med övriga debattörer på denna hemsida och på kommentarplats. Tydlighet är inte detsamma som tarvlighet. Räkna gärna personangreppen.

2. Ämnet borde ha lett till folkstorm eftersom det är både allvarligt och upprörande. En verklighet där hälften av minderåriga i en community utsätts för övergrepp samtidigt som övergreppsbilder anses helt ok kan inte banaliseras.

3. Uttryck gärna dina egna åsikter om dessa övergrepp här på sajten så får du se vilka reaktionerna du utsätts för.

torsdag, april 15, 2010 6:33:00 em  
Blogger Ruben Agnarsson said...

Mitt tilläggande svar till "Anonym" får också vara mitt avslutande inlägg i denna debatt:
När du skriver WWJD syftar du på orden "what would Jesus do?" - det vill säga "vad skulle Jesus göra" i den här situationen?
Så här sade Jesus själv om förförelse och övergrepp:
Den som förför en av dessa mina minsta små, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals.

torsdag, april 15, 2010 8:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ruben begriper inte det som redan sagts; de bilder som anmäldes friades av polisen. Sedan går det att diskutera moralen i olika sexuella, iscensatta rollspel på bild och film, men det är en helt annan diskussion. Och det är i så fall en allmän diskussion om pornografi, heterosexuell som homosexuell.

Vad gäller studien om övergrepp så vill jag minnas att den hade en ytterst extensiv tolkning av just övergrepp.

T.ex. om man gått med på sex fast man egentligen inte velat, men man gjort det för att inte göra partnern besviken, då har det räknats som övergrepp. För att sätta det hela i perspektiv.

Detta med risk för att jag blandar ihop den undersökningen med någon annan.

Någon som kan mer om detta?

// Christoffer Smitz

fredag, april 16, 2010 8:26:00 em  
Blogger Unknown said...

Ruben, hur resonerar du när du lägger ansvaret på Qruiser för att unga hbt-personer blivit utsatta för övergrepp? Det är undersökningen som genomförts på communityt, inte övergreppen.

Till det som redan sagts om bred definition av vad som är ett övergrepp skulle jag vilja foga följande citat:

”Försökte vara normal och intala mig att jag inte var gay”. Så skriver en 20-årig lesbisk tjej som förklaring till varför hon haft sex med en kille trots att hon egentligen inte ville det i en ny studie från RFSL Ungdom om unga hbt-personers utsatthet. Studien pekar på att utsattheten för sexuella övergrepp är hög.
Källa:http://www.rfsl.se/?p=4257&aid=11662

Tror du verkligen att möjligheten till kontakt med andra homosexuella via nätet på något vis orsakat det övergreppet, eller kan det kanske vara precis tvärt om.

tisdag, april 20, 2010 7:57:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home