lördag, maj 22, 2010

SD värvar invandrarröster genom primitivt homohat

av TOR BILLGREN


Sverigedemokraten Nader Helawi i Södertälje. Bild från Sydsvenskan, Niklas Orrenius.


– Fint va? Så fint!

Nader Helawis (SD) röst dryper av ironi när han håller fram ett gammalt exemplar av Metro. Bilden han visar upp föreställer två glada kvinnor som omfamnar varandra vid ett altare. En regnbågsfärgad socialdemokratisk ros markerar avsändaren. Annonsen publicerades i samband med kyrkovalet.

Tidningen är skrynklig och sliten. Helawi har använt den mycket de senaste månaderna. Han går runt i Södertälje och visar det förälskade kvinnoparet för troende människor, kristna och muslimer.

– Vill ni ha det så här? frågar Nader Helawi dem han möter.

– I så fall, fortsätt rösta på Social­demokraterna. Annars rösta SD.

Det funkar. Bilden har hjälpt honom att värva massor med anhängare till SD. Nästan alla är religiöst konservativa, nästan alla har invandrarbakgrund.

– Snart får Sverigedemokraterna sin förste muslimske medlem här i Södertälje. Han såg den här bilden och sa ”vilken äcklig bild!”.

Är frågan om homosexuella ska få gifta sig en så viktig fråga? Ja, varför inte? kontrar Nader Helawi.

– De förstör hela landet med sånt här, säger han och drar upp ännu en bild på ett kärlekspar från sin mapp: två män som pussas denna gång.

Så inleds dagens, veckans och kanske månadens viktigaste och bästa läsning: Sydsvenskans Niklas Orrenius artikel om hur Sverigedemokraterna värvar väljare bland muslimska och konservativt kristna invandrare genom att appellera till reptilhjärnans antihomosexuella reflexer.

Läs resten av artikeln här. Och Orrenius ackompanjerande analys: Svårt när udda sängkamrater ska samsas. Läs sedan SD-ledaren Jimmie Åkessons debattartikel SD – ett parti för hbt-personer, och låt gapskrattet eka mellan väggarna. 2010 var året då clownnäsan blev obligatoriskt inslag i Sverigedemokraternas partiuniform.

12 Comments:

Blogger Unknown said...

Sjukt! Vidrig människosyn som SD har!

lördag, maj 22, 2010 11:29:00 fm  
Blogger Bengt Held said...

Jag håller med Claudia. Det är fruktansvärt. Och det här försämrar givetvis Sd:s trovärdighet i sina försök att nå HBT-personer efter Åkessons debattartikel i Aftonbladet där han flirtade med bögar, lesbiska och transpersoner.

Men det är också tragiskt att så många människor i Södertälje tydligen lockas av ett sådant här budskap. Kanske många av dem är utanför och marginliserade och är från homofientliga kulturer men det är givetvis ingen ursäkt. Generellt i Sverige tror jag dock inte att sd vinner mycket röster på den här typen av kampanjer. De flesta svenskar (oavsett etniskt ursprung) prioriterar jobb, skola, miljö etc och inte att bekämpa homopar i Svenska kyrkan.

Historiskt har ofta homofober i diverse partier försökt skrämmas med att det egna partier ska förlora många röster om man jobbar för bögars och lesbiskas röster. Men jag har följt debatten noga i decennier och jag vet bara ett exempel där ett parti vunnit något av betydelse på antihomokampanjer.

Det var vid riksdagsvalet 1991. Kristdemokraterna hade fått bättre opinionssiffror och tycktes för första gången få mer än 4 % i valet. I delar av landet hade partnerskapsdebatten startat på allvar.

Socialdemokraterna och Folkpartiet hade 1990 sagt ja till partnerskapsreformen medan Kristdemokraterna var emot det och försökte förklara vilka olyckor som skulle drabba Sverige om man tillät "homoäktenskap" som de kallade det. (ironiskt nog så försvarade samma parti senare partnerskapslagen mot ett verkligt förslag till homoäktenskap)

Kristdemokraterna vann en del sympatisörer från Folkpartiet tack var partnerskapsdebatten i de "frikyrkliga" delarna av Sverige främst Jönköpings län. De försökte också vinna sympatisörer från Socialdemokraterna men det är enklare för väljare att byta parti inom blocken.

Men jag vet inget annat exempel på där något parti i Sverige kampanjat mot homoreformer med någon typ av framgång.

1994 när riksdagen röstat ja till partnerskapslagen i juni höll Kristdemokraterna på att ramla ur riksdagen några månader senare.

Hur sd ska lyckas i Södertäljer och andra orter får vi väl avvakta.

Bengt

lördag, maj 22, 2010 11:53:00 fm  
Anonymous Sanna said...

Jag tycker det säger en hel del om religiösa fundamentalister, de flyr från religiöst förtryck, och så fort de kommer till ett land där religionsfrihet existerar använder dom den friheten att förtrycka, på religiösa grunder, en annan grupp.

Religionsfrihet är inte bara friheten, och rätten, att praktisera sin religion utan förtryck och diskriminering, utan även ge andra friheten från religionen.

"Religions- och trosfrihet får inte tolkas på ett sätt som innebär att staten, en grupp eller en person har rätten att agera på ett sätt som syftar till att utplåna några av de andra fri- och rättigheterna.

Demokrati är inte ett perfekt politiskt system, men den är hundrafalt bättre än något annat.

söndag, maj 23, 2010 10:47:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja vad ska man säga? Ett faktum är ju att det är ni inom "gaylobbyn" liksom sionisterna som starkast av alla förespråkat ett så kallat mångkulturellt samhälle. Detta pga av att ni känner er utanför och behöver "kompisar" att identifiera er emot så att ni inte "sticker ut" för mycket gentemot den tråkiga och onda majoritetsbefolkningen. Men det verkar onekligen ha gått åt motsatt håll. Titta bara på era kroksnokade bröder/systrar i Malmö.

Ni verkar ha fått en överdos av er egen ordinerade medicin.

/Realist inte rasist

söndag, maj 23, 2010 10:11:00 em  
Anonymous Jan Viklund said...

Hej, viktigt. Han påstår sig i artikeln vara medlem i FARR. Flyktingruppernas och asylkommittéernas riksråd har läst artikeln och kommer att gå ut med en dementi. Han varken är eller har varit medlem. FARR har varit utsatt för den här typen av vilseledande uppgifter förr.

söndag, maj 23, 2010 10:22:00 em  
Blogger A. Einstein said...

Jag är besviken eftersom jag tänkt rösta på dem av taktiska orsaker och endast av den anledningen att de behövs i riksdagen på starka mandat för att få ordning på flyktingpolitiken och anhöriginvandringen i vårt lilla land. FÖR MINA BARNS OCH BARNBARNS SKULL!

Tyvärr har det visat sig att man lokalt (Södertälje) inbillar sig att avkristnade svenskar har intresse för "värdekonservativa" Irakkristna, otidsenliga idéer (som drivs för personlig positionering) om att åter göra det omöjligt för homoäktenskap, vilket gett nationellt genljud ända ner till Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/sverige/article880592/Flort-med-kald%C3%A9er-ogillas-i-SD-leden-Svart-nar-udda-sangkamrater-ska-samsas.html

Tidsunket mellanösterntänk med omisskännerliga drag av fanatism, går liksom inte hem i de svenska stugorna, eftersom svenskarna till sannolikt 95% är ett avkristnat folk som reducerat vigselakten till en vacker tradition! Religiösa extremer hotar alltid demokrati, fri- och rättigheter. Dags för SD att välja vad som är viktigast!

måndag, maj 24, 2010 7:58:00 fm  
Anonymous Clapham said...

SD: Partiet för kristna och muslimska fundementalister samt ateistiska rasister som hatar muslimer?

måndag, maj 24, 2010 1:30:00 em  
Anonymous Nils said...

Tänk om Sverigedemokraterna trots allt har rätt. Vi kanske måste minska invandringen för att inte få hit fler Sverigedemokrater.

tisdag, maj 25, 2010 4:13:00 em  
Anonymous Feedback66 said...

Det här var ju rätt... bisarrt. Hoppas Nader Helawi kommer trivas i sitt nya parti...

tisdag, juni 01, 2010 9:07:00 em  
Anonymous Clapham said...

Folkpartiet har inget emot att samarbeta med homofoberna i SD.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=3742490

onsdag, juni 02, 2010 9:18:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Bra artikel. Titta gärna närmare på mannen som värvade Helawi, Tommy hansson. Han är medlem i Moonröreösen, en kult med ett religiöst HAT mot homosexuella:

http://ligator.wordpress.com/2010/06/24/sverigedemokraterna-bogfobin-och-det-bisarra-fallet-tommy-hansson/

torsdag, juni 24, 2010 4:36:00 em  
Anonymous Anonym said...

@Realist inte rasist

Det är alltid lika skrattretande när kritiken mot mångkultur i slutändan ändå alltid bara syftar på islam, vilket någon "gaylobby" (vilket rent retoriskt är en diffus slasktratt) definitivt inte propsat på.
Tack för din egenkomponerade diagnos på situationen, men vandringssägner från SD:s partifester kan vi andra klara oss utan.

Och ja, du är rasist.

/Sailor D

tisdag, juni 29, 2010 5:35:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home