torsdag, september 25, 2008

Pridefestival attackerad av muslimska huliganer

Under onsdagskvällen attackerades Prideparaden i Sarajevo av "dussintals huliganer", skriver nyhetsbyrån AFP. De skanderade "Döda bögarna" och "Allahu Akbar" och misshandlade flera deltagare. Minst åtta personer skadades, sex av dem fick huvudskador. Den allvarligast skadade var en dansk besökare, rapporterar TT (via Dagen).

30 Comments:

Blogger Michael G. Helders said...

Tråkigt!

Nu är det nog dags att ni kräver att få ingå äktenskap i mosker runt om i landet också. Då blir det jämstäld mellan religionerna, och de som ständigt eftersträvar att vara politik korrekta kommer att få sig en fin utmaning.

Tråkigt när man använder fysisk våld!! Lågt!

torsdag, september 25, 2008 12:26:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det fysiska våldet är en förlängning av det teoretiska våld som formuleras i predikstolar och minareter.

torsdag, september 25, 2008 1:15:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kefas

"Nu är det nog dags att ni kräver att få ingå äktenskap i mosker runt om i landet också. Då blir det jämstäld mellan religionerna, och de som ständigt eftersträvar att vara politik korrekta kommer att få sig en fin utmaning."

V, mp och RFSL är för att tvinga både kristna och muslimska samfund att viga samkönade par om de ska ha den juridiska vigselrätten.

Jag, m, fp och c vill varken tvinga kristna eller muslimska samfund att viga samkönade par.

Det är inget parti (eller debattör här på bloggen vad jag vet) som kräver att det ska vara olika regler för kristna och muslimska samfund.

Däremot har du rätt i att vissa debattörer bara fokuserar sig på kristna samfund när de kräver homovänlighet. Men det är ju deras problem.

För övrigt så har ju inte muslimer monopol på att använda våld mot gayparader. I Ryssland så attackerade en mobb som var en blandning av kristna och nationalister gayparaden med våld. Bl.a. blev en parlamentsledamot från Tyskland skadad. I lettland så kastade en kristen-nationalistisk mobb avföring på besökare som lämnade en kyrka vid en gayfestival i Riga. I Rumänien så försökte konservativt-kristna grupper attackera en gayparad med våld häromåret men polisen stoppade det. Det är fler såna exempel.

Bengt Held

torsdag, september 25, 2008 1:26:00 em  
Anonymous Anonym said...

Sedan är ju Tors bloggmeddelande ett bevis för att vi är många HBT-engagarade som inte bara kritiserar kristna homofober utan även homofober som är muslimer och tillhör andra religioner eller är ateister.

Många konservativt kristna försöker ju få det till att "HBT-lobbyn" bara kritiserar när kristna gör något negativt mot HBT-personer. Att de konservativt kristna är någon typ av "offer" när de blir granskade medan andra slipper den granskningen.

Bengt Held

torsdag, september 25, 2008 1:59:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Bengt:

Ju Tor är väldig duktig på att ta upp andra perspektiv. Men jag har saknat andra perspektiv kring äktenskaps frågan. Det är inte bara kristna som inte accepterar samskönade parr (äktenskap), detta är gemensamt mellan alla stora religioner- inte enbart Islam och Kristendommen, utan också i judedommen, buddhismen, hinduismen etc.
Men jag tycker det borde minst vara lika stort fokus på Islam som kristendommen, har inga siffror- men jag tror det finns minst lika många utövande muslimer som det finns kristna som tar sin tro på allvar.

torsdag, september 25, 2008 3:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kefas

"judedommen, buddhismen, hinduismen etc."

Du har rätt i att judendomen traditionellt varit lika homofientlig som kristedom och islam men idag är judiska samfund ofta homovänlig. Det judiska centralrådet i Sverige var tex för en könsneutral äktenskapslag i sitt remissvar till äktenskapsutredningen.

När det gäller buddism och hinduism är de sällan accepterande av samkönade relationer men oftast inte heller så fördömande som många kristna och muslimska samfund. Kina hade tex mer accepterande attityder till homorelationer innan de kristna kolonialisterna påverkade och ockuperade delar av landet.

Bengt Held

torsdag, september 25, 2008 3:45:00 em  
Anonymous Anonym said...

@ Kefas-JDFK

Du har rätt, vi måste protestera mot alla stora religioner. Muslimer har minst lika homofoba åsikter som kristna.

/
John Galt

_Deras religion är lika hemsk som min!!_

fredag, september 26, 2008 2:05:00 em  
Anonymous Anonym said...

Varför inte genom lag avskaffa alla religioner/andlighet fullständigt och dessutom även fängsla och/eller avliva alla som är krtiska till bögmafian?

Gör ni detta så slipper ni ju kritik i framtiden. Ni är ju så fina "demokrater"!

Keep Down Devils!

Hälsar Nader

lördag, september 27, 2008 2:31:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Nader

Att du tycker "vara kritisk" är detsamma som rätt att använda våld eller sprida hatpropaganda visar hur hur demokratisk du själv är.

Försök inte göra den muslimska mobben i Bosnien till något offer. Faktum är att många muslimska länder avrättar homosexuella men inga länder med bögar som centrala politiker avrättar folk för att de är muslimer.

Du snackar om "bögmaffian". Sd snackar om "invandrarmaffian" eller "muslimmaffian". Ni är ganska lika i ert språkbruk.

Iställer för att sprida din bögnoja borde du reservationlöst fördöma de muslimska diktaturernas HBT-fientliga politik. Något som även drabbar de homosexuella och bisexuella som själva är muslimer.

Bengt Held

lördag, september 27, 2008 3:16:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Bengt Held:

Var och definitivt varför tolkar du in att jag stöder våld gentemot homosexuella?

"Försök inte göra den muslimska mobben i Bosnien till något offer. Faktum är att många muslimska länder avrättar homosexuella men inga länder med bögar som centrala politiker avrättar folk för att de är muslimer."

På vilket sätt har jag gjort dem till offer? Ja, det kanske förekommer att sk "muslimska" länder avlivar folk av din/er sort, men vad har detta med ämnet att göra?

"Faktum är att många muslimska länder avrättar homosexuella men inga länder med bögar som centrala politiker avrättar folk för att de är muslimer."

? Ja, det är väl kanske dit/hit jag ville komma. Om bögarna får bestämma, vilket är det ni eftrersträvar ytterst precis som Hitler och Sionisterna gjorde och gör än idag så avrättas ingen! Underbart. Men hur blir det för resten då? När ni kommer till makten vill säga?

Kommer potentiella dissidenter att smittas med hiv via grundvattnet?

/Nader

lördag, september 27, 2008 4:29:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Nader

"Ja, det kanske förekommer att sk "muslimska" länder avlivar folk av din/er sort, men vad har detta med ämnet att göra?"

Du gnäller om att folk av din/er sort, muslimer, kan bli avlivade av "bögmaffian". Trots att det inte är så. Däremot så avrättar flera muslimska diktaturer bögar.

"Om bögarna får bestämma, vilket är det ni eftrersträvar ytterst precis som Hitler och Sionisterna gjorde och gör än idag så avrättas ingen! Underbart. Men hur blir det för resten då? När ni kommer till makten vill säga?"

Du är en vidrig homofob och antisemit.

Att Hitler avrättade både judar och homosexuella struntar du i.

Jag hoppas att Tor säger lika tydligt till dig att lämna den här siten som han gjorde till en rasistisk nationaldemokrat.

Jag försvarar din rätt att ha dina förvirrade och hatiska konspirationsteorier, vi har yttrandefrihet. Precis som jag försvarar nationaldemokraternas yttrandefrihet.

Du gnäller säkert när folk kallar dig "arabjävel" men beter dig likadant mot andra minoriteter.

Bengt Held

lördag, september 27, 2008 11:13:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Nader:

Va för dig att tro att du är så bra?
Hur följer du koranen? Finns det hopp för din egen själ?

"Tror ni på vissa delar av Skriften och förnekar andra? Vilken lön förtjänar de bland er som begår sådana handlingar om inte skam och vanära i denna värld? Och på Uppståndelsens dag skall de utlämnas till de strängaste straff. "
Koranen 2:85

Varför inte omvända dig och ta emot frälsningen av Jesus Kristus Guds son?- Då släpper du att leva i fruktan och underkastelse, och kan uppleva den sanna kärlek av Honom som är kärlek.- Då kanske du kan lära dig en och annan sak om medkärlek, medlidande, och barmhärtighet (som saknas i koranen).

lördag, september 27, 2008 2:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag hatar inte homosexuella däremot är jag starkt kritisk till just spektakel som Pride mm. Kan man inte få ha en kritisk åsikt gentemot saker och ting utan att bli anklagad för att vara lierad med stenkastare och mordbrännare?

/Nader

lördag, september 27, 2008 4:59:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Nader:

Det är ok att vara kritisk. Jag känner homosexuella som själva är kritisk till pride (för att det skickar fel signaler). Men ibland för man fundera på va som bär bäst frukt.

lördag, september 27, 2008 5:13:00 em  
Anonymous Anonym said...

kefas-jdfk

Det är viktigt att gära åtskillnad mellan sak och person. Jag känner själv homosexuella som är kritiska till mycket av det denna lobby står för. Tex Pride, adoptioner och äktenskap mm. Självklart skall homosexuella bemötas med samma respekt som övriga men däremot är jag kritisk till att minioriter får ett så stort inflytande som de många ggr får. Om en minioritet dominerar över resten så har vi ju de facto en skendemokrati. Jag skulle inte heller uppskatta om tex människor med downs syndrom eller adhd sade agendan för mig och övriga vilka inte har dessa åkommor.

/Nader

lördag, september 27, 2008 5:38:00 em  
Anonymous Anonym said...

Nader

Vilken "lobby"?

Vilket inflytande är det som du inte tycker att homosexuella ska få ha?

På vilket sätt är homosexuella en minoritet som "dominerar över resten"? Ge exempel! På vilket sätt upplever du att de dominerar?

Vilka människor ska få säga sin mening om olika frågor i dagens Sverige? Finns det grupper som inte ska få någon talan, utan bara ska hålla tyst? Vilka ska få yttra sig?

Upplever du att homosexuella, människor med downs syndrom eller ADHD sätter "din agenda"?

/Emma

lördag, september 27, 2008 7:48:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Emma: Är väl ganska klart och tydelig att RFSL och annat lobby verksamhet sätter en hel del agenda. Frågan man borde ställa sig är ju inte "ska vi förbjuda?" utan "varför?".

lördag, september 27, 2008 7:56:00 em  
Anonymous Anonym said...

Som sagt jag hoppas Tor förtydligar vad han tycker om att man anklagar bögar för vilja "sprida hiv i grundvatten". Då har man passerat varje gräns för en seriös debatt.

Kefas

"Då kanske du kan lära dig en och annan sak om medkärlek, medlidande, och barmhärtighet (som saknas i koranen"

Var har du fått det ifrån. Bibeln och Koranen är faktiskt mycker lika i sina budskap. Det är både förfärliga uttalanden om att avrätta olika grupper, ett vurmande för våld kombinerat med uttalanden om barmhärtighet, förlåtelse och kärlek.

Faktum är att Gamla testamentet i Bibeln är värre än Koranen när det gäller homosexuella relationer. Gamla testatentet säger att män som har sex med män förjänar att dö medan Koranen säger att det visserligen bör vara dödsstraff men att "den som ångrar sig" inte ska bli dödad. Dessutom är det fler och tydligare fördömanden av homosexuella relationer i Bibeln än i Koranen.

Det är alltså inte Koranen i sig som gör att muslimer generellt är mer homofientliga än kristna och judar idag utan att fler kristna och judar än muslimer har omtolkat sin heliga bok i liberal riktning.

Bengt Held

lördag, september 27, 2008 8:56:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kefas och Nader:

Det är väldigt märkligt, detta att homofober känner så många homosexuella - och alla dessa homosexuella vänner råkar vara kritiska till att själva ha samma rättigheter som sina heterosexuella vänner..... Precis samma lustiga fenomen som att många rasister säger sig ha invandrarvänner, nazister som säger att de känner flera judar etc etc.

Ni är sannerligen sinnebilden av satiren över seriefiguren Senilix (i "Asterix") Han säger: "Jag har inget emot utlänningar. Några av mina bästa vänner är utlänningar. Men dom här utlänningarna är inte härifrån!"

lördag, september 27, 2008 9:54:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bengt Held

Nu har ju inte Nader anklagat någon för att sprida hiv i grundvattnet, han ställde en enkel fråga. Är du TB:s cheerleader eller personligeesekreterare här? Jag är själv bisexuell men tycker ändå att Nader och Randor skall få diskutera här. Bra att du och TB är för åsikts-och yttrandefrihet. Åke Greens predikan var förvisso kränkande men jag är ändå lycklig att han friades för "hmf".

JK

lördag, september 27, 2008 9:58:00 em  
Anonymous Anonym said...

kefas

Jag är för alla människors lika värde och att man inte ska diskriminera någon pga kön, sexuell läggning, ras, etnicitet, religiös tillhörighet osv.

Tyvärr verkar inte du och Nader anse det.

Jag som själv är heterosexuell, känner mig inte på något sätt överkörd av homosexuella eller att homosexuella på något sätt skulle vara en minoritet som dominerar samhället på heterosexuellas bekostnad.

Den sortens retorik brukar användas av högerextrema grupper och av bokstavstroende högerkristna. Den sortens retorik är verkligen något jag och många andra heterosexuella starkt tar avstånd ifrån!

/Emma

lördag, september 27, 2008 10:23:00 em  
Anonymous Anonym said...

JK

Nader skrev så här

"Kommer potentiella dissidenter att smittas med hiv via grundvattnet?"

Du tycker det är en ärlig fråga eller?

Så om Åke Green i en predikan frågar "Ska homosexuella nu våldta barn också" så tycker du inte det är homofientligt utan bara en fråga som han vill få besvarad?

Konstigt att du aldrig försvarade Randors rätt när Tor två gånger sa till honom att lämna diskusisonerna här. Eller det är mer politiskt korrekt för dig att försvara muslimiska böghatar än rasister. Då har du allvarliga problem med självförakt.

Cheerleader kan du vara själv, åt Nader eller?

Om du följt vad jag skriver här så vet du att jag försvarar folks yttrandefrihet och har inte krävt något åtal varken av Green, Nader eller Randor. Det skrev jag också här om du nu hade kunnat läsa innantill.

Men att jag vill tillåta deras åsikter juridiskt betyder inte att jag tycker allt är lämpligt på den här bloggen. Det är inte någon absolut rätt att få skriva om vad som helst på vilken blogg som helst med vilka argument som helst. Då vet du inte vad yttrandefrihet är. Inte heller kan en m-politiker i yttrandefrihetens namn ha någon absolut rätt att få en insändare publicerad i en socialistisk kulturtidning.

Tor krävde Randor skulle lämna debatten här. I konsekvensens namn bör han ge samma besked till Nader.

Att du då är inkonsekvent blir ju ditt problem. Eller inte reagerar när rasister blir portade men när muslimska böghatare blir det.

Bengt Held

lördag, september 27, 2008 10:24:00 em  
Anonymous Anonym said...

kefas

Du skrev: " Frågan man borde ställa sig är ju inte "borde vi förbjuda" utan "varför".

Vad syftar du på? Jag förstår inte vad du menar. Förbjuda vadå?

/Emma

lördag, september 27, 2008 10:31:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jk

Dessutom om Nader bara vill ställa en fråga varför besvarar du inte den.

"Kommer potentiella dissidenter att smittas med hiv via grundvattnet?"

Berätta nu för Nader som ärligt frågar.

Något säger mig att så naiv som du verkar vara så tror du på tomten också.

Bengt Held

lördag, september 27, 2008 10:39:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bengt Held

Hur skall jag kunna besvara frågan. Den som vet svaret kan väl göra det om han/hon önskar. Men att det var en klar korrekt fråga torde nog alla med en fjärdedels hjärna inse.

JK

lördag, september 27, 2008 10:46:00 em  
Anonymous Anonym said...

Att du möjligen har en fjärdedels hjärna och därmed tyckte det var en bra och lämplig och korrekt fråga är vi många som redan konstaterat.

Kram på dig.

Bengt Held

lördag, september 27, 2008 11:01:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tack detsamma och god natt, skulle gärna bjuda dig på en kall öl om du var här.

JK

lördag, september 27, 2008 11:06:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bengt:

Ja lagen i Bibeln dömmer var och en av oss till döden, detta gäller inte bara homosexuella- utan var och en av oss- syndens lön är död.

Har du läst koranen? Du vill ha svårt att hitta något om barmhärtighet, kärlek och värme i den boken...

Noel:
Inte så konstigt, jag har min bakgrund i musik branchen- en branch var kvinnor, bögar och judar står högt i kurs- därav också många vänner som är homosexuella. Varför skulle jag sluta vara vän med dem för att jag har blivit kristen?

söndag, september 28, 2008 5:31:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag har tillbringat helgen i Stockholms skärgård med tillsammans med goda vänner, långt från internetuppkopplingar. Tack till er som bemötte den värsta haveristdyngan. Dagen då jag tvingas börja moderera kommentarerna kommer - tyvärr - allt närmare.

söndag, september 28, 2008 6:06:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Har du läst koranen? Du vill ha svårt att hitta något om barmhärtighet, kärlek och värme i den boken"

Ja, jag har läst HELA Bibeln och HELA Koranen. De är mycket lika i sina budskap generellt. Kanske inte så konstigt eftersom de är från samma geografiska områden. Men jag gissar att du läser böckerna olika.

När du läser Koranen så ser du alla de förfärliga och hatiska uttalandena. När du läser "din egen" bok så filtrerar du bort liknande hatiska uttalanden.

Och omvänt när du läser Bibeln så hittar du lätt uttalandena om "kärlek och förlåtelse" men inte lika lätt när du läser Koranen, som för dig är en konkurrerande religion.

Selektiv läsning kallas det.

Bengt Held

söndag, september 28, 2008 8:01:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home