onsdag, september 24, 2008

Två kommer utNu har den amerikanske artisten Clay Aiken äntligen kommit ut ur garderoben. Ända sedan han deltog i amerikanska Idol 2003 har spekulationerna kring hans läggning haglat.

Inom idrottsvärlden är det betydligt tuffare att komma ut, vilket avsaknaden av öppna elitidrottare vittnar om. Flator finns det några, men bögarna håller sig i regel i garderoben, med undantag av svenske simhopparen Robin Johansson. Men förra veckan sa den norske handbollsspelaren Are Grongstad som det är i tidningen Østlendingen (via QX).
- Jag kände att tiden är inne nu. Hittills har jag helt varit fokuserad på handboll, men jag märker att det blir viktigare och viktigare att få andra saker i mitt liv med också. Jag är 20 år och tryggare med vem jag är och vad jag vill.


Are Grongstad

6 Comments:

Blogger Leif Ekstedt said...

När de homosexuella inte bekymrar sig om vem som är gay eller straight och båda parter accepterar verkligheten då blir det lugnt.
Det är väl skönt att slippa höra/ läsa i sportbladen att spelaren som gjorde fyra mål på raken är straight eller homosexuell.
Om alla kom ut på en enda gång så skulle det naturligtvis bli ett (i KDS) "Herrans liv". Men det skulle snabbt återgå till vardagen .
Flertalet män jag känner - har inget behov att signaler sin sexuella inställning.
Många av dem är "höjdare" som kommit ut i bekantskapskretsen.
Nu verkar det som det är bögarna som har noja.
Se bara till att den nya äktenskapslagen kommer i kraft.
Staten har ett ansvar för det och att kyrkorna fråntas vigselrätten.
Men välsignelserätten skall de utnyttja.

onsdag, september 24, 2008 9:36:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Det handlar inte om noja, det handlar om ett behov av förebilder.

För varje förebild som kommer ut blir jag extra glad, samtidigt som jag blir lite ledsen, ledsen att det öht behövs homosexuella förebilder av den anledningen att många människor fortfarande känner en ångest/rädsla/nervositet över "komma ut"-processen, till det finns det ett behov av förebilder, och speciellt inom den manliga idrottsvärlden.

onsdag, september 24, 2008 11:09:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Leif

"När de homosexuella inte bekymrar sig om vem som är gay eller straight och båda parter accepterar verkligheten då blir det lugnt."

Hade alla heterosexuella inte bekymrat sig så hade folk inte behövt göra någon dramatik av det. Då hade vi inte haft någon diskriminering och inte några hatbrott. Då hade det inte varit mer udda att älska någon av samma kön som att älska någon rödhårig individ av motsatt kön. Homosexuella är för övrigt fler än antalet rödhåriga.

"Det är väl skönt att slippa höra/ läsa i sportbladen att spelaren som gjorde fyra mål på raken är straight eller homosexuell."

Kvällstidningarna skriver ofta om fotbollskillar och vilken som är deras flickvän, om de fått familj etc. Men det tycker de flesta är så naturligt att de inte konstaterar att sportkillar och -tjejer nästan varje dag kommer ut som heterosexuella i någon svensk tidning.

"Flertalet män jag känner - har inget behov att signaler sin sexuella inställning."

Varje gång en man berättar om sin fru signalerar han sin sexuella läggning.

När en fotbollskille berättar att han skaffat en ny flickvän då är det "bra och trevlig information".

Om en fotbollskille istället berättar att han skaffat sig en ny pojkvän då är det istället "måste han nu prata sex"

Bengt Held

onsdag, september 24, 2008 12:17:00 em  
Blogger Leif Ekstedt said...

Jamen Bengt. Det är ju di jag vill komma. Att någon som en av mina la chefer vid ett tillfälle noterade.
Vi skulle gå ut och äta middag i en främmande stad. Men när jag knackade på hans dörr och stod han och kammade sig.
Han vände på huvudet och sade Du jag har fått träff! Jag behövde ju inte fundera om det var kille eller tjej. Alltså fullt normalt.

onsdag, september 24, 2008 6:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vet inte om jag missförstår Leif, men det är klart att vi alla vill komma till den stund då vem man dejtar och/eller blir kär i inte har någon betydelse. När det inte längre är någon grej att träffa någon av samma kön. Där är vi inte riktigt än.. Sen är det klart att det samhället kommit långt på vissa arenor, men långt ifrån alla.

Förebilder är bra. Väntar med spänning på första fotbollsproffset. Jag verkar ju aldrig få något kontrakt med Tottenham så jag får hoppas någon annan kan göra jobbet.

onsdag, september 24, 2008 6:51:00 em  
Blogger Leif Ekstedt said...

Cristoffer håller med Dig fullt och fast.

onsdag, september 24, 2008 9:02:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home