måndag, september 08, 2008

Carin Stenström slutar på Världen Idag

Idag meddelas att Carin Stenström slutar på Världen Idag, där hon varit chefredaktör sedan 2004.

– Nu tar jag ett steg tillbaka och återknyter till andra delar av mitt liv som till viss del legat i träda under mitt engagemang i Världen idag. Jag har också under de senaste åren pendlat från Östergötland till Uppsala varje vecka, vilket tagit mycket tid i anspråk.
– Samtidigt är tidpunkten att lämna lämplig då vi har flera unga medarbetare som är redo att ta större ansvar, vi har en kompetent och effektiv medarbetarstab, vi har en bra ledning för tidningen. Jag kommer att följa utvecklingen med stort intresse.
– Tidningen har och fyller en viktig funktion. Jag är övertygad om att den också kommer att göra det i framtiden.

Carin Stenström har under sin tid på Världen Idag varit den som hårdast lanserat krigsretoriken i familje- och äktenskapsdebatten, se t.ex. inlägget Homosexuella är samhällets fiender i Världen Idags krigsretorik. Hon har varit en av tidningens främsta megafon för Paul Camerons bluff-forskning om homosexualitet och har vid upprepade tillfällen hänvisat till hans studier om att "homosexuell livsstil" ger kortare livslängd (Världen Idag refererar till dubiös forskning, Carin Stenström hänvisar till charlatanforskning). Hennes främsta argument i äktenskapsdebatten har varit att lagstiftningen ska återspegla skapelsen och påminna om att barn blir till av att manliga och kvinnliga könsceller blandas.

Bottennappet var när hon i en kommentar på Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring påstod att Andreas Carlgren (c) utsetts till minister för att han är homosexuell.

Ruben Agnarsson går in som tillförordnad chefredaktör i väntan på att styrelsen utser en ny. Personligen tror jag att reportern Jacob Rudolfsson kommer att befordras, kanske inte just till chefredaktör, men i alla fall till medlem i redaktionsledningen. Han har redan skrivit flera ledarkommentarer och har definitivt de rätta åsikterna. Ett annat tips är att tidningen engagerar Lennart Sacredeus, som både har de rätta åsikterna och tidningserfarenhet (om än något skamfilad). Göran Skytte är också ett tänkbart alternativ. I det yngre gardet finns Andreas Olofsson - mannen som fällde Erik Slottner som KDU-ordförande, samt den lojale Samuel Teglund, som redan visat sina redaktörsfärdigheter i en ambitiös och snygg ungdomsbilaga i våras. Hur som helst kommer det att bli mycket spännande att följa utvecklingen.

Jag önskar Carin Stenström lycka till med framtida projekt och hoppas att hon finner andra uttryck för sin kreativitet och debattglöd, än populistiska och demoniserande attacker mot homosexuella.


(Här ligger Dagens notis om saken.)

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Detta är en i en RAD saker som kommer ske i Världen Idag.
deras nedgång har börjat!

Annonsörer håller på lämna dom
av övergreppsskäll..........vänta och se!

Niklas

måndag, september 08, 2008 1:09:00 em  
Anonymous Anonym said...

Och jag kom genast att tänka på Siewert Öholm som efterträdare...

Han är väl nästan arbetslös sedan han lämnade Dagen förutom att han skrivit bok om Ulf Ekman efter en konkursdrabbad TV-satsning.

Han verkar ju också ha påverkats mycket av tänkandet där på Livets Ord så det vore väl en stor vinst för tidningen.

måndag, september 08, 2008 6:07:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det hade varit ännu bättre om hon lämnat SkD som krönikör också.

Inte för att det ska vara tabu att problematisera vad RFSL säger eller problematisera queerteorier men hennes krönikor är ofta helt vettlösa i sin homofientlighet.

Ungefär som att det är tillåtet i kritisera Israels politik men att det aldrig är en ursäkt för att sprida antisemitisk propaganda.

Bengt Held

måndag, september 08, 2008 6:26:00 em  
Blogger Karin said...

Halleluja.

måndag, september 08, 2008 8:09:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag har emailat Carin ett flertal tillfällen under hennes tid som Chef "redaktör" för "tidningen" Världen igår och jag vill verkligen visa en kristen gest genom att vända andra kinden till efter alla hatfyllda, lögnaktiga och föraktfyllda örfillar jag fått av Carin så önskar jag trost detta ändå mest av allt frid, ett slut på hatet, lugn, lycka och Guds oförbehållna varma kärlek

just ja, och att hon ska komma att omfamna även Pippi Långstrump på den yttersta dagen ty även Pippi har säkert en plats i Guds hjärta :-)

måndag, september 08, 2008 8:32:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, Siewert borde vara ett självklart val. Ska vi slå vad?

måndag, september 08, 2008 10:23:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bön fungerar! Tack Gud!

Göran

tisdag, september 09, 2008 9:44:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Cecilie Frödén är ett hett namn. Hon har de rätta åsikterna, men främst är hon kvinna (rätt ung och dessutom vacker). Världen idag måste ersätta Carin Stenström med en kvinna, annars breder gubbväldet ut sig totalt i tidningen.
Cecilie Frödén är frilansjournalist som synts mycket i Dagen. Hon är dotter till skandalomsusade pingstpastorn Josef Östby, något som möjligen ligger henne i fatet.

fredag, september 12, 2008 10:35:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home