tisdag, november 25, 2008

Åke Green kämpar för bevarandet av horribla förhållanden för homosexuella i Etiopien

Världen Idag innehåller idag en helt fantastisk intervju med Åke Green, apropå att han bjudits in att tala inför ett hundratal präster i den etiopiska kyrkan Mekane Yesus.

Under fem dagar ska Åke Green ansvara för två timmars bibelstudier varje förmiddag.
– De vill veta vad Bibeln lär om homosexualitet och hur kyrkan ska ställa sig till detta i förkunnelsen. De vill också veta vad forskningen säger om homosexualitet och hur man som kyrka ska ställa sig när en andlig fråga blir politisk.

Hoppas att Åke Green uppdaterat sina kunskaper om Bibeln och homosexualitet. Hans predikan från 2003 var erbarmlig och full av lögner. Och vad är det egentligen för forskning Åke Green ska tala om? Hallå, Åke, vad säger forskningen om homosexualitet? Jag är så nyfiken...

– De är vakna över att det kan bli som i Sverige, att homorörelsen försöker etablera sig även i deras land och att det kan gå väldigt fort. De vill på alla sätt skydda sig mot det och därför tar man tag i dessa frågor. Det här är en kyrka som vill stå på Guds ord.

Homosexuella handlingar är kriminella i Etiopien och bestraffas med minst ett års fängelse, enligt rapporten State Homophobia (PDF, sidan 13). Brottet regleras under samma paragrafer som sexuella övergrepp. Dessa förhållanden för homosexuella vill Åke Green hjälpa den etiopiska kyrkan att skydda. Han vill hjälpa dem att bekämpa homorörelsen i ett land där homosexuella inte har några som helst rättigheter. Och detta återger Världen Idag helt okritiskt.

20 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om man är en kristen förkunnare och inte håller sig till sanningen utan konsekvent presenterar lögner, borde man - med eget språkbruk - lyssna på de viskningar som Lögnens fader (Joh 8:44) förser en med. Och lyssnar man mer till Lögnens fader än till Sanningens Gud. Ja, då är Lögnens fader den man egentligen tillber.

I Åke Greens fall, torde det vara solklart vem hans gud är. På frukten känner man trädet.

/Gregorius Rex

tisdag, november 25, 2008 12:05:00 em  
Anonymous Anonym said...

"De vill veta [...]". Pyttsan heller. De vill ha bekräftat. Om jag VILL VETA något om De kristna, så bjuder jag inte in en imam som föreläsare, speciellt inte en som blivit känd för att ha predikat att kristna beteenden kan liknas vid en cancersvulst.

tisdag, november 25, 2008 1:56:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det här visar ju den egentliga agendan för DELAR av den konservativa kristenheten. De låtsas i debatten att de bara är emot homoäktenskap (för semantikens skulle, "bevara äktenskapet" och emot homoadoptioner ("för barnens skull") men att de när de konfronterad med länder där homosexuella blir förföljda så STÖDJER de det istället för att bekämpa det.

Man kan ju annars tycka att även en konservativ reserveraiontlöst borde jobba emot totalförbud för samkönade relationer, förbud mot gayparader, förbud mot gayföreningar.

Men nej, homosexuella och bisexuella har tydligen inga mänskliga rättigheter enligt dem.

Bengt Held

tisdag, november 25, 2008 4:46:00 em  
Blogger Leif Ekstedt said...

Nu tycker jag det är dags att samla ihop begreppen.
I stället för att tala om hur synd det är om alla homosexuella i hela världen och framförallt i Världen i dag så kom till skott.
Vad skulle vara bäst för den homosexuella rörelsen vad gäller äktenskapsbalken?
Identisk lag som gäller för alla par?
Att få gifta sig i Svenska Kyrkan?
Att bli välsignad i Svenska Kyrkan?
Att få civilregistrering av parförhållandet (gäller i så fall alla par) och därefter kunna välja vem som skall välsigna?

Det börjar bli dags att bestämma sig.
Kan inte Bengt sätta ihop alternativen och göra en enkät?

tisdag, november 25, 2008 5:04:00 em  
Anonymous Anonym said...

Leif

Jag har svårt att bedöma värdet av en enkät här på bloggen om hur Svenska kyrkan ska bete sig. Det är ju många här som inte ens är med i Svenska kyrkan. Dessutom är det ju en intern sak för dem om de ska välsigna olika typer av par.

Det jag vet är att någon tidning för flera år sedan frågade "Ska homosexuella få gifta sig i kyrkan" och då svarade 59 % ja. Bland de som var medlemmar i Svenska kyrkan svarade 61 % ja. Kan tyckas vara oväntat men egentligen inte. Många av de som inte är med i Svenska kyrkan är ju istället med i konservativa andra kristna samfund eller muslimska samfund.

Men till sist är inte Svenska kyrkan skyldig att anpassa sig efter opinionsmätningar. Det måste ju bli en teologisk diskussion internt för de som är engagerade inom Svenska kyrkan.

Inte heller katolska kyrkan, muslimska samfund etc är skyldiga att anpassa sina ritualer efter vad folk menar i senaste Sifo-mätningen.

Däremot bör ju alltid Sifo-mätningar vara av intresse för riksdagsledamöter även om man inte alltid ska följa resultatet av dem.

Bengt Held

tisdag, november 25, 2008 6:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Varken Åke Green eller Världen Idags skribenter tjänar sanningens och kärlekens skapare.
ViD är en propagandatidskrift för den falske profeten, för lögners skapare,

Matt. 24: 4, 5
"Se till att ingen bedrar er. Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse."

Men ha förtröstan, Gud ser och hör, och dömer därefter.

”Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.”

Detta gäller i högsta grad även falske profeter som förkunnar i Guds namn något som Gud inte har anbefallt, ty att förkunna sådant i Guds namn som Gud inte har anbefallt är att missbruka Herren Din Guds namn å det grövsta.

Gud är skaparen av alltet, skaparen av ljuset, sanningen och kärleken, all kärlek kommer från Gud, Gud är kärlek, vem är då människan att bestämma vilken kärlek är fel och rätt, endast de falske profeterna säger sig veta.

ps. Påven är en falsk profet, kanske den falskaste av dem.

tisdag, november 25, 2008 9:19:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vad är det för lögner ni pratar om ni lögnaktiga självgoda vilseledare!

Pastor Åke Green är en modig pastor som har talat om vad Bibeln egentligen säger om homosexualitet. Vad i predikan anser ni han LJUGER om?

Ni myser i samstämighet och i era egna van-tolkningar och tror att ni kan allt och kan sätta etiketter på alla andra! Det är troligen ni själva som är de stora lögnare och kärlekslösa bedragare!

Homosexualitet har alltid varig, är och kommer alltid att vara en synd och en styggelse inför Herren. Det är vad Bibeln säger och det är vad många tusentals och miljontals kristna över hela världen tror på!

onsdag, november 26, 2008 12:46:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Åh, var ska vi börja...? Han påstår att det inte existerar homosexuella beteenden i djurriket. Han påstår att AIDS har uppstått på grund av homosexualitet. Han översätter formuleringarna i 1 Kor 6 med "gosseskändare". Han påstår att homosexuell läggning är något man väljer själv. Predikan är full av lögner, felaktiga bibelöversättningar, falsk retorik och vilseledande argument. Kan du som kristen inte se det? Förbryllande!

onsdag, november 26, 2008 9:27:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tor, Tor, Tor, varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget?

/Ivar

onsdag, november 26, 2008 1:58:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ha ha, den var rolig Ivar. Mer sånt!

onsdag, november 26, 2008 2:15:00 em  
Blogger Johan said...

Ivar, Ivar, Ivar (+ senaste anonym), varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget?

onsdag, november 26, 2008 2:55:00 em  
Anonymous Anonym said...

Dessutom profiterar hycklaren Åke Green och reser runt och drar in inkomoster på sina lögner om att han varit "häktad" och "fängslad" för sina hatfyllda uttalanden om sina homosexuella systrar och bröder.

Visst, Åke pratar Engelska som självaste faan läser Bibeln men folket bakom Åke, dom som håller hans hyckleri- legend levande borde veta att lögner är rätt så fult, även för bokstavskristna :-)

onsdag, november 26, 2008 8:15:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bokstavskristna, är det ungefär som dansen till Y-M-C-A? B-O-K-S-T-A-V-S-K-R-I-S-T-N-A! Det kanske man skulle komma ihåg till nästa gång man går ut och dansar! Det kan nog pigga upp:

"That's when someone came up to me,
And said, young man, take a walk up the street.
There's a place there with the b-o-k-s-t-a-v-s-k-r-i-s-t-n-a
They can start you back on your way!"

Y-E-A-H!

/I-V-A-R

onsdag, november 26, 2008 8:58:00 em  
Anonymous Anonym said...

Förresten, sluta härmas, Johan! Försök komma på något själv om du kan det. /Ivar :p

onsdag, november 26, 2008 9:00:00 em  
Blogger Johan said...

Ivar,

Jag har skrivit många inlägg på denna blogg om problematiken kring konservativa kristnas dogmatiska synsätt och det märkliga i att de har så svårt att acceptera att homosexuella har samma rättigheter som oss heterosexuella (se några trådar nyligen där jag kommenterade, och fler från innan sommaren; jag har inte kommit med inlägg sen dess pga lungtuberkulos).

Det är en fördömande attityd som många konservativa kristna har mot bl a homo- och bisexuella, även om de lindar in det aldrig så vackert.

Därför tyckte jag att det du citerade som passning till Tor (varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget?) passade så bra in på dig själv och dina konservativt kristna bröder att jag kopierade dig, dvs det var ett sånt vackert självmål från din sida. Jag hade hoppats att du skulle uppskatta skämtet, men tydligen inte.

Jag tycker oftare att det är ni konservativt kristna som inte kan komma med egna formuleringar på era argument utan ni måste ständigt citera bibeln. Det är inte att tänka själv.

Jag ser fram emot fler vackra självmål från din sida Ivar. Tack för dem.

torsdag, november 27, 2008 7:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vem har sagt att jag skulle vara konservativt kristen!? J-vla skitsnack! Jag är bara en vanlig kristen, knappt det. Sluta lägg ord i andras mun, är du snäll! Konstigt att du kan hitta på alla möjliga åsikter och etiketter för ANDRA när du inte är mer originell än att du måste sno dina EGNA poänger från mig, NEJ, NU BLIR JAG ARG!!!

Men det är ok, för det går över ganska snabbt och sedan känner jag kärlek igen: Hoppas du är frisk nu, broder!

For mercy and truth have met together, and righteousness and bliss shall kiss one another.

/Din Ivar

torsdag, november 27, 2008 9:51:00 em  
Anonymous Anonym said...

Leif Ekstedt har under flera år skrivit på olika bloggar att han är mot prästers auktoritet o.s.v. och vill nu ta ifrån dem vigselrätten. Nu ger han råd till "homosexuella rörelsen" att nöja sig med "civilrättslig registering" och sedan välja vem man vill bli välsignad av.

Vad jag förstått har "homosexuella rörelsen" tröttnat på ordet "registrerad" och kräver att homopar ska jämställas juridiskt med heteropar, samt att det som de ingår ska kallas "äktenskap"! Någon förändring av äktenskapets innbörd, förutom att äktenskapet utvidgas till att även gälla homopar, har man inte krävt. Man har inte krävt att vare sig begrepp och innebörd ska ändras för homoparen.

Och det är nog en klok hållning. Annars finns ju risken att framtida heteropar, som saknar gångna tiders juridiskt giltiga kyrkbröllop, kommer att säga: "Det är homosarnas fel att äktenskapet avskaffades."

Om, mot formodan, inget samfund skulle vilja viga homopar, återstår möjligheten att homosexuella kristna startar ett eget samfund, som ansöker om vigselrätt. Varför skulle de inte få det? Religionsfriheten är väl till även för dem som tror att det är förenligt med Guds vilja att par av samma kön får gifta sig?

Saken har fått alldeles för stora proportioner i förhållande till sin teologiska betydelse, och utnyttjas för helt andra syften än de öppet redovisade, som exempelvis att minska prästernas auktoritet och förminska kyrkan.

De homosexuella har därmed också blivit ett slagträ mellan olika samfund. Kyrkbröllopen är en stor sak för Svenska kyrkan, ty sedan följer, i de flesta fall, barndop och en kristen uppfostran och rent allmänt att kyrkan finns med vid olika skeden i medlemmarnas liv.

fredag, november 28, 2008 8:28:00 fm  
Blogger Johan said...

Ok Ivar, får jag kalla dig kristen-som-är-emot-ökade-rättigheter-för-homosexuella då istället?

Och sedan har jag inte snott nåt från dig. Det var ju du som snodde från högre auktoritet, eller hur? Men det där har jag redan förklarat i förra inlägget.

Tack för din omtanke. Jo, jag är frisk nu.

fredag, november 28, 2008 10:36:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Absolut inte! Det får du inte heller kalla mig! Jag är FÖR ökat ansvar och ökade rättigheter för alla människor. Om två pågar eller två töser vill slå sina ekonomiska och juridiska påsar ihop, vad skulle jag ha att invända mot det!? Jag är väl inte dum, heller!? Det jag vänder mig mot är snedbilden av kristna som många som kallar sig homosexuella ger uttryck för, generaliseringar och sånt, samt att man inte kan respektera den bibliska synen (som jag och många med mig, inte för att det spelar någon roll att det är många, för rätt och fel handlar inte om majoritet och minoritet, utan om rätt och fel, uppfattar den) på homosexuella förhållanden. Så länge man inte hatar någon och/eller skadar tycker jag att man ska få ha den uppfattningen. Jag har inte stött på något bevis på att homosexuell utlevelse skulle vara rätt, om man vill vända på resonemangen, och jag är insatt!

Ja, ja, ja.. Pratar du o Jesus nu!? Jo, förvisso lånade jag talesättet av honom, men i det här sammanhanget var jag först, och det var det jag menade. Såklart!

Jag är uppriktigt glad för att du är fri från din sjukdom.

Allt gott!


/Ivar

fredag, november 28, 2008 11:46:00 fm  
Anonymous Anonym said...

För att undvika missförstånd, för en del verkar vara lite tröga här, ja, ni läste rätt!, så tycker jag VARKEN att man ska ha hata eller skada NÅGON!!!


/Ivar

fredag, november 28, 2008 11:50:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home