söndag, december 21, 2008

Uppmaning av bojkott p g a homvänlig reklamfilmFick ett tips om en Facebook-grupp som uppmanar till bojkott av klädmärket Björn Borg, på grund en reklamfilm som utspelar sig i homosexuell kontext. Så här beskrivs gruppen av gruppstartaren:

Dags att Bojkotta alla Björn Borg kläder och dyl efter deras senaste reklamfilm där två homosexuella präster vigs av en kvinnlig präst!

Dags att stå upp emot det förakt som finns emot oss kristna i dagens samhälle på grund av våran tro. Visa att vi inte tänker vara tysta!!


Det framgår inte om det är den kvinnliga prästen, de homosexuella prästerna eller själva vigseln som gruppstartaren upplever som kränkande. Jag förstår inte heller vad som kan tolkas som förakt i filmen, som gruppstartaren för övrigt kallar vidrig.

Gruppen startades för någon vecka sedan och har idag 41 medlemmar.

8 Comments:

Blogger Sus--IE said...

Men jag gillar ju den reklamen.

söndag, december 21, 2008 11:51:00 em  
Blogger kazarnowicz said...

Jag var inne i en underklädesbutik i Castro igår, och såg att de inte hade Björn Borg. Jag frågade varför, och han sa att "we don't carry that brand, but I guess we'll have to look into it because you're like the sixth person to mention it this week"

jag berättade om reklamfilmen, och han blev lite impad. man ska förresten starta en grupp som hejar på björn born - jag tror att man skulle få 400 medlemmar på nolltid, vilket vore en rolig vink till de religiösa stollarna.

måndag, december 22, 2008 1:25:00 fm  
Blogger Jay said...

Ja... tänk vad folk blir upprörda - på något som faktiskt borde glädja dem.
*suck*

måndag, december 22, 2008 7:40:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag gissar att Björn Borg-reklamansvariga precis hade förväntat sig det här. Syftet med reklamen var att det skulle bli "en snackis" bland folk och i ett land där en majoritet av befolkningen är homovänlig så kan företaget vinna fler nyfikna nya kunder än man förlorar homofober.

Björn Borg-företaget har säkert gjort en kommersiell bedömning av det, och gör det inte främst för att vara homovänliga, men inget fel i det. Kan de sprida homovänlig reklam och tjänar pengar också, vad är problemet?

Så egentligen så är de där homofoberna en del i företages planering utan att homofoberna själv vet om det.

Bengt Held

måndag, december 22, 2008 8:28:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja huvva, en präst som välsignar kärleken som två människor känner för varandra, finns det ingen hejd på perversiteter inom reklamvärlden?

Vore det inte för att min mjukisbutch till fru vore så sexig i Björn Borg boxerkalsonger skulle jag också bojkotta märket, men tyvärr jag är mina lustars slav vad det gäller min fru.

måndag, december 22, 2008 8:29:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Smaklöst..

/Sonja

torsdag, december 25, 2008 12:36:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag har inte det här facebook, men om jag hade haft det så hade jag gått med i klubben på direkten.

Sonja

torsdag, december 25, 2008 12:37:00 em  
Blogger Technicolor said...

Sonja: Du får gärna förklara varför.

lördag, december 27, 2008 4:18:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home