tisdag, maj 12, 2009

"En livsstil man bejakar därför att man söker sexuell spänning."

av TOR BILLGREN

Mohamed Omar fortsätter blotta sitt bröst på det Politiskt Korrektas Altare. Som matadoren i Ferdinand vädjar han "Stånga mig! Anfall mig! Attackera mig så jag kan peka på den låga takhöjden i det västerländska, liberala samhället inför mina dissidentkollegor så att de förstår att Islam Är Svaret!"

På sin blogg – som jag allt mer börjar uppfatta som antingen ett testamente eller ett konstprojekt – publicerar han idag en intervju med Åke Green. Den tillför inget nytt. Och det är väl det som är det märkliga. Att Åke Green håller fast vid samma utnötta lögner och vanföreställningar som 2003 – ett tragiskt exempel på retorisk incest. Jag begriper inte vad Green och Omar tror sig få ut av att visa sig så oerhört svaga och desperata.

I inledningen talar Omar om den "absurda situation" vi hamnat i: "Homosexuella handlingar skall inte vara straffbara, men att kritisera dem skall vara det!" Det är ett märkligt påstående, som antyder att Omar faktiskt bluffar och att hela islamistgrejen är en teatral och experimentell pose. Han är intellektuell och smart, och han vet att det inte är straffbart att kritisera homosexuella handlingar (vad det nu sådan kritik skulle innebära). Friandet av Åke Green är ett exempel på detta. Själva lagen om hets mot folkgrupp är ett annat exempel. Det är bara läsa vad som står.

Det finns ingen anledning att bemöta intervjun punkt för punkt, det är redan gjort tusen och en gånger, inte minst här på bloggen. Men läs den gärna i sin helhet. Här kommer några personliga favoritcitat:


Åke Green
Homosexualitet är ingen läggning. Det är något man väljer. En livsstil man bejakar därför att man söker sexuell spänning.

[...]

Mohamed Omar
Forskare har påvisat hur en homosexuell livsstil inverkar negativt på hälsan. Det borde vara samhällets ansvar att upplysa om detta, men det görs inte på grund av fruktan för Böglobbyn. Anser du att homosexualitet är en angelägenhet för endast de inblandade parterna, eller för hela samhället?

Åke Green
Det finns sjukdomar som har kommit genom homosexualiteten, ett exempel på detta är HIV. De homosexuella blir därför en belastning för samhället som tar mycket av sjukvårdens resurser i anspråk. Denna livsstil berör alltså samhället negativt. Därför är inte homosexualiteten bara en angelägenhet för dem själva utan deras liv berör hela samhället.

[...]

Åke Green
Den kärlek som de homosexuella känner till varandra är egoistisk och den går ut på att tillgodose sina egna egoistiska kärleksbehov… En sådan kärlek är inte god utan självisk. Den verkliga kärleken söker inte sitt eget i första hand, utan den kärleken är utgivande för andra utan anspråk att få något igen för egen del.


Och så fortsätter det. Jag undrar förresten vad Världen Idag tycker om att deras skyddsling Åke Green har lierat sig med Mohamed Omar. På något sätt känns det inte som att det kommer att stå i morgondagens tidning. Om, låt säga, Lars Ohly hade låtit sig intervjuas av Omar, hade det naturligtvis varit annorlunda...

18 Comments:

Blogger Bengt Held said...

Bevis på att även dårar kan tala sanning ibland eller hur nu ordspråket är.

Green säger följande.

"Den kärlek som de homosexuella känner till varandra är egoistisk och den går ut på att tillgodose sina egna egoistiska kärleksbehov"

I någon mening har han rätt. Kärlek handar delvis om att man själv mår bra av att få och ge kärlek. Så visst är det egoism om man vill kalla det för det. Men det gäller givetvis lika för heterosexuella och homosexuella.

Det blir ungefär likadant som när 2002 i homoadoptionsdebatten anklagade samkönade par för att egoistiskt vilja skaffa barn för att de själv skulle må bra av det. Precis som om olikkönade par skulle adoptera barn bara av altruism. Istället så handlar sannolikt alla adoptioner (homo eller hetero) om att man får så mycket tillbaka av ett barn att det är värt den tid, de pengar och den kärlek man ger barnet.

Inga människor är helt altruistiska utan vi människor konstatera att vi själv ofta mår bra när vi fixar att en annan människa blir glad. Inget fel i det. Det blir ju en win-win-situation.

Nåja, det var mer en sidokommentar givetvis.

Bengt

tisdag, maj 12, 2009 3:18:00 em  
Anonymous mirakelpojken said...

Om Omar skulle vara ett konstprojekt så skulle han ändå ha förlorat med alla vänner som helt tagit avstånd från honom. Man kan inte bajsa i en väns brevlåda och sen säga att man bara skojade.

Hans förtroenderas lär bli permanent oavsett.

tisdag, maj 12, 2009 4:28:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Åke Green:

Heterosexualitet är ingen läggning. Det är något man väljer. En livsstil man bejakar därför att man söker sexuell monotoni.


Mohamed Omar:

Forskare har påvisat hur en heterosexuell livsstil inverkar negativt på hälsan. Det borde vara samhällets ansvar att upplysa om detta, men det görs inte på grund av fruktan för den heterosexuella majoritetskulturen. Anser du att heterosexualitet är en angelägenhet för endast de inblandade parterna, eller för hela samhället?

Åke Green:
Det finns sjukdomar som har kommit genom heterosexualiteten, ett exempel på detta är livmoderhalscancer. De heterosexuella blir därför en belastning för samhället som tar mycket av sjukvårdens resurser i anspråk. Denna livsstil berör alltså samhället negativt. Därför är inte heterosexualiteten bara en angelägenhet för dem själva utan deras liv berör hela samhället.

Åke Green:
Den kärlek som heterosexuella män känner till kvinnor är egoistisk och den går ut på att tillgodose de egna egoistiska kärleksbehoven. Det är därför heterosexuella kvinnor så sällan får orgasm av sex med sin man. Mannen somnar ju när han har fått sitt. Detta är inte god kärlek. Den verkliga kärleken söker inte sitt eget i första hand, utan den kärleken är utgivande för andra utan anspråk att få något igen för egen del. Det är därför homosexuella är så måna om att inte fastna i hierarkiska könsroller där kärleksakten reduceras till en manlig masturbationsakt med kvinnlig statist.

Jag kunde inte låta bli...
:-)

tisdag, maj 12, 2009 4:50:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

För övrigt tycker jag att de bibelverser Åke Green hänvisar till är märkligt valda. I Toran (Gamla testamentet) så har han valt följande som bevis för att "Bibeln lär väldigt tydligt att homosexualitet är en svår synd i Guds ögon":

1 Mos 19:5-7:
De ropade till Lot: "Var är männen som kom till dig i kväll? Skicka ut dem till oss, vi skall ligga med dem." Lot gick ut i porten och stängde dörren bakom sig. "Bröder", sade han, "jag ber er, gör inte något så ont.

1 Mos 18:20:
Och Herren sade: "Klagoropet från Sodom och Gomorra är starkt, och deras synd är mycket svår.

Dessa stycken är ju de svagaste "bevisen" för hans tes. Få seriösa teologer tror att berättelsen om Sodom handlar om homosexualitet, i synnerhet kristna teologer som ser att Jesus hänvisar till berättelsen med tydlig syftning på ogästvänlighet. Pastor Green verkar inte ha läst sin Bibel särskilt noga.

tisdag, maj 12, 2009 5:05:00 em  
Anonymous AT said...

Man kan ju även betänka att det är hetrosexuella män som orsakar de allra flesta utomäktenskapliga barn... (Nu ger jag er i sig argument mot min läggning, även om jag själv håller mig inom äktenskapet, som fortfarande känns precis likadant som innan 1/5.)

tisdag, maj 12, 2009 5:10:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Christopher, din ordlek är simpel, men synnerligen relevant. Och Greens vurm för berättelsen om Sodom och Gomorra tyder på en väldigt skev bild av såväl bibeln som homosexualitet. Du känner säkert till berättelsen om "Våldtäkten i Giva" (Dom 19:22-25). Den beskriver ett identiskt scenario. En man har erbjudit en resande och hans bihustru husrum, och när vi kommer in i berättelsen sitter de och äter kvällsvard:

"Bäst de satt där i godan ro omringades huset av männen i staden, en samling skurkar. De bultade på dörren och ropade till den gamle som ägde huset:
– Skicka ut mannen du har i ditt hus, vi skall ligga med honom.
Värden gick ut till dem och sade:
– Bröder, jag ber er, gör inte något så ont. Den här mannen är gäst i mitt hus. Ni får inte begå ett sådant nidingsdåd. Men här finns min dotter, som är orörd, och hans bihustru. Låt mig skicka ut dem, så kan ni utsätta dem för vad ni vill. Men mot den här mannen får ni inte begå ett sådant nidingsdåd.
Männen vägrade att lyssna på honom. Hans gäst tog då sin bihustru och skickade ut henne till dem. Och de låg alla med henne, och de våldtog henne hela natten ända till morgonen. Först i gryningen lät de henne gå."

Berätttelsen visar på ett beteende som handlar om makt och förnedring, som helt uppenbart är frikopplat från sexualitet.

tisdag, maj 12, 2009 5:38:00 em  
Anonymous markus said...

Hehe, morgondagens världen idag kommer att innehålla en magsur artikel om att media har uppmärksammat misshandeln av Sören Juvas samtidigt som miljontals kristna i världen (inkluderat Åke Green)förföljs, misshandlas oh hånas.

tisdag, maj 12, 2009 9:01:00 em  
Anonymous mirakelpojken said...

Vad gäller "rätta" och "felaktiga" tolkningar av Bibelställen så tror jag det mest fruktbara för HBT-rättigheter i första hand är att tona ner vilken betydelse Bibeln borde ha i nutida politiska frågor så mycket som möjligt och att i andra hand påpeka att berättelserna är mångtydiga och tolkas och väljs ut enligt läsarens värderingar.

Annars kommer man mest att hamna i pinsamma och absurda positioner.

onsdag, maj 13, 2009 1:15:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Men ni måste hålla med om att om Omar och Gren bestämde så skulle det minsan bli pli på bögarna iaf. Slut på lädersex och gömna långtradaren i pastejköket. Nej det skulle bli smusslande i buskarna istället och där hör de hemma.

onsdag, maj 13, 2009 4:59:00 fm  
Anonymous Magnus said...

En läsvärd analys har Magnus Ringgren,som känt Mohamed Omar sen hans tonår, skrivit:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5080897.ab

Synd bara att Magnus inte nämnde att Mohamed under sin uppväxt hade ett vanligt svenskt namn,( Stefan tror jag det var eller något annat vanligt namn) och att hans mor är jämtska. Skulle tro att en del vänsterfolk som känt sig tvingade att försvara honom i hans egenskap av "förtryckt invandrare och muslim" då inte längre skulle tycka fullt så synd om honom. Men Magnus nämner i allafall att Mohamed varit aktiv kristen tidigare.

onsdag, maj 13, 2009 11:17:00 fm  
Anonymous adler said...

"Stånga mig! Anfall mig! Attackera mig så jag kan peka på den låga takhöjden i det västerländska, liberala samhället inför mina dissidentkollegor så att de förstår att Islam Är Svaret!"

klockrent.

onsdag, maj 13, 2009 11:18:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Gren är en helt ordinär och korkad gubbe, dessa finns det tretton på dussinet av. I min släkt är 9 av 10 gubbar idioter, det verkar vara något som kommer med åldern. Kanske beror det på sämre syresättning av hjärnan, kanske ligger annat kroppsligt förfall bakom. Eller så är det bara bittra för att de får ligga för lite. När det gäller Omar är det nog snarare en personlig tragedi som ligger bakom, han har ju varit i Palestina och sett ohyggliga syner. Detta har i sin tur lett till post-traumatisk stress som gjort att han tappat omdömet.

onsdag, maj 13, 2009 6:18:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Anonym

Förutom att ditt meddelande är kränkande och felaktigt om äldre män så ogillar jag ditt bagatelliserande av Omar homohat. Så alla som varit i krig blir homohatare? Intressant är ju att han fått de här åsiktern efter att han bott i Sverige i många år.

Jag menar det är helt absurt den här attityden "vi ska inte döma invandrare som är rasister, antisemiter, homofober" för hårt för de blir ju sådana av att vara flyktingar. Samma människor säger ofta sedan att flyktingar minsann inte är mer rasistiska, antisemitiska, homofientliga än andra.

Bengt

onsdag, maj 13, 2009 6:29:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bengt:

Jag redogjorde för min uppfattning, kränkande eller ej. Är hjärtligt less på tassandet i svensk debatt. Jag kan utifrån min erfarenhet konstatera att de flesta äldre män jag känner är korkade gubbar och Åke Greens åsikter förvånar mig inte det minsta. Jag har hört dem ett otal gånger i olika former från dessa herrar vi nu diskuterar. Naturligtvis gäller det inte alla äldre män, bara en idiot skulle påstå något sådant. Men utan generaliseringar går det inte att diskutera någonting. Nu tänker jag därför generalisera igen: de flesta äldre kvinnor jag känner är inte korkade i samma utsträckning som gubbarna. Fan vet varför, men så är det.

När det gäller Omar så har han nyligen varit i Palestina, det handlar inte om hans ev. flyktingbakgrund om han nu har en sådan. Han har själv redogjort för hur denna resa skakade om och radikaliserade honom. Detta är inget ovanligt fenomen bland dem som upplever starka saker, de kan ofta bli extremt radikala och oresonliga.

onsdag, maj 13, 2009 10:09:00 em  
Anonymous Magnus said...

Anonym:

Mohamed är uppvuxen som Stefan, tror jag det var eller annat dylikt vanligt namn, i Uppsala med sin jämtländska mor. Han har inte varit flykting utan är lika infödd svensk som vem som helst.

onsdag, maj 13, 2009 10:55:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Magnus:
Han hette Jonas, inte Stefan. Jonas är ett judiskt namn, vilket gör det hela ännu roligare.

torsdag, maj 14, 2009 10:17:00 fm  
Blogger Patrick Oelund said...

Jag vet inte vad du Christopher tanker och vilka teologer du laser nar du sager att 'fa seriosa teologer tror att berattelsen om Sodom handlar om homosexualitet.' Las innantill sa ska du se att det handlar om homosexualitet. Jag skriver fran den engelska bibeln eftersom jag inte har den svenska med mig. 1 Moseboken 19:5 "They called to Lot, 'where are the men who came to you tonight? Bring them out to us so that we can have sex with them.'" Har talas det om att att det ar man som de vill ha sex med.

Jesus talar inte om ogastvanlighet sa sluta forvranga Bibeln.

lördag, januari 30, 2010 12:36:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Patrick & Olya

Om Sodom & Gomorra handlar om homosexualitet, handlar berättelsen om Våldtäkten i Giva (Domareboken 19) om heterosexualitet. Om det är homosexualitet som förbjuds i 1 Mos 19, så förbjuds heterosexualitet i Dom 19. Berättelserna är identiska.

Läs mer här:
http://antigayretorik.blogspot.com/2008/04/den-bisarra-och-selektiva-sexualetiken.html

lördag, januari 30, 2010 9:12:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home