söndag, augusti 02, 2009

Två mördade vid skjutning på gaycenter i Tel Aviv

av TOR BILLGRENIngen har väl undgått illdådet i Tel Aviv igår? Två mördade och femton skadade när en maskerad man stormade in på Tel Aviv Gay and Lesbian Association och öppnade eld med ett automatvapen. I rummet som attackerades pågick ett stödmöte för unga homosexuella tonåringar. Gärningsmannen är ännu på fri fot.

Senare på kvällen samlades hundratals sörjande israeler i en spontan manifestation. Det antihomosexuella ortodoxa partiet Sha har fördömt dådet, men Knesset-ledamoten Nissim Zeev kunde inte låta bli att spekulera kring gärningsmannens sexuella läggning:

- I am really shocked, but I’m not certain it’s because of this population’s affiliation. It’s possible that the person who fired the shots belongs to the same population.


Läs mer i Dagen, DN, Pink News och på Box Turtle Bulletin, här och här

20 Comments:

Anonymous Erik Hammarström said...

Tel Aviv. 8 döda och 21 skadade efter söndagsnattens helikopterräd över de ortodoxa bosättarkvarteren i Heberon. Aktionen beskrivs av IDF som en vedergällning för lördagens bomdåd mot ett gaycenter i Tel Aviv. Av de döda och sårade i Heberon uppges 12 vara kvinnor och 9 vara barn, en taleskvinna för IDF uppger att målet för operationen uppnåtts tillfredsställande och att ultraortodoxa terroristerna som hölls synnerligen misstänkta för lördagens bombdåd slagits ut i räden.

Jerusalem post, Tel Aviv.

(OBS! Artikeln är fullständigt fiktiv och ENBART avsedd att skapa debatt kring Israels varierande "inrikespolitik")

söndag, augusti 02, 2009 5:11:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vem bryr sig om Gays minskar?

Inte jag.

Arabisk Tjej

söndag, augusti 02, 2009 5:43:00 em  
Anonymous Y said...

till Anonym "Arabisk tjej". Är du verkligen en arabisk tjej eller är du en israel-kramare? Att det finns arabiska tjejer (likaså svenska o andra folk) som hatar homosexualla vet jag, men varför skulle en arabisk tjej komma och skriva en sån hat kommentar från ingenstans?

Jo för att det rör sig om israel, denna nyhet är dålig PR för israel och därför så blir jag inte förvånad om du inte alls är en arabisk tjej utan en israel eller israel-kramare som vill svartmåla araber då du ser något negativt skrivas om israel och väljer då att föra ljuset mot araberna och få det att handla om dem istället vilket är det klassiska försvaret som används av sionister.

söndag, augusti 02, 2009 5:52:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Troll, troll, troll, bloggosfären svämmar över av troll.

söndag, augusti 02, 2009 6:41:00 em  
Blogger Charlotte W said...

Ja herregud...ingen anledning att vädra sitt hat är tydligen för dålig för trollen...

söndag, augusti 02, 2009 6:45:00 em  
Anonymous Anonym said...

Till Y

Du behöver inte vädra ditt Israelhat här.
När får vi se en sådan här händelse i ett muslimskt land? Aldrig! Där finns ju inga homosexuella, eller hur. Skulle de ändå visa sig så blir de avrättade omedelbart.

söndag, augusti 02, 2009 8:25:00 em  
Anonymous Clapham said...

Trollet hatar "Gays" och försöker samtidigt skrämmas med att homosexuella blir avrättade i "ett muslimskt land".

Troll, tala klarspråk istället. Du behärskar varken ironi eller sarkasm.

/ Clapham

söndag, augusti 02, 2009 8:56:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kanske det var en PLO eller Hamas anhängare som ville ta två flugor i en smäll, dvs judar som dessutom var hbt personer. Vad tror ni andra om det? Tragiskt hursomhelst.

/Christer Pettersson

söndag, augusti 02, 2009 10:23:00 em  
Anonymous Anna said...

Erik Hammarström, israeliska polisens talesman Micky Rosenfelt ju direkt efteråt att man inte hade några misstankar om att brottet inte var ett palestinskt terrordåd, utan snarast av rent homofobisk natur. Många "israelkritiker" som du har verkligen noll koll utan ser bara ren ondska i israeler - som om de inte vore människor av kött och blod. Du var väl med och vrålade "khaybar khaybar ya yahud", på malmös gator i vintras?

Y, i Palestina får man 6 månaders fängelse om man slår ihjäl en homosexuell. Lite skillnad mot att det i Sverige finns tjejer som ogillar homosexuella. Här är hat mot homosexuella inte socialt accepterat, i Palestina får man straffrabatt om man slår ihjäl hbt-personer.

måndag, augusti 03, 2009 12:03:00 fm  
Anonymous Erik Hammarström said...

Anna, kul med personliga påhopp. Vet inte riktigt om du förstod vad jag ville ha sagt med mitt inlägg.

Om israelerna trott att det var palestinier bakom attacken mot gaycentret skulle helikoptrarna lyft som så många gånger förut och dödat ”några förmodat skyldiga” tillsammans med deras familjer och grannar. Vad jag ville var att ställa det i kontrast till den nuvarande situationen.

Du skriver att jag har ”noll koll” utan att skriva varför, samt ljuger om att jag skulle hata israeler.

Bland mina vänner finns både judar och israeler.

Så när jag skrek stoppa kriget, var du en av dom som stod och viftade med en israelisk flagga samtidigt som bomberna föll över mina vänners släktingar?


(Ps. Läs och kommentera gärna min blogg om du vill veta snarare än gissa dig till vad jag har "noll koll" på.)

måndag, augusti 03, 2009 8:49:00 fm  
Blogger Isak BK Aasvestad said...

"Bland mina vänner finns både judar och israeler."

Haha, så typiskt, alla israelskritiker har minst én judisk vän.

"But, some of my best friends are Jews!"

Jag misstänker att dom alla syftar til Dror Feiler....

måndag, augusti 03, 2009 9:09:00 fm  
Blogger Isak BK Aasvestad said...

Ok, Erik,

här är en annan fullständigt fiktiv artikel:

"Efter at nyheterna om lördagens terroristdåd kom ut i Israel, sprang tusentals israelska män, kvinnor och barn ut på gatorna och firade attacken og delade ut godis till förbipasserande. På skolor drivna av FNs särskilta kommissariat för judiska flyktingar från Mellanöstern sattes affiscer med gärningsmannens bild upp. Gärningmannen visade sig tillhöra en grupp som kallar sig "Hebronmartyrernas brigader" och som är anknuten til israeliska regeringspartiet Likud. Premiärminister Binyamin Netanyahu hyllade "den hjältemodiga martyraktionen" i Tel Aviv og lovade att israeliska myndigheten skall betala ut en särskild pension till gärningsmannens familj."

(OBS! Artikeln är fullständigt fiktiv och ENBART avsedd att skapa debatt kring palestiniernas varierande "inrikespolitik")

måndag, augusti 03, 2009 9:30:00 fm  
Anonymous Erik Hammarström said...

haha, just det! typiskt att jag har judiska och israeliska kompisar.

Jag umgås absolut inte med dom för att jag tycker dom är trevliga eller någonting i den stilen haha utan bara för att jag ska kunna hata dom i smyg utan att någon ska misstänka nått hahahah.

men heej, lika typisk som för israelkramarna att umgås med araber? haha nja, skulle inte tro det.

måndag, augusti 03, 2009 10:03:00 fm  
Blogger Isak BK Aasvestad said...

Skillnaden är att israelsvänner sällan försöker använda som argument i diskussionen at man har arabiska vänner, medan israelskritiker ofta gör det. Utan att det har någon relevans.

måndag, augusti 03, 2009 10:13:00 fm  
Anonymous Erik Hammarström said...

Äntligen någon som förstod syftet med min artikel, underbart. Och din artikel i samma anda är minst lika tragiskt sarkastisk, tror fan du tog priset min vän.

Det är väldigt synd att det finns en maktelit på båda sidor som består av fullständigt kompromisslösa mördare.

läs gärna min blogg

måndag, augusti 03, 2009 10:19:00 fm  
Anonymous Erik Hammarström said...

Nja men nu ska vi inte vara sånna, du såg väl att nån tomte fick för sig att jag "bara ser ren ondska i israeler". Jag gillar inte sånt, därför ville jag skriva det. Det är tråkigt att behöva kommentera personliga påhopp, och i det här sammanhanget kallar du det irrelevat?

måndag, augusti 03, 2009 10:24:00 fm  
Blogger Isak BK Aasvestad said...

"Det är väldigt synd att det finns en maktelit på båda sidor som består av fullständigt kompromisslösa mördare."

Tyvärr är det inte så enkelt att det är "eliten" är onda, medan "folket" egenligen bara vill gott.

Regeringerna på båda sidorna er demokratiskt valda.

Och opinionsmätningar visar att en majoritet av palestinierna stödjer terrorattacker mot israeliska civila, och en majoritet av israelerna stödde kriget mot Gaza.(Jag skulle dock inte jämföra Israels krigshandlingar med palestiniernas terror, men det misstänker jag du skulle. Det är dock en annan diskussion.)

Jag förstår att du inte gilllar att bli anklagat för att "bara se ren ondska i israeler", men det är inte något gott försvar i sånna situationer att säga "Men några av mina bästa vänner är judar/israeler/whatever!".

måndag, augusti 03, 2009 10:35:00 fm  
Anonymous Vendela said...

Solidaritetsmöte för hatbrottsoffren i Tel Aviv på Onsdag, 1930, samlingsplats Lilla Torg, Malmö.

När jag var i Israel så var gayrörelsen, eller iallafall den radikala queer-rörelsen en av de få som vågade se över och bortom vem som på individnivå tillhörde ena sidan eller andra.
Hoppas folk kan göra samma sak här.

måndag, augusti 03, 2009 1:54:00 em  
Anonymous Erik Hammarström said...

Isak

Eliten behåller sin makt beroende av folket med mer eller mindre demokratiska medel. Jag skulle inte helhjärtat stödja tesen att "en demokratis synder är dess folks synder". Eftersom de som blir valda i representativ demokrati inte nödvändigtvis gör vad folket önskar. Men det ligger någonting i det.

Ett demokratiskt land har dom politiker det förtjänar.

Hamas är ingen demokratifrämjande rörelse även om dom blev valda i en internationellt godkänd valprocess. Också Israel har sin del av skulden för Hamas etablering som terrororganisation och icke-demokratiskt parti. Som motpol till PLO stöddes de av Israel, vidare är Israel ansvarigt för att ha stött libanesiska terrorister med vapen och underrättelsetjänster under upprepade konflikter och krig där.

Den moderna judiska historien och är Israel präglat av hög utbildningsnivå, välstånd och demokratisk utveckling. Vilka är några av de kvaliteter som det palestinska mandatet och det palestinska folket lider stora brister av.

Jag hoppas på mer initiativtagande från Israel som har dessa kvaliteter.

För att inte gå in för långt på relationen terrordåd vs. Hellfiremissiler, så dödar Israel minst 5 civila som hämnd för 1. Det är ett vedergällningstänkande (uttalat av båda sidor)som hör inte hör hemma på 2000 talet, men praktiseras i så stor utsträckning som möjligt av båda parter. Men det är Israel når längst i denna tävlan tack vara dess avancerade krigsmakt.

måndag, augusti 03, 2009 7:22:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Jag läser debatten ovan och funderar på hur det skulle vara om alla började prata om svenskarnas relation till samerna varje gång någon utsattes för hatbrott i Stockholm eller Malmö.

måndag, augusti 03, 2009 11:33:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home