onsdag, september 09, 2009

Mycket, mycket bra, Lagrell!

av TOR BILLGREN

Stort tack till Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell, för hans svidande kritik av den italienske förbundskaptenen Marcello Lippis uttalande om homosexuella fotbollsspelare.

Det var i en tv-intervju nyligen som Lippi sa att han "inte tillåter öppet homosexuella spelare att spela i italienska landslaget", skriver Fotboll Direkt.

- Det skulle bli skandal i ett fotbollstokigt land som Italien om det skulle visa sig att någon av spelarna var bög [sa Lippi]

Lippi motiverar sitt beslut med att förbjuda öppet homosexuella spelare i det italienska landslaget med att det skulle skapa ''konflikter''.

Lagrells kommentar:

- Det är oklokt, det är olämpligt och ovärdigt att ha den inställningen 2009.
Har du någon uppfattning om vi har några homosexuella spelare i dagens svenska A-landslag eller har haft under dina år som förbundsordförande?
- Det har jag ingen aning om men jag utesluter det verkligen inte. Men jag har aldrig funderat på det, aldrig frågat om det och kommer aldrig att vara nyfiken eftersom det är en personlig integritetsfråga.
- Men om det skulle bli känt och den personen skulle få problem så skulle jag på alla vis jobba och stötta allt vad jag kunde.

Det är stort och starkt av Lagrell att gå emot en av fotbollsvärldens mest framgångsrika och mäktiga personligheter på det här sättet. Okunskap, inskränkthet och infantilt raljerande ska till varje pris bemötas.

6 Comments:

Anonymous Maja said...

Ja och just det här att en ledare förekommer eventuella problem med att gå ut och säga vad som gäller, det är väldigt rätt. Bra ledarskap.

onsdag, september 09, 2009 3:34:00 em  
Blogger Jay said...

Jag tycker han sade det på ett mycket bra sätt, men det förutsätter ju också att spelarnas ordinarie lags tränare stöttar lika mycket... annars är det inte stor chans att de ens kommer upp i landslaget.

Och då är det jättebra att han föregår med gott exempel!

torsdag, september 10, 2009 8:05:00 fm  
Blogger Leif Ekstedt said...

Fotboll är i de högsta serierna ett yrke. Det föreligger inte vad jag kan förstå något yrkesförbud.
Det förekommer säkert homosexuella/lesbiska spelar i båda landslagen.
Men det är spelet man följer.
Utomordentligt bra att Lagrell talar klarspråk.

torsdag, september 10, 2009 7:23:00 em  
Blogger Unknown said...

Bravo Lagrell! Skönt att fler och fler har modet att ta ställning mot den ibland ganska tråkiga machokulturen inom idrotten.

torsdag, september 10, 2009 9:04:00 em  
Anonymous ninni said...

Heja Lagrell! Ledarskapet har ett stort ansvar och Lagrell har visat ansvar och mod och förklarat var den sexuella läggningen hör hemma - hos individen själv!

lördag, september 12, 2009 12:11:00 em  
Anonymous Björn said...

Viva Italia!!! NOT!!!!

måndag, september 14, 2009 8:58:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home