lördag, augusti 02, 2008

Mästerligt om onani i Ring P1

Prideveckan har bjudit på en mängd intressanta samtal i Ring P1. Det har varit mycket glädjande att höra allt stöd, särskilt från äldre personer. Men det har också varit många kritiska samtal. (Alla som är kritiska är noga med att påpeka att man minsann inte får vara kritisk... Trots det släpps de fram i radion och debattsidor till höger och vänster...)

Allra bäst var de sista tio minutrarna av programmet den 30 juli. Programmet ligger i 30-dagarsarikvet, och samtalet jag avser börjar 30.25 minuter in i programmet.

Först ringde Vivian från Uppsala som menade att man måste tycka om PERSONERNA, men inte deras HANDLINGAR. Homosexualitet är INTE nedlagt i människan, och Jesus kan lösa syndaren. Vidare vilar det en dom över landet på grund av allt detta, enligt Viviann.

Sedan anslöt Leif från Malmö till diskussionen. Han förklarade att den största kärleken är kärleken till sanningen. Han ställde sig undrande till att man i media stalar om Pride, och inte högmod, som det EGENTLIGEN handlar om. Vidare menade han att deltagarna i Pridefesivalen skulle skämmas. Då kontrade Täppas med en underbar replik:

– Det är väl NI som visar högmod som tror att ni vet allt bäst.

Leif fortsatte att VETA, och förklarade att det i homosexuella sammanhang inte handlar om riktig kärlek:
– Det ni kallar kärleken är vad Sven Stolpe kallade hormonstormar. Skilj på vad som är kärlek och vad som är sexuellt begär.

Och så frågade Täppas om det är OK för kristna att onanera. Ja det är klart, tyckte Leif. Absolut inte, menade Viviann. Det skulle inte kännas rent. Men en kristen man har stark sexualdrift, förklarade Leif:

– Det finns ju situationer då det helt enkelt är nödvändigt. Det finns människor som inte KAN ha ett naturligt umgänge med sin fru. Man måste snyta sig när man behöver snyta sig. Och det är en kroppslig funktion.

Och så redde han ut missförstånden kring Bibelns Onan. Det var inte för att han spillde sin säd som han straffades av Gud, utan för att inte tog över sin brors kvinna. När en man dör, ska nämligen hans bror ta över hans kvinna. Ta över... Leve Bibelns föreskrifter! Leve dess relevans i dag! Och tack, Leif, för att du så frikostigt delade med dig av dina dubbla standarder...

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tor

"Alla som är kritiska är noga med att påpeka att man minsann inte får vara kritisk... Trots det släpps de fram i radion och debattsidor till höger och vänster."

I flera decennier har främlingsfientliga ofta börjat med brasklappen "Jag är inte rasist.... och sedan säger de någon personlig åsikt som typ att alla svarta och araber är kriminella.

Tidigare har inte homofientliga behövt ha sådana brasklappar eftersom homofientlighet till skillnad från främlingsfientlighet varit legitim i den offentliga debatten i Sverige fram till för några år sedan.

Men nu brukar även homofientliga börja sina uttalanden med "Jag har inget emot homosexuella.... Nu är det 2008.

En ledamot i EU-parlamentet berättade att man även där börjat säga så. De hade ett möte i EU-parlamentet om HBT-rättigheter med representanter från alla EU-länder. De flesta var för homorättigheter men många, främst konservativa men även några liberaler och socialister, var det inte.

Och det intressanta var att de nästan allihop startade sina anföranden med "Jag har inget emot homosexuella...." enligt EU-parlamentsledamoten som hade varit med på mötet.

"Jag har inget emot homosexuella.... men givetvis kan inte ett sunt samhälle tillåta dem ha parader."

"Jag har inget emot homosexuella... men de som blir anfallna får faktiskt skylla sig själv eftersom de provocerar genom att hålla varann i hand och sånt".

"Jag har inget emot homosexuella.... men att tillåta dem jobba som lärare kan skada barnen".

"Jag har inget emot homosexuella.... men det är fel att genom diskrimineringslagar tvinga kristna att anställa homosexuella"

Etc etc.

EU-parlamentsledamoten konstaterade krasst att det varit ärligare om de sagt att de ogillar homosexuella och därför menar att homosexuella inte ska ha samma rätt till privatliv, demonstrationsrätt, föreningsfrihet, rätt att fritt söka jobb etc som andra medborgare. Att det där med allas lika värde egentligen betyder att alla har lika värde förutom de där homosexuella, och de där judarna, och de svarta givetvis de vet vi ju hur de är, förresten araberna också, och romerna med sina problem....

Bengt Held

lördag, augusti 02, 2008 12:07:00 em  
Blogger minutz3 said...

Tor: Tänkte bara på det där med självbefläckelse (populärt kallat "onani" eller "masturbation") en stor skillnad mellan protestanter och katoliker inom den kristna tron är ju just frågan om auktoritet. Protestanter tror att vardera av de kan tolka Bibeln själva, medan (vi) katoliker anser att det finns vissa som har auktoritet att faktiskt tolka den och också utforma moralläran exempelvis. Den förste påven utsåg ju Jesus Kristus själv.

...och ja, katolsk lära är helt emot självbefläckelse. Det är en dödssynd och ett brott mot kyskheten som alla människor är kallade till.

Allt gott.

söndag, augusti 03, 2008 3:07:00 em  
Blogger hapax said...

minutz3: Dödssynd låter lite hårt. Kan det verkligen vara så? Det innebär väl i så fall t ex att alla katoliker förväntas bikta alla tillfällen då de masturberat. Där har protestantiska präster ytterligare en anledning att vara glada att de inte är katolska präster...

söndag, augusti 03, 2008 6:41:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

minutz3: Tack för dina synpkunkter. De inomkristliga skärmytsligarna går jag inte in på närmare, men ser dem mest som utmärkta exempel på kristenhetens föränderliga och flexibla "sanningar".

söndag, augusti 03, 2008 8:36:00 em  
Anonymous Anonym said...

Varför har så många kristna fått för sig att det är förbjudet att tänka? Har de inte fått både hjärta och hjärna, och därmed antagligen tillåtelse att använda båda? Varför, vidare, glömmer de alltid de jesu ord som inte stämmer in på de för tillfället rådande normerna inom de olika kyrkorna? "Är lagen till för människan eller människan för lagen?" frågade Jesus till exempel, när han försvarade dem som arbetade på sabbaten. "Ingen av er ska vara den andras rabbi (lärare)", sa han också.

Alltså: För det första humanism och för det andra inget ryggböjande för auktoriteter, ingen "middle man" mellan kristna och Gud!

Ändå sitter vi här med både korkad bokstavstro (dessutom hårdragen in absurdum) och auktoriteter...

måndag, augusti 04, 2008 10:29:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home