tisdag, augusti 12, 2008

ND-partiledare kopierade Världen Idag-text

När Marc Abramsson (nej, det är inte namnet på en innefrisör med högklackade stövlar i Stockholm, utan nationaldemokraternas partiledare, som dömdes till fängelse för misshandel och diverse pöbelaktigheter i samband med prideparaden 2003) behöver uttryck och formuleringar som passar hans och pariets konspiratoriska och demoniserande syn på homosexuella, söker han dem i Världen Idag. Här har han klippt och klistat ur en Ruben Agnarsson-artikel (och rättat ett stavfel):

Marc Abramsson: Svenska Kyrkans barntält på Pride

Bland seminarier som förespråkar sadomasochism, mansprostitution (som ofta just inkluderar barn) och grov porr så ska Svenska kyrkan stå med ett tält som ska locka barn till eländet. (Nationaldemokraternas hemsida, den 25 juli 2008)

Att vår ärkebiskop trivs så bra bland seminarier som förespråkar sadomacochism, mansprostitution (som ofta inkluderar unga pojkar) och grov porr, skall ställas mot det faktum att biskop Caroline Krook och Svenska kyrkan valde att inte vara representerad när stora delar av den övriga svenska kristenheten var samlad under Jesusmanifestationen i Stockholm nu i maj. (Världen Idag, den 16 juli 2008)


Detta betyder självfallet inte att det måste finnas några övriga samband mellan Världen Idag och nationaldemokraterna. Som skribent kan man inte lastas för att bedragare missbrukar ens texter. Men när det händer bör man nog fråga sig: varför? Hur kommer det sig att de väljer just mina texter? Varför är våra världsbilder helt i harmoni på just det här området, när den är så olika på de flesta andra områden?

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Varför är våra världsbilder helt i harmoni på just det här området, när den är så olika på de flesta andra områden?"

Men deras världsbilder är kanske inte så olika generellt. Inte är det bara en sådan koppling när det gäller HBT-politik.

Nationaldemokraterna driver tesen att det svenska politiska- och medie- etablissemanget i princip förråder sitt folk. Lobbyistgrupper styr dem. De är korrupta. De förråder Sverige kulturarv. Det var bättre förr.

Mot det så har vi det "sunda och ursprungliga" som ännu är kvar bland delar av befolkningen.

Samma retorik har ofta Världen idag. Riksdagspartierna och media är korrupta, de låter sig styras av lobbygrupper, de har inte några sakliga åsikter utan försöker bara vara politiskt korrekta. De inte bara är ointresserade av familjen, de VILL förstöra familjen som institution, från höger till vänster.

Det visar sig ju även när Världen idag ska bedöma den borgerliga regeringen. Trots att man berömt någon del som tex vårdnadsbidraget (som man dock tycker är för litet) så dömer man ut den borgerliga regeringens politik. Givetvis har en tidning en legitim rätt att framföra att en borgerlig regerings politik "inte är tillräckligt borgerlig" eller "den borde vara mer konservativ istället för liberal". Den kritiken framför även några moderata tidningar som Smålandsposten och Nya Wermlands tidningar.

Men Världen idag vrider det ytterligare ett varv. Orsaken till borgerliga regerings enligt dem dåliga politik är inte främst att man har olika åsikter utan att Reinfeldt låter sig styras av pk-ism och lobbygrupper.

Här är retoriken och världsbilden mycket nära det som främlingafientliga partier som nd framför.

Bengt Held

tisdag, augusti 12, 2008 11:30:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag vet inte om du vet det, men Carin Stenströms bror är mycket aktiv i nationaldemokraterna. Även Carin är ju brunblå i sina åsikter, men dock tror jag hon tar avstånd från den sortens åsikter.
Men det kan ju vara en anledning att de iaf läser tidningen.

tisdag, augusti 12, 2008 11:43:00 fm  
Anonymous Anonym said...

"Carin Stenströms bror"

Det i sig är annars inget som kan användas emot henne.

Som någon klokt har sagt "Folk väljer inte sina släktingar".

Bengt Held

tisdag, augusti 12, 2008 11:46:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hej igen Tor tack för många sköna goda mysiga skratt.. Och du Tor varför döper du inte om din fina blogg till det (sköna lidandets- världen-idagblogg) Ha HA Ha Ha Ha Ha Ha.

tisdag, augusti 12, 2008 1:21:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Spekulationer kring släktingar och familj är irrelevanta och bör hållas utanför diskussionen. Särskilt om de levereras av en anonym avsändare.

tisdag, augusti 12, 2008 1:26:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag tror Bengt har rätt - de är faktiskt lika på många punkter i sin syn på världen.

Men i princip, Tor, ska man vara oerhört försiktig med att påpeka att eftersom a och b tycker lika på en punkt, kan det finnas mer. Jag har stött på fånigheter (framförda på fullt allvar av i övrigt respektabla personer) som att man inte ska bry sig om ifall djur lider eller ej, eftersom nazister är intresserade av djurskydd.

tisdag, augusti 12, 2008 3:39:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kan någon komma på en bättre jämförande term för att man agerar för att en viss typ av människor inte ska få finnas på denna jord? Man kan utrota på många vis. Koncentrationsläger, särlagstiftning, den ariska rasen, den mönsterkristne. Vari ligger skillnaden för den som måste försvinna för att ekvationen ska gå ihop?

tisdag, augusti 12, 2008 11:49:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home