måndag, augusti 11, 2008

Världen Idag har raderat Ermefjälls artikel

Nu är den nationaldemokratiske riksdagskandidaten Jan Ermefjälls antisemitiska artikel borta från Världen Idags sajt. När man klickar på länken i det inlägg jag skrev i morse får man en hänvisning till tidningens så kallade Plusarkiv, men när man loggar in där går artikeln inte att hitta. Jag kopierade den dock i sin helhet som säkerhetsåtgärd i inlägget nedan, eftersom jag förutsåg att den så småningom skulle försvinna från sajten.

Publiceringen av artikeln var alltså ett misstag, och jag känner stort medlidande för den semestervikarierande debattredaktör (antar jag) som försökte vara duktig genom att ta in en artikel som så ordagrant och kongenialt upprepade VD:n Ruben Agnarssons teser om sambanden mellan sexbrottslighetens utveckling och pridefestivalerna. Att artikeln senare urartade i konspiratoriskt bullshit, och dessutom innehöll en hänvisning till den antisemitiska organisationen European-American Evangelistic Crusades (EAEC) hemsida, missade uppenbarligen vederbörande i sin iver att tillfredställa tidningens agenda. Han eller hon har förmodligen inte fått det mindre hett kring öronen av det faktum att EAEC också är starkt kritiska mot Livets Ord och Ulf Ekman... Som sagt: jag känner starkt medlidande för personen. Och hemma i Örebro sitter förstås Jan Ermefjäll och skrockar.

Artikeln har dock med största säkerhet publicerats i tidningens pappersupplaga, och där är det inte möjligt att smussla med misstag på samma sätt som på webben. Frågan är om Världen Idag kommer att försöka tiga ihjäl incidenten eller om det kommer någon form av kommentar i onsdagens upplaga. Ett tredje alternativ är att de ger sig på budbäraren, det vill säga mig... Jag är mycket spänd (och oroad) på hur saken kommer att utvecklas.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag skrev kort om artikel på min blogg efter att du gjort mig uppmärksam på den. Fick samtal från journalist i Israel. Saken sprider sig just nu på judiska bloggar världen över. Vi får se vad som händer.

måndag, augusti 11, 2008 6:21:00 em  
Blogger Jonathan Leman said...

det är alltid intressant att läsa vad som sägs om svenska förhållanden utomlands. Har du några länkar?

måndag, augusti 11, 2008 8:10:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jonathan:
Nej, jag har inga länkar. Det var journalisten som sa att judiska bloggar börjat skriva om det. Har googlat men inte hittat något.

måndag, augusti 11, 2008 9:11:00 em  
Anonymous Anonym said...

Och här ligger resultatet från avgivna personröster på nationaldemokraterna i riksdagsvalet 2006.

Undrar vem som kryssade Jan Ermefjäll, han verkar inte ha många anhängare ens bland sina egna. :-))))

måndag, augusti 11, 2008 10:50:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Var ligger det resultatet, mackan?

tisdag, augusti 12, 2008 1:28:00 em  
Blogger Wille said...

Fick samtal från journalist i Israel. Saken sprider sig just nu på judiska bloggar världen över. Vi får se vad som händer.

[ironi]Ha! Konspirationen är med andra ord bevisad![/ironi]

tisdag, augusti 12, 2008 6:59:00 em  
Anonymous Anonym said...

Wille:
Ja, tyvärr är det så att riktigt tokiga konspirationsteorier ofta framkallar reaktioner som den illvillige sedan kan tolka som bevis för konspirationen är sann.

onsdag, augusti 13, 2008 5:16:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home