fredag, juni 05, 2009

Aftonbladets SD-annonskupp ett tomt upptåg

av TOR BILLGREN

Aftonbladet låter Sverigedemokraterna annonsera i tidningen inför EU-valet – men skänker intäkterna, 39000 kronor till Expo. Så här skriver Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se:

En central del i demokratin är att även partier och åsikter som man starkt ogillar ska ha möjlighet att göra sina röster hörda. Därför är det logiskt att Sverigedemokraterna kan köpa annonsplats så länge deras annonser följer den allmänna policy vi har och självklart också följer svenska lagar och regler.
[...]
Jag ser Sverigedemokraterna som ett högerpopulistiskt parti med stark främlingsfientlig prägel. Men ska vi därför låtsats som att partiet inte finns? Eller ska vi främja en öppen demokratisk debatt? Sverigedemokraterna älskar att utmåla sig själva som martyrer där "etablissemanget" försöker förhindra deras möjligheter att göra sig hörda.

Jungkvist tänker rätt men fullföljer inte tanken. Sverigedemokraterna kommer att utmåla sig som – och de facto vara – förföljda så länge de särbehandlas av det politiska etablissemanget och media. Det är hög tid att börja hantera Sverigedemokraterna som ett parti bland de andra, det vill säga med demokratiskt vedertagna metoder: debatt, argumentation och opinionsbildning. Att skänka pengar till Expo är självfallet alltid bra, men i det här sammanhanget blir det inte mer än ett tomt upptåg och kan knappast betraktas vara en hållbar strategi för att bemöta partiet i framtiden.

2 Comments:

Blogger Michael G. Helders said...

100% enig, och det säger jag inte för att jag delar samma åsikter som SD kring Israel och abort frågan- utan för att i ett demokratisk samhälle så borde alla politiska partier behandlas såsom du påpekar: "som ett parti bland de andra, det vill säga med demokratiskt vedertagna metoder: debatt, argumentation och opinionsbildning"

fredag, juni 05, 2009 9:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Varje media ska själva få avgöra vilka de önskar ha med att göra och inte. Däremot så ska alla själva få starta egna medier och nå ut. ND och SD har egna tidningar, radiosändningar och TV.

MVH Bögen

fredag, juni 05, 2009 11:14:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home