onsdag, juni 03, 2009

Pepsis tur att bojkottas av American Family Association

av TOR BILLGRENJag har tidigare skrivit om American Family Associations bojkotter mot företag som "inte förhåller sig neutrala i det kulturella kriget mot homosexualiteten". De vanligaste orsakerna till bojkott är att företaget har donerat pengar till någon hbt-organisation, att de har hbt-personer i ledningen eller ger homosexuella anställda samma rättigheter som heterosexuella. AFA försöker alltså med sina bojkotter få företagen att särbehandla homosexuella på ett negativt sätt. Genom åren har AFA bland annat uppmanat sina miljontals medlemmar att bojkotta Disney, Ford, Procter & Gamble och McDonalds. De tog under lång tid på sig äran av Fords ekonomiska problem, men av någon anledning slår de sig inte längre på bröstet nu i samband med den amerikanska bilindustrins kollaps.


Om AFA får välja: Heterocertifierad Pepsiannons med David Hasselhoff.

Företagen bojkottas fram till att AFA påstår att de har gjort en eftergift eller lovat att följa organisationens krav – vilket de i själva verket mycket sällan gör, men det hindrar inte AFA från att ljuga om saken. AFA:s policy när det gäller bojkotter är alltså mycket inkonsekvent och godtycklig, och därför har jag länge misstänkt att det ligger andra skäl bakom, till exempel ekonomiska. Någon borde granska organisationens affärer i samband med kampanjerna.

Just nu är det Pepsis tur att bojkottas. AFA skickar ut Action Alerts om företagets hemska stöd till Den Homosexuella Agendan och distribuerar petitioner och namnunderskriftsblanketter. Därför, om du tvunget ska dricka läskeblask: välj Pepsi. Här ligger AFA:s bojkotta-Pepsi-sajt.

Andra texter om AFA:s bojkotter:

Narniafilm ger absolution

Moralen som handelsvara

AFA bojkottar norska företag

Högerkristen bojkott av Ford hävd

Heinz lägger sig platt när den principiella kränkthetens vindar blåser

Högerkristen bojkott av McDonald's

Lägger sig McDonald's för högerkristen extremretorik?

6 Comments:

Anonymous Feedback66 said...

Ojoj. Var faktiskt inne på hemsidan. Bland annat kunde man se utdrag från ett avsnitt av Family Guy, som tydligen Pepsi varit med och sponsrat. Riktigt hemska grejor!

onsdag, juni 03, 2009 11:11:00 fm  
Anonymous Clapham said...

Har svårt att tänka mig något som Pepsi skulle kunna sponsra utan att American Family Association tycker att det är syndigt.

onsdag, juni 03, 2009 11:33:00 fm  
Blogger hapax said...

Hm. Är det säkert att inte annonsen med David Hasselhoff är lite smyggay den också? Det beror väl på om den ejakulerande Pepsi-flaskan uppfattas som en vagina eller en fallos.

onsdag, juni 03, 2009 11:41:00 fm  
Blogger Signe Rocklin said...

Det är inte ofta jag dricker pepsi, men nu blev jag faktiskt rätt sugen då en.
gay-cola FTW ^^

onsdag, juni 03, 2009 12:33:00 em  
Anonymous Anonym said...

What? Bojkottar antifascstisk aktion pepsi? Fattar noll. haha

onsdag, juni 03, 2009 4:27:00 em  
Blogger Markus Gisslén said...

Helt otroligt att det år 2009 finns så stora idioter... tragiskt!

torsdag, juni 04, 2009 3:05:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home