lördag, juni 13, 2009

Förföljelsemyten mot f.d. Miss California rasar

av TOR BILLGREN

När Carrie Prejean i egenskap av Miss California, inte vann Miss USA-tävlingen i april, hävdades det i kristna medier att orsaken till detta var att hon under ett tävlingsmoment stått upp för den naturliga familjen. Själv tror jag inte för ett ögonblick att det berodde på själva åsikten, utan på att hon levererade den på ett synnerligen obegåvat sätt. Bland annat trasslade hon in sig i ett orimligt resonemang om att man i det underbara landet USA har möjligheten att välja mellan samkönat och olikkönat äktenskap. Läs mitt inlägg om saken här.

I veckan kom nyheten om ännu ett bakslag för Prejean, nämligen att hon fråntagits sin Miss California-titel. Enligt Miss USA-organisationen beror det på kontraktsbrott och att hon inte deltagit i överenskomna arrangemang. Men det högerkristna martyrmaskineriet har självfallet gått igång på högvarv. Så går det när man motsätter sig homomaffian, så går det när man håller fast vid Guds ord i dagens kristofoba samhälle.

Den typen av kvasidissident-nonsens kan dock avfärdas direkt av det faktum att den nya Miss California, Terri Farrell inte heller stödjer homoäktenskap. MercuryNews.com:

In a television interview Thursday, Farrell said she believed marriage should be between a man and a woman. But she added: "I don't think I have the right or anybody has the right to tell somebody who they can or can't love."

I stort sätt samma åsikter som ska gjort Prejean till förföljd martyr, alltså.


Terri Farrell, Miss California 2.0.

7 Comments:

Anonymous AnnaSyd said...

Kan inte den där Jesusmaffian ha en egen misstävling?

lördag, juni 13, 2009 11:51:00 em  
Anonymous Sanna said...

Men det har dom AnnaSyd ;)
Miss Christian America Pageant

Promote Christian Women to lead purposed, Godly lives to the edifying of Jesus Christ.
Acknowledge God-given talents and abilities of notable Christian Women.
Glorify God through personal prayer, praise and worship.
Encourage contestants to study the Word of God, rightly dividing the Word of Truth.
Apply God’s word to daily living by operating in the Fruit of the Spirit.
Nurture women of God to be active in ministry at home, in their community and abroad.
Teach the importance of God’s purpose in utilizing spiritual gifts and the power of intercessory prayer.

söndag, juni 14, 2009 9:05:00 fm  
Anonymous Björn said...

Carrie Prejean är den största av lögnare. Hon förlorade tävlingen av en enda orsak och det är att Miss North Carolina (Kirsten Dalton)är vackrare och hade högre poäng på både baddräktsmomentet samt aftonklänningsmomentet (ja, jag erkänner jag är ett skönhetstävlingsälskande homo :-) ) Nu använder hon sin uppmärksamhet att driva en politisk agenda tillsammans med fundokristna antigay- institut som utnyttjar den uppmärksamhet hon erhåller. Man kan tycka också att det är lustigt att dessa institut vill använda sig av Carrie Prejean som ju har ertappats dels med att hon köpt sina tuttar samt medverkat i pornografiska sammanhang. Men tydligen, är man emot homos så är man ok enligt fundokristna oavsett vilket bagage man har...patetiska Carrie Prejean. Hon är ett praktexempel på en dålig förlorare.

söndag, juni 14, 2009 2:56:00 em  
Anonymous Sanna said...

Ny är ju många kristna inte främmande för att skapa martyrer av alla de olika slag, det är liksom halva grejen med att öht vara kristen.
Vi behöver våra martyrer för att bekräfta att vår tro är sann och stark, vi kan ju börja tvivla annars om inte nån kastar sig på svärdet ibland ;)

Martyrers lidande har en viktig roll i varje religion, och med dagens bredare tolkning av ordet martyr så passar Carrie Prejean synnerligen väl in på nutida martyrskapelse, hon har, enligt hennes sympatisörer, straffats för sin ideologi, och den politiserade kristenheten i USA är inte sena heller att använda sin nya martyr strategiskt.

"For some not to be martyed is a martyrdom"'
- John Donne

måndag, juni 15, 2009 7:07:00 fm  
Anonymous R said...

Av någon anledning talar man däremot tystare om att en av anledningarna till att denna "martyr för den kristna moralen" togs ifrån Miss California titeln var att det framkommit att hon poserat på nakenbilder... Kristen moral?

källa:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5368983.ab

måndag, juni 15, 2009 7:27:00 fm  
Blogger Unknown said...

Självfallet är Prejean en hycklerska som har gjort obegåvade uttalanden som knappast gynnat hennes s.k karriär.

Noteras kan att bilden av kristna martyrer har förändrats radikalt.

Från att ha varit ett plågat offer som dog för sin tro till nu en missförstådd hårdspacklad plågad blondin med stora plastbröst klädd i svart avslöjande badräkt och skyhöga stillettklackar- på scen.. Sen till råga på allt - fd porrskådis.

Och bibelhögern i USA går i taket och ylar kristfobi.. Gode Luther må rotera i sin grav.

Kvinnor har precis som män all rätt att klä sig som dom vill och även förstora vilken kroppsdel som passar.

Det jag vänder mig mot här är det förljugna sexualhyckleriet som den religösa högern här klistrat på detta ytliga och banala spektakel som misstävlingar utgör.

torsdag, juni 18, 2009 3:12:00 em  
Anonymous Björn said...

Amen Lars-Åke, AMEN!

lördag, juni 27, 2009 9:45:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home